Дата и час: Съб Юни 21, 2025 4:07 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Помощ за номер на ECU 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Помощ за номер на ECU
на Браво 1.8 къде мога да открия номера на ECU-то, доколкото знам Hitachi ми е електрониката, става дума за чип тунинг и ми трябва номера да ECU-то за да направя запитване

Вто Мар 07, 2006 4:08 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Помощ за номер на ECU
ivo098 написа:
на Браво 1.8 къде мога да открия номера на ECU-то, доколкото знам Hitachi ми е електрониката, става дума за чип тунинг и ми трябва номера да ECU-то за да направя запитване

на ECU-то има разни неща написани
сигурно го има там този номер

Вто Мар 07, 2006 4:34 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Със сигурност го има, ако не е моя случай да са паднали стикерите. Ако ги няма начина е да вдигнеш капака на ECU и да погледнеш вътре. При мен паметта е под отделно капаче и не е нужно да се разглобява цялото ECU.

Вто Мар 07, 2006 4:36 pm
Аватар

UNREAD_POST 
значи оправих се, вече имам и оферта за чип, но ми се върти в главата нещо, със смяната на чипа с оптимизиран такъв дали може нещо хората да объркат по електрониката имайки впредвид по особения имобилайзер на фиатите?

и другото, да кажем платя си поставят ми чипа..., има ли начин тоя чип да се прочете и разклони, някой с моя двигател да го копира и да си разделиме парите примерно?

Вто Мар 07, 2006 7:23 pm
Профил
UNREAD_POST 
ivo098 написа:
значи оправих се, вече имам и оферта за чип, но ми се върти в главата нещо, със смяната на чипа с оптимизиран такъв дали може нещо хората да объркат по електрониката имайки впредвид по особения имобилайзер на фиатите?

и другото, да кажем платя си поставят ми чипа..., има ли начин тоя чип да се прочете и разклони, някой с моя двигател да го копира и да си разделиме парите примерно?

FIAT Code няма да се сбърка след чип тунинга. По втория ти въпрос не знам. При Типо е най-обикновен EPROM който може да се копира много елементарно, но мисля че при Браво е FLASH (ако не се лъжа). Трябва да погледна карантията на такова ECU за да кажа със сигурност.

Вто Мар 07, 2006 7:33 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
ivo098 написа:

Поне за сега, аз не сьм намерил вариант за клониране, но вьв форума имаме доста хакери, някой може да измисли нещо?!

Вто Мар 07, 2006 10:10 pm
Профил WWW
Аватар

UNREAD_POST 
hit-ko написа:
ivo098 написа:

Поне за сега, аз не сьм намерил вариант за клониране, но вьв форума имаме доста хакери, някой може да измисли нещо?!

ами дано се намери начин..., защото 380 лв на две ако ги делна с някой ще е много прилична цена за 10-15 кончета отгоре, и малко занижен разход :D

Сря Мар 08, 2006 1:33 am
Профил
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Със сигурност има начин, какъв е чипа?
Та нали все пак ECU то чете данните от тоя чип защо мислите че има проблем тогава чипа да се прочете и клонира.

Сря Мар 08, 2006 10:25 am
Профил
UNREAD_POST 
BobyK написа:
Със сигурност има начин, какъв е чипа?
Та нали все пак ECU то чете данните от тоя чип защо мислите че има проблем тогава чипа да се прочете и клонира.

Може да се клонира ако е обикновена памет. Знам много примери на неъвзможен клонинг. Например процесорите на Microchip. Там програмирането е само еднопосочно.

Трябва да погледна едно ECU, макар че с гледане може нищо да не се разбере. В моето ECU техниците от AC Delco са се постарали да заличат означенията на чиповете.

Сря Мар 08, 2006 12:04 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
Значи за кода е напълно възможно да се прецака ако не са в час хората :wink: За клонирането е възможно и ако искаш да разбереш повече пиши ми ЛС :wink:

Сря Мар 08, 2006 3:27 pm
Профил ICQ WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Обикновено тези чипове ги защитават срещу четене и копиране и в повечето случай опитите са обречени на неуспех :evil:

Чет Мар 09, 2006 12:04 am
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
brat_John написа:
Обикновено тези чипове ги защитават срещу четене и копиране и в повечето случай опитите са обречени на неуспех :evil:

именно, все пак тази информация струва не малко пари, и все си мисля че са се постарали хората, да не може току така да се копира..., затова питам някой дали има конкретен опит :wink:

Чет Мар 09, 2006 12:56 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
brat_John написа:

Такъв филм няма! Колко чипа си виждал? колко си прочел и колко са били защитени?

П.П. За номера на ЕКУ-то задължително дай номера на твоето ЕКУ не на някое друго подобно :!:

Чет Мар 09, 2006 2:25 pm
Профил ICQ WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
bobo написа:
Такъв филм няма! Колко чипа си виждал? колко си прочел и колко са били защитени?

Ако става въпрос за чипове съм виждал, тъй като 14 години съм се занимавал (работил) с електроника и по-точно ТВ ретранслатори и предаватели, както и такива за УКВ.......
Когато става въпрос на чип на ECU - такъв не съм "бъзикал". Правя аналогия с едночиповите микропроцесори, чиято програма не можеш да прочетеш, ако е активиран бита за защита срещу четене, когато се програмира въпросния микропроцесор. От тук си мисля, че уважаващите себе си производители биха защитили по някакъв начин труда си, иначе всеки малко разбиращ от тези неща ще започне да ги бълва серийно ....... и тогава как производителя ще ти вземе 200 долара :wink:

Чет Мар 09, 2006 9:48 pm
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
brat_John написа:
bobo написа:

Ако става въпрос за чипове съм виждал, тъй като 14 години съм се занимавал (работил) с електроника и по-точно ТВ ретранслатори и предаватели, както и такива за УКВ.......
Когато става въпрос на чип на ECU - такъв не съм "бъзикал". Правя аналогия с едночиповите микропроцесори, чиято програма не можеш да прочетеш, ако е активиран бита за защита срещу четене, когато се програмира въпросния микропроцесор. От тук си мисля, че уважаващите себе си производители биха защитили по някакъв начин труда си, иначе всеки малко разбиращ от тези неща ще започне да ги бълва серийно ....... и тогава как производителя ще ти вземе 200 долара :wink:

Приятелю в 99% от новите коли "чипа" не е микропроцесор а е памет :idea: За защитата за четене на микропроцесори пусни един сърч в чичко гуугъл и се поразрови отдавна (може би отдавна си далеч от занаята) няма неотключени процесори от разбиращи хора :!:

Пет Мар 10, 2006 2:19 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща