|
|
Дата и час: Вто Юли 08, 2025 2:39 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Като загрее до 90градуса губи мощност на газ. Какво е според
Автор |
Съобщение |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
Проблема при студения и топлия въздух е че топлия съдържа по-малко кислород, от там и по-лош процес на горене, това важи и за газ и за бензин 
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Съб Фев 18, 2006 12:10 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
Crusader написа: Проблема при студения и топлия въздух е че топлия съдържа по-малко кислород, от там и по-лош процес на горене, това важи и за газ и за бензин 
верно че беше точно така ,то затова има и една клапа /която в повечето случаи вече не работи/ когато мотора е още студен да взима въздух от колекторите, а когато загрее да взима отвън ,и тази клапа го регулира тва нещо, но ако не работи по добре да взима въздух отвън само
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Съб Фев 18, 2006 11:03 am |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
stef написа: brat_John написа: stef написа: ами ако дърпа топъл въздух разхода се вдига и спъва колата /тва е като загрее/ газта иска студен въздух -това ми го обясниха в един сервиз за газови щото и аз си я бях направил да взима топъл въздух уж за по хубаво ама не Излиза, че бензина иска топъл въздух, а газта не! Така ли да разбирам? Ще взема да пробвам да махна маркуча и да видя дали има разлика. Макар, че не мисля, че колата ми се спъва като загрее..... ами нещо такова - но е факт че при мен имаше проблем с топлия въздух когато колата е на газ ПС става въпрос з уното ми което е карбуратор ако има някво значение де
Хммм, ще взема да пусна една тема, че да разчепкаме въпроса ......
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Съб Фев 18, 2006 8:50 pm |
|
 |
2fast
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 12:10 pm Мнения: 200 Местоположение: София 01 Средец
|
като пуснах темата не очаквах че чак такава одисея ще стане с този мой проблем. Водих колата на какви ли не майстори и компютри, набутах сума ти пари и нямаше почти никакъв резултат. Онзи ден в Кюстендил ми препоръчаха някакъв майстор който определено нямаше компютър за тестване на системата но свърши работа и дори и пари не ми искаше за такава играчка. А аз колко майстори обиколих преди това?! Човека просто ми отвинти тръбата на виздушния филтър и я отнесе някъде, след малко се върна и каза: Карай мойто момче?! Подкарах и колата върви както и на бензин така и на газ- просто супер! После ми каза какво е направил - просто е сложил нещо във въпросната тръба и е намалил притока на кислород. Колата върви супер и вече само него ще търся - аман от специалисти с компютри които само пари взимат и нищо не вършат и няколко месеца вче се мъча като грешен дявол. Сега колата върви повече от перфектно и съм много щастлив!
_________________ The world belongs to those who dare to be first
|
Вто Май 02, 2006 11:13 am |
|
 |
dan4o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Яну 13, 2005 11:40 am Мнения: 126 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
ами никой не предположи че смесителя ти е кофти,намаляването на входния диаметър се прави ако си с кофти плочка(неподходяща),не е болка за умиралка,щом така ти върви добре колата карай така ,макар че ще почнат да те убеждават че така колата се спъва и други подобни 
_________________ типо 1.4 карбуратор на газ
|
Вто Май 02, 2006 9:55 pm |
|
 |
2fast
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 12:10 pm Мнения: 200 Местоположение: София 01 Средец
|
не знам колко е кофти въпросната плочка защото няколко години си вървеше много добре автомобила.Изведнъж започна да прави номерата. А за спъване и дума не можа да става защото сега си върви перфектно. Но пък щом за 5 мин се реши проблема явно наистина не е болка за умиралка 
_________________ The world belongs to those who dare to be first
|
Пон Май 08, 2006 9:41 am |
|
|