|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 8:39 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
sehnsucht
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 03, 2005 4:08 pm Мнения: 73 Местоположение: София 20 Връбница
|
 кола без 1 номер :)
има ли проблем ако колата е само с 1 номер(другия липсва)? в смисъл на улицата може да правят проблем катаджийте,ама в КАТ как стои процедурата? може ли да отида с талона и другия номер примерно и да ми издадат нов,предполагам се плаща :roll:
май се ходело първо в районното,подавало се заявление.....някой знае ли как става и може ли да ми обясни,че ми е спешно!!! :?
Пет Юни 09, 2006 12:34 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
 Re: кола без 1 номер :)
sehnsucht написа: има ли проблем ако колата е само с 1 номер(другия липсва)? в смисъл на улицата може да правят проблем катаджийте,ама в КАТ как стои процедурата? може ли да отида с талона и другия номер примерно и да ми издадат нов,предполагам се плаща :roll:
май се ходело първо в районното,подавало се заявление.....някой знае ли как става и може ли да ми обясни,че ми е спешно!!! :?
Ако е откраднат трябва да го обявиш за издирване!!!
Иначе в КАТ подаваш документи и ти сменят номерата около 50-тина лева излиза май... но трябва да го обявиш задължително за издирване...
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пет Юни 09, 2006 12:59 pm |
|
 |
FIRE 8V
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Ное 05, 2004 1:32 am Мнения: 570 Местоположение: Обект 9
|
Ако е откраднат номера :( , първо трябва да отидеш до :arrow: РПУ-то за да ти издадат служебна бележка, която трябва да представиш пред КАТ за да ти извадят нови регистрационни №. Без един регистрационнен № не можеш да караш поне у нас 
_________________ 146E e 188 e 350 https://www.fiat-uno.org/
|
Пет Юни 09, 2006 3:58 pm |
|
 |
sehnsucht
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 03, 2005 4:08 pm Мнения: 73 Местоположение: София 20 Връбница
|
ами,няма да мога,ще карам,и като ме спрат ще лъжа кво ли не :mrgreen:
ма не е въпроса там....искам да знам,дали истинския собственник трябва да ходи да се разправя,или мога само с талона аз да се оправям и да попълвам декларации и молби!!! И дали после в КАТ ще ми направят същия номер,или трябва да сменям и двата,със все талона???
Пет Юни 09, 2006 5:41 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Сменя се изцяло номера. Дават ти съвсем друг. Иначе не те съветвам да караш без номер. Ти можеш да лъжеш, ма ще лъжеш един, втори, трети ... да не стане като с лъжливото овчарче. Те и КАТ-аджийте не консумират доматите с колците. Ще уцелиш некоя греда и за това нарушение закона предвижда лишаване за определен срок.
|
Пет Юни 09, 2006 10:37 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Единствено можеш да лъжеш за предния номер че си правил някакъв ремонт нещо и не се закача добре... обаче задния е задължителен!
Попринцип предния е предвидено че може да се маха, но карането без него не е много правилно. За без заден номер обаче - това е престъпление.
А ако някой ти го е откраднал - бягай бързо да си подадеш документите, защото ако този който ти го е взел си го сложи на неговата кола и направи белята - смятай какво ще стане после :(
|
Съб Юни 10, 2006 8:46 am |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
А какво се е случило с номера ти?Все пак ако крадат има логика да откраднат и двата макар че то като ги пуснеш за издирване трудно ще ги ползват.Обикновенно номерата пострадват от катастрофи - преди време карах една Алфа и я удариха ама много лошо отпред и номера не ставаше за нищо - в смисъл теглична на предсния го продупчил,отделно от това се смазал целия от удър-а че и изгорял после (като се е запалил бензина от резервоара на предната кола).Та тогава катаджиите направо са си написали в протокола за птп-то че номера не прилича на нищо и барабар с протокола и номера в КАТ отидохме и след едномесечен срок бяха направили дубликат на номера (по талона и задния номер) и иззеха стария за унищожаване - дотогава колата я оправихме и се караше с копието от протокола и унищожения стар номер на седалката 
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Съб Юни 10, 2006 8:03 pm |
|
 |
AlBundy
|
Аз моите съм ги занитил и двата допълнително. Предните много ги крадът, особено като са "лесно запомнящи се". Ей така от злоба. 
|
Съб Юни 10, 2006 9:35 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
AlBundy написа: Аз моите съм ги занитил и двата допълнително. Предните много ги крадът, особено като са "лесно запомнящи се". Ей така от злоба. 
На мен в КАТ този който ми ги слагаше ми предложи и ги занити с по 3 нита. Той ми каза че много ги крадяли...
А не само от злоба... могат да ги използат да извършат престъпление - това са лошите случаи...
|
Съб Юни 10, 2006 10:34 pm |
|
 |
zfa159
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:45 pm Мнения: 926 Местоположение: София 15 Младост
|
Дали ако ти откраднат номера ще ти платят от каско-то? :mrgreen: .Все пак де да знам това си е част от колата и определено е носител на номер 
_________________ Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire 41kW Autogas
|
Нед Юни 11, 2006 10:18 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|