|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 3:50 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
ivo098
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Помощ за номер на ECU
на Браво 1.8 къде мога да открия номера на ECU-то, доколкото знам Hitachi ми е електрониката, става дума за чип тунинг и ми трябва номера да ECU-то за да направя запитване
_________________ Fiat Bravo GT
|
Вто Мар 07, 2006 4:08 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
 Re: Помощ за номер на ECU
ivo098 написа: на Браво 1.8 къде мога да открия номера на ECU-то, доколкото знам Hitachi ми е електрониката, става дума за чип тунинг и ми трябва номера да ECU-то за да направя запитване
на ECU-то има разни неща написани
сигурно го има там този номер
Вто Мар 07, 2006 4:34 pm |
|
 |
Ferrari
|
Със сигурност го има, ако не е моя случай да са паднали стикерите. Ако ги няма начина е да вдигнеш капака на ECU и да погледнеш вътре. При мен паметта е под отделно капаче и не е нужно да се разглобява цялото ECU.
|
Вто Мар 07, 2006 4:36 pm |
|
 |
ivo098
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
значи оправих се, вече имам и оферта за чип, но ми се върти в главата нещо, със смяната на чипа с оптимизиран такъв дали може нещо хората да объркат по електрониката имайки впредвид по особения имобилайзер на фиатите?
и другото, да кажем платя си поставят ми чипа..., има ли начин тоя чип да се прочете и разклони, някой с моя двигател да го копира и да си разделиме парите примерно?
|
Вто Мар 07, 2006 7:23 pm |
|
 |
Ferrari
|
ivo098 написа: значи оправих се, вече имам и оферта за чип, но ми се върти в главата нещо, със смяната на чипа с оптимизиран такъв дали може нещо хората да объркат по електрониката имайки впредвид по особения имобилайзер на фиатите?
и другото, да кажем платя си поставят ми чипа..., има ли начин тоя чип да се прочете и разклони, някой с моя двигател да го копира и да си разделиме парите примерно?
FIAT Code няма да се сбърка след чип тунинга. По втория ти въпрос не знам. При Типо е най-обикновен EPROM който може да се копира много елементарно, но мисля че при Браво е FLASH (ако не се лъжа). Трябва да погледна карантията на такова ECU за да кажа със сигурност.
|
Вто Мар 07, 2006 7:33 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
ivo098 написа: значи оправих се, вече имам и оферта за чип, но ми се върти в главата нещо, със смяната на чипа с оптимизиран такъв дали може нещо хората да объркат по електрониката имайки впредвид по особения имобилайзер на фиатите?
Поне за сега, аз не сьм намерил вариант за клониране, но вьв форума имаме доста хакери, някой може да измисли нещо?!
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Мар 07, 2006 10:10 pm |
|
 |
ivo098
|
hit-ko написа: ivo098 написа: значи оправих се, вече имам и оферта за чип, но ми се върти в главата нещо, със смяната на чипа с оптимизиран такъв дали може нещо хората да объркат по електрониката имайки впредвид по особения имобилайзер на фиатите?
и другото, да кажем платя си поставят ми чипа..., има ли начин тоя чип да се прочете и разклони, някой с моя двигател да го копира и да си разделиме парите примерно? Поне за сега, аз не сьм намерил вариант за клониране, но вьв форума имаме доста хакери, някой може да измисли нещо?!
ами дано се намери начин..., защото 380 лв на две ако ги делна с някой ще е много прилична цена за 10-15 кончета отгоре, и малко занижен разход 
|
Сря Мар 08, 2006 1:33 am |
|
 |
BobyK
Кара балканче
Регистриран на: Вто Авг 16, 2005 7:09 pm Мнения: 43 Местоположение: Козлодуй
|
Със сигурност има начин, какъв е чипа?
Та нали все пак ECU то чете данните от тоя чип защо мислите че има проблем тогава чипа да се прочете и клонира.
_________________ Fiat Marea 1.6 16 - 1999
|
Сря Мар 08, 2006 10:25 am |
|
 |
Ferrari
|
BobyK написа: Със сигурност има начин, какъв е чипа? Та нали все пак ECU то чете данните от тоя чип защо мислите че има проблем тогава чипа да се прочете и клонира.
Може да се клонира ако е обикновена памет. Знам много примери на неъвзможен клонинг. Например процесорите на Microchip. Там програмирането е само еднопосочно.
Трябва да погледна едно ECU, макар че с гледане може нищо да не се разбере. В моето ECU техниците от AC Delco са се постарали да заличат означенията на чиповете.
|
Сря Мар 08, 2006 12:04 pm |
|
 |
bobo
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 9:01 pm Мнения: 58 Местоположение: София
|
Значи за кода е напълно възможно да се прецака ако не са в час хората  За клонирането е възможно и ако искаш да разбереш повече пиши ми ЛС 
|
Сря Мар 08, 2006 3:27 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
Обикновено тези чипове ги защитават срещу четене и копиране и в повечето случай опитите са обречени на неуспех :evil:
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Чет Мар 09, 2006 12:04 am |
|
 |
ivo098
|
brat_John написа: Обикновено тези чипове ги защитават срещу четене и копиране и в повечето случай опитите са обречени на неуспех :evil:
именно, все пак тази информация струва не малко пари, и все си мисля че са се постарали хората, да не може току така да се копира..., затова питам някой дали има конкретен опит 
|
Чет Мар 09, 2006 12:56 pm |
|
 |
bobo
Кара Симсонка
|
brat_John написа: Обикновено тези чипове ги защитават срещу четене и копиране и в повечето случай опитите са обречени на неуспех :evil:
Такъв филм няма! Колко чипа си виждал? колко си прочел и колко са били защитени?
П.П. За номера на ЕКУ-то задължително дай номера на твоето ЕКУ не на някое друго подобно :!:
|
Чет Мар 09, 2006 2:25 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
bobo написа: Такъв филм няма! Колко чипа си виждал? колко си прочел и колко са били защитени?
Ако става въпрос за чипове съм виждал, тъй като 14 години съм се занимавал (работил) с електроника и по-точно ТВ ретранслатори и предаватели, както и такива за УКВ.......
Когато става въпрос на чип на ECU - такъв не съм "бъзикал". Правя аналогия с едночиповите микропроцесори, чиято програма не можеш да прочетеш, ако е активиран бита за защита срещу четене, когато се програмира въпросния микропроцесор. От тук си мисля, че уважаващите себе си производители биха защитили по някакъв начин труда си, иначе всеки малко разбиращ от тези неща ще започне да ги бълва серийно ....... и тогава как производителя ще ти вземе 200 долара 
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Чет Мар 09, 2006 9:48 pm |
|
 |
bobo
Кара Симсонка
|
brat_John написа: bobo написа: Такъв филм няма! Колко чипа си виждал? колко си прочел и колко са били защитени? Ако става въпрос за чипове съм виждал, тъй като 14 години съм се занимавал (работил) с електроника и по-точно ТВ ретранслатори и предаватели, както и такива за УКВ....... Когато става въпрос на чип на ECU - такъв не съм "бъзикал". Правя аналогия с едночиповите микропроцесори, чиято програма не можеш да прочетеш, ако е активиран бита за защита срещу четене, когато се програмира въпросния микропроцесор. От тук си мисля, че уважаващите себе си производители биха защитили по някакъв начин труда си, иначе всеки малко разбиращ от тези неща ще започне да ги бълва серийно ....... и тогава как производителя ще ти вземе 200 долара 
Приятелю в 99% от новите коли "чипа" не е микропроцесор а е памет :idea: За защитата за четене на микропроцесори пусни един сърч в чичко гуугъл и се поразрови отдавна (може би отдавна си далеч от занаята) няма неотключени процесори от разбиращи хора :!:
|
Пет Мар 10, 2006 2:19 am |
|
|