Автор |
Съобщение |
valataat
Кара кола
Регистриран на: Чет Мар 31, 2005 5:02 pm Мнения: 263 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
 Въпрос за кар аудиото
Значи имам идея, но искам да попитам първо дали е възможно: вариянт 1. да си купя активна бас каса и да я вържа към оригиналното радио. вариант 2. да си купя пасивна каса с някакъв усилвател само за нея. Та конкретно въпросите ми са: възможно ли е да се вържат тея таботи за оригиналното радио, защото не искам да го махам, според мен се променя дизайна и става грозно таблото като се махне за това съм решил от тези мп3 плеърчета за запалката. И ако е възможно има ли начин да се изолират оригиналните колони да свирят само високите честоти, а само от касата да се усеща баса?
Не съм в крачка много с кар аудиото затова ако въпросите ми са глупавиу не ми се смейте много  :mrgreen:
Сря Юни 07, 2006 10:57 am |
|
 |
gogata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Апр 03, 2005 10:26 am Мнения: 171 Местоположение: Пещера
|
 Re: Въпрос за кар аудиото
valataat написа: И ако е възможно има ли начин да се изолират оригиналните колони да свирят само високите честоти, а само от касата да се усеща баса? Не съм в крачка много с кар аудиото затова ако въпросите ми са глупавиу не ми се смейте много  :mrgreen:
Слагаш по едно кондезаторче на предните,и филтър за баса отзад
_________________ Punto 1.1 95'
|
Чет Юни 08, 2006 11:07 pm |
|
 |
Dodo 155
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 1:25 pm Мнения: 495 Местоположение: София
|
gogata написа: valataat написа: И ако е възможно има ли начин да се изолират оригиналните колони да свирят само високите честоти, а само от касата да се усеща баса? Не съм в крачка много с кар аудиото затова ако въпросите ми са глупавиу не ми се смейте много  :mrgreen: Слагаш по едно кондезаторче на предните,и филтър за баса отзад
Точно така - 2 микрофарда и остават говорителите като соколче 
_________________ FIAT Punto 99' 1.7 TD
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
|
Чет Юни 08, 2006 11:52 pm |
|
 |
valataat
Кара кола
Регистриран на: Чет Мар 31, 2005 5:02 pm Мнения: 263 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
еее най-накрая някой да ми отговори. а на другия въпрос дали е възможно да вържа усилвател към оригиналния касетофон той е от най-простия модел.
Пет Юни 09, 2006 10:38 am |
|
 |
ForceWere
Кара кола
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 11:24 am Мнения: 314 Местоположение: София Бели брези
|
има три вариянта да свържеш усилватела с касетофона труден и два лесни.
Първо лесните:
1- радиото трябва да има изход за усилвател (два чинча), е там включваш
2- ако радиото няма изход за усилвател- търсиш усилвател който има високоволтови входове (мисля че така се казваха) и там включваш изходите от радиото към колоните- демек усилватела ще е включен както колона.
трудния начин е:
ако радиото няма изход за усилвател и усилватела няма високоволтови входове- тогава отваряш радиото и изкарваш сигнал преди стъпалото на радиото, вадиш сигнала от предусилватела преди да е минал през усилватела на радиото.
Е това са начините, ако нещо съм объркал нека някой да ме поправи.
_________________ Tofas- Sahin 1.6 карб.
|
Пет Юни 09, 2006 11:06 am |
|
 |
dti
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Дек 19, 2005 10:02 pm Мнения: 21 Местоположение: София 12 Илинден
|
аз обмислям същия вариант - да си вържа субуфер към оригиналното радио( не ми харесва да го махам и слагам някакво скъпо дето може да ми разбият колата заради него)
много не разбирам от аудио и гледах някакви ефтини субуфери с каса в техномаркет около 60лв, но от колегата прочетох че имало пасивни и активи...
та тия бяха с по 2 изхода - черен и червен....
дали ще може да се вържат към радиото?
аз го отварях и видях че има 2 букси дето няма нищо на тях, но и нищо не пишеше за какво са.
мислех си(не знам дали изобщо се прави така) да взема кабел от задната колона и да го вържа за субуфера - не ми се смеите много:)
някакви предложения?
_________________ Fiat Brava 1.8 16V
|
Пет Юни 16, 2006 12:55 pm |
|
 |
Vladim
|
Сигнал може да се вземе и от изхода за колони на касетофона! Намаля му се нивото с резистор 10-20килоома и готово. А оригиналните колони се прекарват през филтър за да свирят не само високи, а и средни! Защото с кондензатора ще убиете и средните барабар с ниските! Филтри се продават по магазините за аудио джаджи. Ако имате две колони ще ви трябват два филтъра, ако имате 4-4. Все пак проверете, може да има и някакво стерео изпълнение на филтрите (макар, че не съм виждал) и да си вземете един филтър за две колони. Самите пищялки (малките високоговорителчета в таблото на Брава/Браво...) си имат вградени филтри!
|
Пет Юни 16, 2006 1:14 pm |
|
 |
Bobywm
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Мар 14, 2006 4:51 pm Мнения: 11 Местоположение: София 07 Слатина
|
Има още по-лесно и интелигентно решение - продават се активни събуфери, които си имат високоволтов вход. И не са по-скъпи. А има и такива усилватели, ако искате събуфера да е пасивен и с отделен усилвател. Просто взимате сигнал от задните колони и готово!
|
Пет Юни 16, 2006 2:16 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
dti написа: ...мислех си(не знам дали изобщо се прави така) да взема кабел от задната колона и да го вържа за субуфера - не ми се смеите много:) някакви предложения?
Защо да ти се смее някой? Чунким има човек, дето разбира от всичко?
Та и аз, не че много разбирам от събуфъри, но да ти споделя моя опит: ако вържеш пасивен събуфър към задните колони, ефектът ще е практически нулев. За да се създаде съответното звуково налягане си трябва мощност (според мен 100W е минимумът), т.е. допълнителен усилвател (крайно стъпало).
Принципно не добре да се взима сигнал от изхода за колони (т.е. след крайното стъпало на касетофона), защото качеството е по-лошо. Вярно че при ниските честоти няма да е толкова забележимо, но все пак най-добре си е свирката да има изход за събуфър. От една страна качеството ще е по-добро, от друга - има възможност за регулиране силата (а при някои свирки и на други параметри) на сигнала към събуфъра (т.е. няма да усилваш/намаляваш задните колони заедно със събуфъра или пък да притичваш до багажника).
Моето лично мнение е, че махането на оригиналния касетофон и заместването му със съвременен CD плейър, не е чак такъв голям естетически компромис. А по отношение на функционалността, мисля че няма смисъл да говорим... 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Пет Юни 16, 2006 6:21 pm |
|
 |
valataat
Кара кола
|
аз вче задвижих нещата с моя проект за кар аудио. купих си 512МБ флаш Twinmos сега е ред на мп3ката за запалката  следва усилвател Thunder TCA-4080 и ще купя някаква туба или напражо ще взема активна туба. дано ми останат и малко парички да сложа колонки и в багажника. така хем ще запазя красивият вид на таблото хем няма да се страхувам, че може да ми разбият колата заради един мп3 плеър.
Съб Юни 17, 2006 1:22 pm |
|
 |
Anaboliy
|
Dodo 155 написа: gogata написа: valataat написа: И ако е възможно има ли начин да се изолират оригиналните колони да свирят само високите честоти, а само от касата да се усеща баса? Не съм в крачка много с кар аудиото затова ако въпросите ми са глупавиу не ми се смейте много  :mrgreen: Слагаш по едно кондезаторче на предните,и филтър за баса отзад Точно така - 2 микрофарда и остават говорителите като соколче 
2 микрофарада? маха само баса така ли?
аз сложих около 45-50 микрофарада
изряза изцяло баса но се намали и силата на звука
|
Съб Юни 17, 2006 2:09 pm |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Между другото мисля да си сменям моето стъпало с ново. valataat ако те интересува същия модел стъпало които мислисш да си купуваш го предлагам за 110 лв. на по малко от година е. в перфеткно състояние даже два от каналите не съм ги ползвал. По добре стъпало и туба отколкото активна туба. Както си се ориентирал към 4 канален усилвател спокойно двата канала ги ползваш за тубата а с другите два захранваш малко по сериозни говорители на кората. С помоща на лентовите филтри които има стъпалото ще отделиш баса за тубата и ще намалиш ниските честоти за говорителите на кората за да не дефектират. Поне такава е моята идея само че засега съм на етап само стъпало и туба.
|
Съб Юни 17, 2006 4:51 pm |
|
 |
valataat
Кара кола
|
аз тоя Thunder съм го намерил за 90 лв и е използван към 10 часа 
Съб Юни 17, 2006 5:40 pm |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Няма какво да му мислиш стъпалото си е добро. В Търново много "играчи" пробутват Тъндари с махнати табелки и лепенки Херц и тем подобни на разни наивници които си мислят че като отидат да си сложат музика в оторизиран сервиз и се отръскат една камара пари че ще имат извънземна музика.
|
Съб Юни 17, 2006 5:57 pm |
|
 |
valataat
Кара кола
|
ето до къде стигнах с моето аудио
флашка и мп3 модулатор. някой знае ли дали мога да си намеря някаква активна бас каса за 100-110 лв или усливател с бас каса пак за същата цена??
колеги имам и груг проблем и той е: при изключване на колата от контакт ток в запалката няма. това при вас така ли е?
Вто Юни 20, 2006 1:28 pm |
|
|