Дата и час: Съб Юни 21, 2025 4:34 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Въпрос за кар аудиото 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Въпрос за кар аудиото
Значи имам идея, но искам да попитам първо дали е възможно: вариянт 1. да си купя активна бас каса и да я вържа към оригиналното радио. вариант 2. да си купя пасивна каса с някакъв усилвател само за нея. Та конкретно въпросите ми са: възможно ли е да се вържат тея таботи за оригиналното радио, защото не искам да го махам, според мен се променя дизайна и става грозно таблото като се махне за това съм решил от тези мп3 плеърчета за запалката. И ако е възможно има ли начин да се изолират оригиналните колони да свирят само високите честоти, а само от касата да се усеща баса?
Не съм в крачка много с кар аудиото затова ако въпросите ми са глупавиу не ми се смейте много :) :mrgreen:

Сря Юни 07, 2006 10:57 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Въпрос за кар аудиото
valataat написа:
И ако е възможно има ли начин да се изолират оригиналните колони да свирят само високите честоти, а само от касата да се усеща баса?
Не съм в крачка много с кар аудиото затова ако въпросите ми са глупавиу не ми се смейте много :) :mrgreen:

Слагаш по едно кондезаторче на предните,и филтър за баса отзад

Чет Юни 08, 2006 11:07 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

gogata написа:
valataat написа:
И ако е възможно има ли начин да се изолират оригиналните колони да свирят само високите честоти, а само от касата да се усеща баса?

Точно така - 2 микрофарда и остават говорителите като соколче :wink:

Чет Юни 08, 2006 11:52 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

еее най-накрая някой да ми отговори. а на другия въпрос дали е възможно да вържа усилвател към оригиналния касетофон той е от най-простия модел.

Пет Юни 09, 2006 10:38 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
има три вариянта да свържеш усилватела с касетофона труден и два лесни.
Първо лесните:
1- радиото трябва да има изход за усилвател (два чинча), е там включваш
2- ако радиото няма изход за усилвател- търсиш усилвател който има високоволтови входове (мисля че така се казваха) и там включваш изходите от радиото към колоните- демек усилватела ще е включен както колона.
трудния начин е:
ако радиото няма изход за усилвател и усилватела няма високоволтови входове- тогава отваряш радиото и изкарваш сигнал преди стъпалото на радиото, вадиш сигнала от предусилватела преди да е минал през усилватела на радиото.
Е това са начините, ако нещо съм объркал нека някой да ме поправи.

Пет Юни 09, 2006 11:06 am
Профил ICQ WWW
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
аз обмислям същия вариант - да си вържа субуфер към оригиналното радио( не ми харесва да го махам и слагам някакво скъпо дето може да ми разбият колата заради него)
много не разбирам от аудио и гледах някакви ефтини субуфери с каса в техномаркет около 60лв, но от колегата прочетох че имало пасивни и активи...
та тия бяха с по 2 изхода - черен и червен....
дали ще може да се вържат към радиото?
аз го отварях и видях че има 2 букси дето няма нищо на тях, но и нищо не пишеше за какво са.
мислех си(не знам дали изобщо се прави така) да взема кабел от задната колона и да го вържа за субуфера - не ми се смеите много:)
някакви предложения?

Пет Юни 16, 2006 12:55 pm
Профил
UNREAD_POST 
Сигнал може да се вземе и от изхода за колони на касетофона! Намаля му се нивото с резистор 10-20килоома и готово. А оригиналните колони се прекарват през филтър за да свирят не само високи, а и средни! Защото с кондензатора ще убиете и средните барабар с ниските! Филтри се продават по магазините за аудио джаджи. Ако имате две колони ще ви трябват два филтъра, ако имате 4-4. Все пак проверете, може да има и някакво стерео изпълнение на филтрите (макар, че не съм виждал) и да си вземете един филтър за две колони. Самите пищялки (малките високоговорителчета в таблото на Брава/Браво...) си имат вградени филтри!

Пет Юни 16, 2006 1:14 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Има още по-лесно и интелигентно решение - продават се активни събуфери, които си имат високоволтов вход. И не са по-скъпи. А има и такива усилватели, ако искате събуфера да е пасивен и с отделен усилвател. Просто взимате сигнал от задните колони и готово!

Пет Юни 16, 2006 2:16 pm
Профил WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
dti написа:
...мислех си(не знам дали изобщо се прави така) да взема кабел от задната колона и да го вържа за субуфера - не ми се смеите много:)
някакви предложения?

Защо да ти се смее някой? Чунким има човек, дето разбира от всичко? :shock:

Та и аз, не че много разбирам от събуфъри, но да ти споделя моя опит: ако вържеш пасивен събуфър към задните колони, ефектът ще е практически нулев. За да се създаде съответното звуково налягане си трябва мощност (според мен 100W е минимумът), т.е. допълнителен усилвател (крайно стъпало).

Принципно не добре да се взима сигнал от изхода за колони (т.е. след крайното стъпало на касетофона), защото качеството е по-лошо. Вярно че при ниските честоти няма да е толкова забележимо, но все пак най-добре си е свирката да има изход за събуфър. От една страна качеството ще е по-добро, от друга - има възможност за регулиране силата (а при някои свирки и на други параметри) на сигнала към събуфъра (т.е. няма да усилваш/намаляваш задните колони заедно със събуфъра или пък да притичваш до багажника).

Моето лично мнение е, че махането на оригиналния касетофон и заместването му със съвременен CD плейър, не е чак такъв голям естетически компромис. А по отношение на функционалността, мисля че няма смисъл да говорим... :punk:

Пет Юни 16, 2006 6:21 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
аз вче задвижих нещата с моя проект за кар аудио. купих си 512МБ флаш Twinmos сега е ред на мп3ката за запалката :) следва усилвател Thunder TCA-4080 и ще купя някаква туба или напражо ще взема активна туба. дано ми останат и малко парички да сложа колонки и в багажника. така хем ще запазя красивият вид на таблото хем няма да се страхувам, че може да ми разбият колата заради един мп3 плеър.

Съб Юни 17, 2006 1:22 pm
Профил
Dodo 155 написа:
gogata написа:
valataat написа:

Точно така - 2 микрофарда и остават говорителите като соколче :wink:

2 микрофарада? маха само баса така ли?
аз сложих около 45-50 микрофарада
изряза изцяло баса но се намали и силата на звука

Съб Юни 17, 2006 2:09 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Между другото мисля да си сменям моето стъпало с ново. valataat ако те интересува същия модел стъпало които мислисш да си купуваш го предлагам за 110 лв. на по малко от година е. в перфеткно състояние даже два от каналите не съм ги ползвал. По добре стъпало и туба отколкото активна туба. Както си се ориентирал към 4 канален усилвател спокойно двата канала ги ползваш за тубата а с другите два захранваш малко по сериозни говорители на кората. С помоща на лентовите филтри които има стъпалото ще отделиш баса за тубата и ще намалиш ниските честоти за говорителите на кората за да не дефектират. Поне такава е моята идея само че засега съм на етап само стъпало и туба.

Съб Юни 17, 2006 4:51 pm
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
аз тоя Thunder съм го намерил за 90 лв и е използван към 10 часа :)

Съб Юни 17, 2006 5:40 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Няма какво да му мислиш стъпалото си е добро. В Търново много "играчи" пробутват Тъндари с махнати табелки и лепенки Херц и тем подобни на разни наивници които си мислят че като отидат да си сложат музика в оторизиран сервиз и се отръскат една камара пари че ще имат извънземна музика.

Съб Юни 17, 2006 5:57 pm
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
ето до къде стигнах с моето аудио :)
Изображение

флашка и мп3 модулатор. някой знае ли дали мога да си намеря някаква активна бас каса за 100-110 лв или усливател с бас каса пак за същата цена??

колеги имам и груг проблем и той е: при изключване на колата от контакт ток в запалката няма. това при вас така ли е?

Вто Юни 20, 2006 1:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]