Дата и час: Вто Юни 17, 2025 8:19 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Искам да си "изнеса" джантите по навън? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Искам да си "изнеса" джантите по навън?
Пичове джантите на типото са ми 14-ки с гуми 185/60 R14,но ми се струват страшно навътре в калниците и колата ми не вади никаква стойка :( Та искам да ви попитам да ми кажете начини за изнасяне на джантите по навън (искам да станат наравно с калниците),главно задните и малко предните и мисля,че типото ще придобие съвсем различна визия :) Кажете ми въобще дали може да стане и ако може по какви начини мога да изнеса джантите малко по навън :D

Съб Ное 11, 2006 9:26 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST сложи си фланци
можеш да го направиш като сложиш фланци колега те ще изнесат гумите навън.Можеш да си вземеш от магазини където продават джанти и по моргите трябва да има

Съб Ное 11, 2006 9:48 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Искам да си "изнеса" джантите по навън?
Abarth. написа:
Пичове джантите на типото са ми 14-ки с гуми 185/60 R14,но ми се струват страшно навътре в калниците и колата ми не вади никаква стойка :( Та искам да ви попитам да ми кажете начини за изнасяне на джантите по навън (искам да станат наравно с калниците),главно задните и малко предните и мисля,че типото ще придобие съвсем различна визия :) Кажете ми въобще дали може да стане и ако може по какви начини мога да изнеса джантите малко по навън :D

Можеш да ги изнесеш с не повече от 18-20мм, иначе започват да опират в калниците!
Това става с шайби с дебелина 20мм, които се поставят под джантите и се навиват по-дълги болтове на джантите!

Съб Ное 11, 2006 9:53 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Мерси :D

Нед Ное 12, 2006 3:08 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
искам да кажа на колегата че с шайби не е много добре защото се слагат по дълги болтове и от там идват проблемите късат се ...шпилките са по здрави вземат ги от главата..мой приятел на ралиджийската кола е така но и така се късат пак.. по моргите трябва да имаш не чувано голям късмет зада намериш..защото който си е направил хубави фланци няма да ги остави там..аз си реших проблема така първо отидох при най добрия стругар за материал посочих не алуминийй или желязо а стомана 45 стоманата ми излезе 130 лв. след това му казах че искам фланците да са закрепени с един болт към главината а с друг болт към джантата така си реших проблема с дългите болтове но само стомана 45 след това му казах че искам дупките на фланеца да са 4х100 вместо както на главината 4х98 така си реших проблема и с намирането на хубави и евтини джанти купих чисто нови болтове от магазина за всеки случай 32 болта по 3лв !!!фланеца му казах да не е като шайба а да има устна(издадена на пред за да може да се балансира джантата пък и като е на крик да не държа джантата....че нямам сила :D и след като ги направи и балансира платих 180 лв. :mrgreen: работа за четерите фланеца и така цената стана 406 лв. след това на магистралата за проба вдигнах 200 за повече няма гуми.. колата не тресе и няма вибрации в завойте става по стабилна а тука също играе роля окачването трябва да е някакъв вид спортно и дебилината на фланеца мойте са 40мм..м/у другото.. уното ми придоби готина визия....

Йохан фон Гьоте - Нищо не разкрива по-добре характера на човека, колкото това, на което се смее
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Пон Ное 13, 2006 2:36 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
а да не забравя много е важно да не обърка резбата за да може като караш напред да се стягат не да се развиват.. че иначе весело..... :dance:

Йохан фон Гьоте - Нищо не разкрива по-добре характера на човека, колкото това, на което се смее

Пон Ное 13, 2006 2:41 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
мога да кажа само Лоллл доста добро обяснение си беше ама малко солено излиза мен тоя проблем ми е решен с спортни пружини и амотрисьорчета с стандартния размер гуми и е добре в завоите ама така си го купих така че не знам колко пари ще излезне да се направи така

Пон Ное 13, 2006 6:29 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Стига бе 406лв :shock: :shock: :shock: Иначе съм със пружини от 145 QV,но не бих дал 400лв за изнасяне на джантите малко по навън :shock: А и знам,че с тези фланци се товари окачването :|

Пон Ное 13, 2006 9:29 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
може да пробваш и с джанти с по-изнесен офсет.
колкото до товаренето на окачването, то е същото, както и ако се използват фланци.

Пон Ное 13, 2006 10:05 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
колегата е прав с окачването проблеми няма.Мойто уно също е с конита колега, но това не пречи да си сложиш фланци аз си ги сложих заради джантите мойти са 13-ки но събират до 205 гуми пък и много по лесно ще си намериш 4х100 от колкото 4х98...а в крайна сметка не е задължително да си правишш като мойте ...но това е най сигорния начин правени са по модел на западна фирма за мен сигорноста е на 1-во място затова си направих такива!!!в този спорт в който сме се забъркали евтени неща няма ако ставаще така всяка втора кола щеше да е подготвена поне за N-серия :gayfight: :money:

Вто Ное 14, 2006 1:11 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
bebito^^^ написа:
колегата е прав с окачването проблеми няма.Мойто уно също е с конита колега, но това не пречи да си сложиш фланци аз си ги сложих заради джантите мойти са 13-ки но събират до 205 гуми пък и много по лесно ще си намериш 4х100 от колкото 4х98...а в крайна сметка не е задължително да си правишш като мойте ...но това е най сигорния начин правени са по модел на западна фирма за мен сигорноста е на 1-во място затова си направих такива!!!в този спорт в който сме се забъркали евтени неща няма ако ставаще така всяка втора кола щеше да е подготвена поне за N-серия :gayfight: :money:

Не аз си имам джанти и не мисля да ги сменям,затова питам за фланци ;) иначе щях да си взема джанти със зверски борд и нямаше да имам такива проблеми :) Все пак мерси колежке (колега).Някъв по евтин вариант няма ли? :D

Вто Ное 14, 2006 2:09 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST е
има,дурал алумин фланци.Материала ти е някаде 50 тина лв,и работа още талкова.Шпилки се правят от по дълги ладови болтове и си купуваш гаики за нива(2 лв\бр)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Ное 14, 2006 11:19 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
и са пребиваш кат куче... :36_2_52: другия вариант е да си вземеш джанти 9j с нечовешки борд но с наще пътища .... :sex:

Вто Ное 14, 2006 4:58 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST я
с кое са прибиваш :?:

Вто Ное 14, 2006 10:24 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ами с шпилки и с удължени болтове...с шпилки имам приятел ралипилот който ми е говорел и неговата е с шпилки но след всеки етап притягане на гайките или направо скъсана шпилка може да си представиш пътуване от софия до варна с притягане на три места баси кефа а с дълги болтове се късат болтовете..пак от опит с мои приятели...

Вто Ное 14, 2006 11:36 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща