|
|
Дата и час: Чет Юни 19, 2025 1:03 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Бял пушек,трудно палене - Уно 1.3D
Автор |
Съобщение |
sehnsucht
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 03, 2005 4:08 pm Мнения: 73 Местоположение: София 20 Връбница
|
 Бял пушек,трудно палене - Уно 1.3D
колеги кажете от какво може да е,от 1 седмица някъде,всяка сутрин става така - пали адски трудно,кашля,тресе се....чак на третото завъртане се оправя и пали,и звучи сякаш току що се е отпушила! Викам първия път - айде,лоша нафта,запушил се е горивния филтър,продухах го(нов е) - запали,ама трудно!
И от тогава всеки път е така,запали ли,изкарва огромен бял облак и известно време (1-2минути) е така,после се оправя и не дими хич! Цял ден мога да я карам,гася и т.н. и няма проблем...обаче остане ли за през ноща на другия ден пак е същото - обгазявам паркинга
от какво може да е,казаха ми гарнитура на главата че може да е заминала,затва е белия пушек,мешала масло с вода...да ама на щеката маслото си е добро,в смисъл не е пресечено или нещо....
кажете и вие своето мнение,че съм доста обезпокоен :cry:
Вто Окт 17, 2006 1:52 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Подгряващи свещи...!?
|
Вто Окт 17, 2006 1:57 pm |
|
 |
sehnsucht
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 03, 2005 4:08 pm Мнения: 73 Местоположение: София 20 Връбница
|
kiro_of_the_day написа: Подгряващи свещи...!?
ми незнам,би трябвало да бачкат,щом пали
това е само първия път,после цял ден си е наред
.....а тия свещи къде се намират,какво представляват и как да ги проверя дали са читави
аз отдавна искам да ги сменя,ма хич не им разбирам :roll:
Вто Окт 17, 2006 2:31 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
sehnsucht написа: kiro_of_the_day написа: Подгряващи свещи...!? ми незнам,би трябвало да бачкат,щом пали това е само първия път,после цял ден си е наред .....а тия свеши къде се намират,какво представляват и как да ги проверя дали са читави аз отдавна искам да ги сменя,ма хич не им разбирам :roll:
Подгряващите свещи играят роля най-вече при първото палене на дизеловия двигател.
Това, което описваш сочи единствено към тази причина!
В един от тези магазини: http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3510 питай за цени.
За смяната (собственоръчно или в сервиз) - нека те посъветва колега от София с дизелов двигател.
п.п. Писано е доста за подгряващите свещи - пусни търсачката.
|
Вто Окт 17, 2006 2:53 pm |
|
 |
Vladim
|
Типични признаци на неработеща една, или няколко подгряващи свещи!
|
Вто Окт 17, 2006 6:28 pm |
|
 |
do4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 6:17 pm Мнения: 81 Местоположение: Стара Загора
|
колега ако не ти се играи да пробваш свещите сега има лесен начин купи си старт спреи и ако пали значи на сто процента е от подгревна свещ има само един проблем спрея струва към 8 лв
|
Вто Окт 17, 2006 11:13 pm |
|
 |
ochinko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 28, 2006 4:01 pm Мнения: 64 Местоположение: София 02 Красно Село
|
do4ko написа: колега ако не ти се играи да пробваш свещите сега има лесен начин купи си старт спреи и ако пали значи на сто процента е от подгревна свещ има само един проблем спрея струва към 8 лв
Как се яде тоя спрей? Може ли да ми свърши работа, ако пак не иска да ми запали колата?
|
Вто Окт 17, 2006 11:43 pm |
|
 |
morg
Кара кола
|
Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:20 pm, променена общо 1 път
|
Сря Окт 18, 2006 11:13 am |
|
 |
Vladim
|
morg написа: На мен е подобно - оборотите ми играят за около минута при първото палене сутрин и хвърля светъл пушек, но съм сменял подгряващите свещи скоро. Моето подозрение е за проблем с дюза но още не съм успял да я закарам на диагностика. Ако свещите са наред - ще трябва да провериш и това. При мен като изгоря една свещ светеше лампата с реотана на таблото - изгасва като подгрея свещите и в момента в който запалиш светва пак и свети около минута. Погледни дали и при теб прави така.
Колегата кара Uno 1.3D, едва ли има система за самодиагностика на подгряващите свещи! А относно твоят проблем, ако имаш проблем с някоя дюза, то тя ще ти прави мизерии и докато се движиш, а не само на студен старт. Сигурен в квалификацията на майстора, който ти е сменял подгряващата свещ?
|
Сря Окт 18, 2006 11:29 am |
|
 |
borchev
Кара Фиатче 126
|
morg написа: На мен е подобно - оборотите ми играят за около минута при първото палене сутрин и хвърля светъл пушек, но съм сменял подгряващите свещи скоро. Моето подозрение е за проблем с дюза но още не съм успял да я закарам на диагностика. Ако свещите са наред - ще трябва да провериш и това. При мен като изгоря една свещ светеше лампата с реотана на таблото - изгасва като подгрея свещите и в момента в който запалиш светва пак и свети около минута. Погледни дали и при теб прави така.
помпата помпатааааа при мене са нови свещи и дюзи ама и при мене е така-сутрин оборотите са към 600-6-500 около 1 минута после се оправят...така че по скоро е от помпата...защото там си е и автоматичния смукач който при мен не сработва-при тебе на колко оборота стои?
_________________ FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
|
Сря Окт 18, 2006 12:52 pm |
|
 |
morg
Кара кола
|
|
Сря Окт 18, 2006 6:42 pm |
|
 |
Na6io
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 5:30 pm Мнения: 90 Местоположение: София 23 Панчарево
|
Я кажи карал ли си напоследък с накаква "долнопробна" нафта 
_________________ Stilo 1.9JTD
|
Сря Окт 18, 2006 7:56 pm |
|
 |
morg
Кара кола
|
|
Сря Окт 18, 2006 9:13 pm |
|
 |
Na6io
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 5:30 pm Мнения: 90 Местоположение: София 23 Панчарево
|
morg написа: Оборотите се движат някаде 700 - 1000 не е много и бързо спира гърча, иначе в мнайстора дето ми сменя свещите не съм сигурен - одруса ме доста за работата, която свърши и аз се отказах от него, но не ми свети лампата за диагностиката (не и след като запаля). Иначе колата ми се струва малкко по- мудна при каране отколкото беше в началото, когато я взех и като я настъпя по- силно при ниски обороти или на баир пуши доста (тъмно сив пушек). За това си мисля, че може да е дюза ...
Защо реши че като не работи дюза изкарва "тъмно сив пушек"
_________________ Stilo 1.9JTD
|
Сря Окт 18, 2006 9:49 pm |
|
 |
do4ko
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 6:17 pm Мнения: 81 Местоположение: Стара Загора
|
момчета не се правете на малко знаещи хващаш някой да запали колата ти заставаш зад нея преди да я запалят като почнат да палят и мирише на не добре изгоряло дизелово гориво воала проблема е открит
|
Сря Окт 18, 2006 10:10 pm |
|
|