Автор |
Съобщение |
Spursy
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Окт 10, 2006 12:40 am Мнения: 12 Местоположение: София 15 Младост
|
 Препоръчайте добра автомивка
Препоръчайте някоя добра автомивка в София.
Искам да си направя едно хубаво почистване на колата отвътре и отвън. Ходил съм на различни автомивки но на повечето места претупват работата.
Искам отвътре да ме измият наистина хубаво, да минат прозорците, една добра прахосмукачка да се сложи, а не веднага след почистването пак да забелязвам боклученца, да почистят цялото купе, вратите, дръжките... всичко 
|
Сря Окт 11, 2006 7:49 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Ами аз все още не съм я открил. Преди месец се ядосах и собственоръчно изпрах цялата кола отвътре с четка и препарат за пране на килими. Сега е като тия на Горубляне....
|
Сря Окт 11, 2006 8:13 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
zgabrovski написа: Ами аз все още не съм я открил. Преди месец се ядосах и собственоръчно изпрах цялата кола отвътре с четка и препарат за пране на килими. Сега е като тия на Горубляне....
...на мен така ми е най-кеф  - да си я мия отвътре.
А за отвън ходя да я мият безконтактно. Ефекта е че след това прахуляка се изчиства с тръгването... т.е. не полепва. За това препоръчвам безконтактното миене.
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Окт 11, 2006 8:15 pm |
|
 |
doofiat
|
Mazgarev написа: zgabrovski написа: Ами аз все още не съм я открил. Преди месец се ядосах и собственоръчно изпрах цялата кола отвътре с четка и препарат за пране на килими. Сега е като тия на Горубляне.... ...на мен така ми е най-кеф  - да си я мия отвътре. А за отвън ходя да я мият безконтактно. Ефекта е че след това прахуляка се изчиства с тръгването... т.е. не полепва. За това препоръчвам безконтактното миене.
 какво представлява това безконтактно миене и къде го правят?
|
Сря Окт 11, 2006 10:03 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Безконтактното - колата се облива с препарат и след това се отмива само с водоструйка (т.е. не се търка с гъба или четка)...
За основно почистване съм доволен от мивката зад Зимния дворец в Студентски град (между Зимния дворец и Денси). Преди да продам Типото там го измиха така, че като го видях почти се бях разколебал да го продавам... :cry: След като взех Бравата, пак там я измих - доволен останах.
Вярно, че цената изглежда солена (тогава беше около 70 лв., сега не знам), но включва външно и вътрешно измиване, двигател, пране на тапицерията - така че всъщност не е много.
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Окт 11, 2006 10:29 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 миене
има реклами по радията за такива мивки
иначе какво е -Сигурно е миат но не с четки а само с вода и препарат и всичко пата накрая и антистатик и е готова
Аз купих няколко препарата за стъклата и не стават . Ще пробвам други ако некой знае нещо което се продава на сносна цена нека пише
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Сря Окт 11, 2006 10:34 pm |
|
 |
bscsystem
Напреднал шофьор на Фиатка
|
Герена - стадиона... 7лв мисля, че беше от вънка. Незнам как я мият тея пичове, ама по 3/4 не се цапа грам :twisted:
Сря Окт 11, 2006 10:58 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Мивката на която аз ходя е тази на Радиал под моста Чавдар.
Безконтактното е 7лв. а обикновеното е 5лв.
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Окт 11, 2006 11:12 pm |
|
 |
rymbym
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 2:41 am Мнения: 126 Местоположение: София 19 Люлин 10
|
..... хъммм засега и аз не съм открил мойта мивка номер 1 :( , обаче онзи ден чух но нямах възможност да доразпитам както трябва - имало някаква мивка на която ти разкачали някои маркуч от изпарителят и промивали системата и изпарителят.някои да е чул нещо подобно .....? :?:

MAREA SX 1.6 16V
|
Сря Окт 11, 2006 11:28 pm |
|
 |
Spursy
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Окт 10, 2006 12:40 am Мнения: 12 Местоположение: София 15 Младост
|
Ще отида да видя как са цените в горе споменатата автомивка зад Зимния дворец в Студентски град и ще пиша.
|
Чет Окт 12, 2006 2:09 am |
|
 |
rustson
Фиат фанатик
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 3:48 pm Мнения: 844 Местоположение: София
|
На булевард България и стадион раковски има една хубава автомивка мият за 7.50 външно 6-вътрешно! Мен ми изпраха седалките 8лв на седалка! Пак безконтактно! Добри са мом4етата и се стараят независимо каква кола им закараш! А там обикновено има само мерцедеси и БМВ-та! доволен съм от тях! Правят и пастиране и има и барче докато чакаш!
П.С.А в Русе външно безконтактно миене е 3.50 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Само там ходя !!! На механото!
_________________ Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
бръм -м
|
Чет Окт 12, 2006 8:51 am |
|
 |
SIII
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Ное 05, 2005 11:23 am Мнения: 81 Местоположение: София
|
Аз съм адски доволен от Опет на Цариградско кръговото....Поливат ти колата с кви ли не препарати и химикали че не може после да се нарадваш на колата си...
_________________ Punto HGT
|
Чет Окт 12, 2006 10:11 am |
|
 |
Ferrari
|
Автомивка РИЦ на ул. Резбарска. Там се мият Фераритата, Ламборджинитата и още куп от най-луксозните коли в София.
|
Чет Окт 12, 2006 10:14 am |
|
 |
Kuku
|
Spursy написа: Ще отида да видя как са цените в горе споменатата автомивка зад Зимния дворец в Студентски град и ще пиша. Това ако не се лъжа е СофАвто
Има една и в Княжево по пътя към Владая :!:
Там могат да ти измият колата основно, включително двигател и пране на тапицериите - ще бръкнат буквално навсякъде, по розетки, по уплътнения, по панти... навсякъде и ще ти се стори като нова  проблема е, че такова миене там струва към 70лв. (както каза Pecho), а ако искаш просто едно миене "вътре-вънка", то можеш да отидеш и на Радиал (под моста Чавдар), и на Сонакс (до Шел на бул."Сливница"), и до Мелница-София, и на много други места.... най-лесно ще ти бъде обаче, да оглеждаш колата преди да си тръгнеш от мивката и просто да направиш забележка на момчетата дето са я мили или да извикаш приемчика/управителя да я огледа 
|
Чет Окт 12, 2006 10:19 am |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Kuku написа: ...Това ако не се лъжа е СофАвто  ...
Сега като казваш си спомних - това е. 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Чет Окт 12, 2006 11:18 am |
|
|