|
|
Дата и час: Пон Май 19, 2025 11:39 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
кой е като мен-с пунто дизел и пеша на работа..какво следва?
Автор |
Съобщение |
borchev
Кара Фиатче 126
|
 кой е като мен-с пунто дизел и пеша на работа..какво следва?
момчета закъсах го-както и очаквах...сутринта не пали-ток да те убие но не пали...кюфка като да запали но не пали :cry: подгрявах доста пъти преди да завъртя но без ефект-една туба вряла вода на помпата и колекторите - пак не помогна...свещите не са изгорели а си работят перфектно...компресдията обаче ми е ниска-какво следва оттук нататък...какъв ремонт да замислям?!?
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Пет Ное 03, 2006 11:15 am |
|
 |
Anaboliy
|
ми аз горе дол, само дето с браво дизел и такси на работа :( повече никога в Шел, дори и тъпият им В-Повер не струва :((
|
Пет Ное 03, 2006 11:33 am |
|
 |
Nino
|
 Re: кой е като мен-с пунто дизел и пеша на работа..какво сле
borchev написа: момчета закъсах го-както и очаквах...сутринта не пали-ток да те убие но не пали...кюфка като да запали но не пали :cry: подгрявах доста пъти преди да завъртя но без ефект-една туба вряла вода на помпата и колекторите - пак не помогна...свещите не са изгорели а си работят перфектно...компресдията обаче ми е ниска-какво следва оттук нататък...какъв ремонт да замислям?!?
А ти как разбра, че някоя свещ не е изгоряла.Според мен причините са две.. студена горивна камера /изгоряла някоя свещ/ или недостиг на гориво.Бъди сигурен, че компресията не те бърка при тези все-още неголеми студове!
Имам и Рено 1.6d което е на триста и незнам колко хиляди км, също с ниска компресия, но си пали на "ПУШКА".Провери пак свещите.Също оборотите на стартера.Ако върти вяло, няма да запалиш.
|
Пет Ное 03, 2006 12:03 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
Антиреклама:
Колеги дизелджии, никога не зареждайте в Шел! Не аз го казвам - опита го казва.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Пет Ное 03, 2006 12:34 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Аз с Уно-то го имах този проблем преди докато още се движеше.То страдаше от проблема с компресията а и му беше износена и помпата.За палене има два варианта -
единия който е много груб и не се препоръчва за малки двигатели е Етер или така наричаните старт спрей-ове.Аз така си палех бус-а преди ама той е 2.5.
другия вариант който пази и от замръзване на нафтата (това ме мъчеше при по-големите студове) е да си я мешате с бензин ама на коли с доста електроника не се препоръчва изобщо.
Иначе по повод ремонта общо взето се ограничава с нови сегменти,шлайфане на леглата на клапаните и самите клапани,ако е необходимо нови ризи (ако са по-износени отколкото трябва) и разбира се не на последно място една диагностика на стенд за налягането н помпата.Ако е ниско налягането следва и смяна на елементите на помпата (има ремонтни комплекти) и така....
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Пет Ное 03, 2006 1:12 pm |
|
 |
BRAVO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 6:48 pm Мнения: 133 Местоположение: София 05 Сердика
|
свещи или замръзнала нафта ...
_________________ ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
|
Пет Ное 03, 2006 1:39 pm |
|
 |
Nino
|
BRAVO написа: свещи или замръзнала нафта ...
Баси, какъв ли ще е този сурогат с името "нафта" дето замръзва на -4, -5 градуса! :roll: 
|
Пет Ное 03, 2006 1:46 pm |
|
 |
doofiat
|
А колеги, въздуха в системата не може ли да е причина?
|
Пет Ное 03, 2006 2:55 pm |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
doofiat написа: А колеги, въздуха в системата не може ли да е причина?
 точно това ми обясниха и на мене че може да е причината...казаха ми че решението е:
развиват се леко 1-ва и 4-та трабичка и се върти стартера докато почне да пръска нафта и се завиват...някой ако може да доразясни аз съм адски некомпетентен  нафтата ми е перфектна от лук оил имам добавка за чистене на дюзи...иначе съм с нови дюзи и 3 пъти проверени работещи свещи 
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Пет Ное 03, 2006 3:22 pm |
|
 |
Nino
|
borchev написа: doofiat написа: А колеги, въздуха в системата не може ли да е причина?  точно това ми обясниха и на мене че може да е причината...казаха ми че решението е: развиват се леко 1-ва и 4-та трабичка и се върти стартера докато почне да пръска нафта и се завиват...някой ако може да доразясни аз съм адски некомпетентен  нафтата ми е перфектна от лук оил имам добавка за чистене на дюзи...иначе съм с нови дюзи и 3 пъти проверени работещи свещи 
Сподели как проверяваха свещите дали работят?
|
Пет Ное 03, 2006 3:32 pm |
|
 |
doofiat
|
И аз имам същия проблем с паленето от 2 месеца и майсторите вдигат ръце.
Вече просто съм убеден, че при мен не може да запали сутрин, защото смуче въздух. Като завъртя и не запали от първия път, вдигам капака и помпя с крушата, след това подгрявам и пали от раз като 3-4 секунди прекъсва т.е. изкарва въздуха. Омръзна ми да слушам как колата нямала компресия и т.н. Колата за мен си върви доста добре, но не пали. Откъде го смуче обаче? Сега имам клапанче точно след крушата т.е. нафтата не се връща в резервоара.
|
Пет Ное 03, 2006 3:39 pm |
|
 |
BRAVO
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 6:48 pm Мнения: 133 Местоположение: София 05 Сердика
|
когато няма компресия, би трябвало да има и зверски разход на масло ...
_________________ ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
|
Пет Ное 03, 2006 4:02 pm |
|
 |
BRAVO
Кара Фиатче 126
|
doofiat написа: Откъде го смуче обаче?
спукан маркуч, незатегната скоба ...
|
Пет Ное 03, 2006 4:03 pm |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
BRAVO написа: когато няма компресия, би трябвало да има и зверски разход на масло ...
напротив-за 2000 килоометра грам не ми е изхарчило  ...а аз нямам помпа за подкачване...как да подкача евентуално?
|
Пет Ное 03, 2006 4:05 pm |
|
 |
doofiat
|
borchev написа: BRAVO написа: когато няма компресия, би трябвало да има и зверски разход на масло ... напротив-за 2000 килоометра грам не ми е изхарчило  ...а аз нямам помпа за подкачване...как да подкача евентуално?
Прегледай внимателно! По някой маркуч трябва да имаш. Ако нямаш, според мен може да си купиш и да си сложиш или да ти сложат в някой сервиз.
|
Пет Ное 03, 2006 5:21 pm |
|
|