Аз карам от 3 годинки
такава, набор '92.
Ще започна от това което за мен е най-доброто в тая кола - мотора.
Наслушах се тогава на негативи или по-скоро пасиви за "талянския" дизел. Все още не разбирам защо
Дали съм улучил или не, за тея 3 години съм сменил подревателни свещи,
термостат и една глупава
желязна тръба от охладителната система.
Ремъци и ролки (176лв), филтри и други консумативи не броя, те се знаят.
Свещите смених защото на няколко пъти ми блокира релето за подгрев във включено състояние и една свещ даде фира след случките.
По препоръки на
Nino, минах с около 28лв за четрите. Не че няма вариант да се похарчат и 80лв. За разлика от новите мотори, свещите се сменят съвсем лесно, в обедната почивка :mrgreen:
Термостат (53лв) защото много рано отваряше и държеше 60-70 градуса без оглед на сезона.
Тръбата естествено протече защото беше зверски
корозирала.
А, в началото смених датчика за ниво на масло (56лв). Глезотия от моя страна но това е нещо което обикновено не работи при тези коли
Иначе като двигател е разкошен, пали без никакъв проблем по еднакъв начин без значение от сезона, пъргав е и разхода се движи около 6-7 литра нафта. Под "никакъв проблем" разбирай нещо като четвърт оборот на маховика :mrgreen:
Не ползвам обаче "наливна" нафта от магазина за леФче. Предимно ОМВ и то обикновен дизел.
Сменил съм и двата предни носача (около 70лв/брой), биалетки (15лв) лагер на предна главина (35лв) и някакви селенови втулки по задния мост - "разчекна" гумите. Сигурно има още дреболии но не се сещам за момента.
Пиша ти и цените защото определено не мога да каже че е евтин автомобил за подръжка.
Едно сравнение - термостата за голфетка е около 15лв
Като цяло обаче съм доволен от темприерата. Не е като само да съм се возил, но е кошница на 14 години все пак.
Ако те интересува по-подробно, имам едно екселско файлче на смарт-а с разходи и ремонти които е претърпяла.
Мога да ти го пратя за да придобиеш по-подробна представа за нещата. :mrgreen:
Надявам се да съм те ориентирал в някаква степен и ако я сдобиеш, обади се да те ръкоположим за "темприер"
Успех с избора!