Дата и час: Сря Юни 18, 2025 2:50 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бял пушек,трудно палене - Уно 1.3D 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Бял пушек,трудно палене - Уно 1.3D
колеги кажете от какво може да е,от 1 седмица някъде,всяка сутрин става така - пали адски трудно,кашля,тресе се....чак на третото завъртане се оправя и пали,и звучи сякаш току що се е отпушила! Викам първия път - айде,лоша нафта,запушил се е горивния филтър,продухах го(нов е) - запали,ама трудно!
И от тогава всеки път е така,запали ли,изкарва огромен бял облак и известно време (1-2минути) е така,после се оправя и не дими хич! Цял ден мога да я карам,гася и т.н. и няма проблем...обаче остане ли за през ноща на другия ден пак е същото - обгазявам паркинга :shock:

от какво може да е,казаха ми гарнитура на главата че може да е заминала,затва е белия пушек,мешала масло с вода...да ама на щеката маслото си е добро,в смисъл не е пресечено или нещо....
кажете и вие своето мнение,че съм доста обезпокоен :cry:

Вто Окт 17, 2006 1:52 pm
Профил
UNREAD_POST 
Подгряващи свещи...!?

Вто Окт 17, 2006 1:57 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
Подгряващи свещи...!?

ми незнам,би трябвало да бачкат,щом пали
това е само първия път,после цял ден си е наред

.....а тия свещи къде се намират,какво представляват и как да ги проверя дали са читави
аз отдавна искам да ги сменя,ма хич не им разбирам :roll:

Вто Окт 17, 2006 2:31 pm
Профил
UNREAD_POST 
sehnsucht написа:
kiro_of_the_day написа:
Подгряващи свещи...!?

ми незнам,би трябвало да бачкат,щом пали
това е само първия път,после цял ден си е наред

.....а тия свеши къде се намират,какво представляват и как да ги проверя дали са читави
аз отдавна искам да ги сменя,ма хич не им разбирам :roll:

Подгряващите свещи играят роля най-вече при първото палене на дизеловия двигател.
Това, което описваш сочи единствено към тази причина!
В един от тези магазини: http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3510 питай за цени.
За смяната (собственоръчно или в сервиз) - нека те посъветва колега от София с дизелов двигател.

п.п. Писано е доста за подгряващите свещи - пусни търсачката.

Вто Окт 17, 2006 2:53 pm
UNREAD_POST 
Типични признаци на неработеща една, или няколко подгряващи свещи!

Вто Окт 17, 2006 6:28 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
колега ако не ти се играи да пробваш свещите сега има лесен начин купи си старт спреи и ако пали значи на сто процента е от подгревна свещ има само един проблем спрея струва към 8 лв

Вто Окт 17, 2006 11:13 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
do4ko написа:
колега ако не ти се играи да пробваш свещите сега има лесен начин купи си старт спреи и ако пали значи на сто процента е от подгревна свещ има само един проблем спрея струва към 8 лв

Как се яде тоя спрей? Може ли да ми свърши работа, ако пак не иска да ми запали колата?

Вто Окт 17, 2006 11:43 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:shock:

Последна промяна morg на Пон Мар 26, 2007 7:20 pm, променена общо 1 път

Сря Окт 18, 2006 11:13 am
Профил
UNREAD_POST 
morg написа:
На мен е подобно - оборотите ми играят за около минута при първото палене сутрин и хвърля светъл пушек, но съм сменял подгряващите свещи скоро. Моето подозрение е за проблем с дюза но още не съм успял да я закарам на диагностика. Ако свещите са наред - ще трябва да провериш и това. При мен като изгоря една свещ светеше лампата с реотана на таблото - изгасва като подгрея свещите и в момента в който запалиш светва пак и свети около минута. Погледни дали и при теб прави така.

Колегата кара Uno 1.3D, едва ли има система за самодиагностика на подгряващите свещи! А относно твоят проблем, ако имаш проблем с някоя дюза, то тя ще ти прави мизерии и докато се движиш, а не само на студен старт. Сигурен в квалификацията на майстора, който ти е сменял подгряващата свещ?

Сря Окт 18, 2006 11:29 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
morg написа:
На мен е подобно - оборотите ми играят за около минута при първото палене сутрин и хвърля светъл пушек, но съм сменял подгряващите свещи скоро. Моето подозрение е за проблем с дюза но още не съм успял да я закарам на диагностика. Ако свещите са наред - ще трябва да провериш и това. При мен като изгоря една свещ светеше лампата с реотана на таблото - изгасва като подгрея свещите и в момента в който запалиш светва пак и свети около минута. Погледни дали и при теб прави така.

помпата помпатааааа при мене са нови свещи и дюзи ама и при мене е така-сутрин оборотите са към 600-6-500 около 1 минута после се оправят...така че по скоро е от помпата...защото там си е и автоматичния смукач който при мен не сработва-при тебе на колко оборота стои?

Сря Окт 18, 2006 12:52 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 

Сря Окт 18, 2006 6:42 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Я кажи карал ли си напоследък с накаква "долнопробна" нафта :wink:

Сря Окт 18, 2006 7:56 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 

Сря Окт 18, 2006 9:13 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
morg написа:
Оборотите се движат някаде 700 - 1000 не е много и бързо спира гърча, иначе в мнайстора дето ми сменя свещите не съм сигурен - одруса ме доста за работата, която свърши и аз се отказах от него, но не ми свети лампата за диагностиката (не и след като запаля). Иначе колата ми се струва малкко по- мудна при каране отколкото беше в началото, когато я взех и като я настъпя по- силно при ниски обороти или на баир пуши доста (тъмно сив пушек). За това си мисля, че може да е дюза ...

Защо реши че като не работи дюза изкарва "тъмно сив пушек"

Сря Окт 18, 2006 9:49 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
момчета не се правете на малко знаещи хващаш някой да запали колата ти заставаш зад нея преди да я запалят като почнат да палят и мирише на не добре изгоряло дизелово гориво воала проблема е открит

Сря Окт 18, 2006 10:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща