Автор |
Съобщение |
Abarth.
|
 Искам да си "изнеса" джантите по навън?
Пичове джантите на типото са ми 14-ки с гуми 185/60 R14,но ми се струват страшно навътре в калниците и колата ми не вади никаква стойка :( Та искам да ви попитам да ми кажете начини за изнасяне на джантите по навън (искам да станат наравно с калниците),главно задните и малко предните и мисля,че типото ще придобие съвсем различна визия  Кажете ми въобще дали може да стане и ако може по какви начини мога да изнеса джантите малко по навън 
|
Съб Ное 11, 2006 9:26 pm |
|
 |
soulkeeper
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:12 pm Мнения: 624 Местоположение: Стара Загора
|
 сложи си фланци
можеш да го направиш като сложиш фланци колега те ще изнесат гумите навън.Можеш да си вземеш от магазини където продават джанти и по моргите трябва да има
_________________ FIAT - TIPO 2.0i
|
Съб Ное 11, 2006 9:48 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Искам да си "изнеса" джантите по навън?
Abarth. написа: Пичове джантите на типото са ми 14-ки с гуми 185/60 R14,но ми се струват страшно навътре в калниците и колата ми не вади никаква стойка :( Та искам да ви попитам да ми кажете начини за изнасяне на джантите по навън (искам да станат наравно с калниците),главно задните и малко предните и мисля,че типото ще придобие съвсем различна визия  Кажете ми въобще дали може да стане и ако може по какви начини мога да изнеса джантите малко по навън 
Можеш да ги изнесеш с не повече от 18-20мм, иначе започват да опират в калниците!
Това става с шайби с дебелина 20мм, които се поставят под джантите и се навиват по-дълги болтове на джантите!
_________________ FIAT-SPORT
|
Съб Ное 11, 2006 9:53 pm |
|
 |
Abarth.
|
Мерси 
|
Нед Ное 12, 2006 3:08 am |
|
 |
bebito^^^
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 08, 2006 11:09 pm Мнения: 279 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
искам да кажа на колегата че с шайби не е много добре защото се слагат по дълги болтове и от там идват проблемите късат се ...шпилките са по здрави вземат ги от главата..мой приятел на ралиджийската кола е така но и така се късат пак.. по моргите трябва да имаш не чувано голям късмет зада намериш..защото който си е направил хубави фланци няма да ги остави там..аз си реших проблема така първо отидох при най добрия стругар за материал посочих не алуминийй или желязо а стомана 45 стоманата ми излезе 130 лв. след това му казах че искам фланците да са закрепени с един болт към главината а с друг болт към джантата така си реших проблема с дългите болтове но само стомана 45 след това му казах че искам дупките на фланеца да са 4х100 вместо както на главината 4х98 така си реших проблема и с намирането на хубави и евтини джанти купих чисто нови болтове от магазина за всеки случай 32 болта по 3лв !!!фланеца му казах да не е като шайба а да има устна(издадена на пред за да може да се балансира джантата пък и като е на крик да не държа джантата....че нямам сила  и след като ги направи и балансира платих 180 лв. :mrgreen: работа за четерите фланеца и така цената стана 406 лв. след това на магистралата за проба вдигнах 200 за повече няма гуми.. колата не тресе и няма вибрации в завойте става по стабилна а тука също играе роля окачването трябва да е някакъв вид спортно и дебилината на фланеца мойте са 40мм..м/у другото.. уното ми придоби готина визия....
_________________ uno turbo 1.3 i.e
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
Йохан фон Гьоте - Нищо не разкрива по-добре характера на човека, колкото това, на което се смее

|
Пон Ное 13, 2006 2:36 am |
|
 |
bebito^^^
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 08, 2006 11:09 pm Мнения: 279 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
а да не забравя много е важно да не обърка резбата за да може като караш напред да се стягат не да се развиват.. че иначе весело..... 
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
Йохан фон Гьоте - Нищо не разкрива по-добре характера на човека, колкото това, на което се смее

|
Пон Ное 13, 2006 2:41 am |
|
 |
nasty
Кара кола
Регистриран на: Нед Яну 22, 2006 4:42 pm Мнения: 287 Местоположение: Костинброд
|
мога да кажа само Лоллл доста добро обяснение си беше ама малко солено излиза мен тоя проблем ми е решен с спортни пружини и амотрисьорчета с стандартния размер гуми и е добре в завоите ама така си го купих така че не знам колко пари ще излезне да се направи така
_________________ Punto 1.2 16v Sporting
|
Пон Ное 13, 2006 6:29 pm |
|
 |
Abarth.
|
Стига бе 406лв  Иначе съм със пружини от 145 QV,но не бих дал 400лв за изнасяне на джантите малко по навън  А и знам,че с тези фланци се товари окачването :|
|
Пон Ное 13, 2006 9:29 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
може да пробваш и с джанти с по-изнесен офсет.
колкото до товаренето на окачването, то е същото, както и ако се използват фланци.
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Пон Ное 13, 2006 10:05 pm |
|
 |
bebito^^^
Кара кола
|
колегата е прав с окачването проблеми няма.Мойто уно също е с конита колега, но това не пречи да си сложиш фланци аз си ги сложих заради джантите мойти са 13-ки но събират до 205 гуми пък и много по лесно ще си намериш 4х100 от колкото 4х98...а в крайна сметка не е задължително да си правишш като мойте ...но това е най сигорния начин правени са по модел на западна фирма за мен сигорноста е на 1-во място затова си направих такива!!!в този спорт в който сме се забъркали евтени неща няма ако ставаще така всяка втора кола щеше да е подготвена поне за N-серия 
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo

|
Вто Ное 14, 2006 1:11 am |
|
 |
Abarth.
|
bebito^^^ написа: колегата е прав с окачването проблеми няма.Мойто уно също е с конита колега, но това не пречи да си сложиш фланци аз си ги сложих заради джантите мойти са 13-ки но събират до 205 гуми пък и много по лесно ще си намериш 4х100 от колкото 4х98...а в крайна сметка не е задължително да си правишш като мойте ...но това е най сигорния начин правени са по модел на западна фирма за мен сигорноста е на 1-во място затова си направих такива!!!в този спорт в който сме се забъркали евтени неща няма ако ставаще така всяка втора кола щеше да е подготвена поне за N-серия 
Не аз си имам джанти и не мисля да ги сменям,затова питам за фланци ;) иначе щях да си взема джанти със зверски борд и нямаше да имам такива проблеми  Все пак мерси колежке (колега).Някъв по евтин вариант няма ли? 
|
Вто Ное 14, 2006 2:09 am |
|
 |
$ abarth $
Кара кола
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 11:43 am Мнения: 246 Местоположение: София 09 Лозенец
|
 е
има,дурал алумин фланци.Материала ти е някаде 50 тина лв,и работа още талкова.Шпилки се правят от по дълги ладови болтове и си купуваш гаики за нива(2 лв\бр)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ селото се оказа точно в града
|
Вто Ное 14, 2006 11:19 am |
|
 |
bebito^^^
Кара кола
|
и са пребиваш кат куче...  другия вариант е да си вземеш джанти 9j с нечовешки борд но с наще пътища .... 
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo

|
Вто Ное 14, 2006 4:58 pm |
|
 |
$ abarth $
Кара кола
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 11:43 am Мнения: 246 Местоположение: София 09 Лозенец
|
 я
с кое са прибиваш :?:
_________________ селото се оказа точно в града
|
Вто Ное 14, 2006 10:24 pm |
|
 |
bebito^^^
Кара кола
|
ами с шпилки и с удължени болтове...с шпилки имам приятел ралипилот който ми е говорел и неговата е с шпилки но след всеки етап притягане на гайките или направо скъсана шпилка може да си представиш пътуване от софия до варна с притягане на три места баси кефа а с дълги болтове се късат болтовете..пак от опит с мои приятели...
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo

|
Вто Ное 14, 2006 11:36 pm |
|
|