|
|
Дата и час: Пон Май 19, 2025 8:10 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Какво съм сменил по колата
Автор |
Съобщение |
dodosan
Кара детска количка
|
 Какво съм сменил по колата
|
Сря Фев 16, 2005 3:56 pm |
|
 |
icko PB7932XB
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Ное 25, 2004 11:00 am Мнения: 82 Местоположение: Пловдив
|
dodosan виж консултации
Жена ми е като V12 смуче яко градско; :lol: :lol:, а от колата съм много доволен!!!
_________________ Почиствам пътни знаци.
|
Сря Фев 16, 2005 4:49 pm |
|
 |
dodosan
Кара детска количка
|
 уточнение
Имах в предвид всичко да е малко по класифицирано
модел /година /двигател /километри/ ремонти /цена-части/ съвети /
ще е хитро и адски полезно ако модераторите го вкарат по някакъв начин и след това резултатите се обработват статистически-например
50%от водните помпи на Типо се скапват през 3 години(примерно) и човек си прави сметка и си държи една в багажника:)))
Да докажеме че сме по интелигентни от голфаджиите.Така и няма да се пише по едно нещо 100 пъти,а ще може да се класифицира всичко.
|
Сря Фев 16, 2005 5:53 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Аз си имам едно тевтерче в джапката и винаги в него си отбелязвам какво сменям датата и годината.Есента на миналата година като си продавах Фиата Уно новия собственик едно младо момче остана възхитено от това че може да види какво и кога съм сменил откакто съм го купил през 1993г.И в двете коли които имам сега също имам такива тевтерчета и също отбелязвам всяка подменена част деня месеца и годината.А то времето лети и бързо се забравя кога какво сме сменяли.
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Сря Фев 16, 2005 9:09 pm |
|
 |
Immortal
|
Г-н Коцев, това с тефтерчето ми хареса. И аз ще си направя такова!!!!!
А при мен колата харчи повече от жената... странно. (ама като си избирах жена гледах да е стисната :lol: )
|
Чет Фев 17, 2005 11:16 am |
|
 |
FEN TEMPRA BG
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 9:54 am Мнения: 34 Местоположение: София
|
FIAT TEMPRA SX, 09.1990, двигател 1.4 карбуратор 159А2000, 200 000 км. Сменени при покупката преди 3 години консумативи - масла и ремъци, след това редовно на 10 000 масло, маслен и въздушен филтър, 2 пъти предни накладки....и един термостат срещу 32 кинта 
_________________ Make love, not war with 159A2.000 !!!
|
Чет Фев 17, 2005 11:25 am |
|
 |
Ferrari
|
 Какво съм сменил
Колата купих Юли 2000г. Ще пиша подред защото нещата не са малко и ще изключа тенекеджийските неща  :
1. Главна спирачна помпа, метални тръби и маркучи, накладки и задни спирачни цилиндърчета (Юли 2000г)
2. Гумички на клапани и семеринги на рапределителните валове (Февруари 2001). Малко след това и рециклиране на хидравлична рейка.
3. Термостат (Октомври 2001)
4. Водна помпа (Август 2003)
5. Бензинова помпа (Март 2004) плюс всички датчици по инжекциона и премахване на катализатора.
Сигурно има и още но засега това се сещам. А да - два ремонта на ходова част. Първия след закупуването на колата и втория миналата есен. За това време колата е изминала 80000км в моите ръце.
|
Чет Фев 17, 2005 11:43 am |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Мито, има ли някоя останала помпа, която не си сменил?
Всичко в кръга на шегата, разбира се - просто ми се 'набиха в очи' помпите
Моето съм го написал доста подробно тук:
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 2%E8%EF%EE
_________________ Alles in Ordnung
|
Чет Фев 17, 2005 1:06 pm |
|
 |
emdless4
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 11:40 am Мнения: 227 Местоположение: София
|
аз пък си записвам на едно файлче в WORD какво си правя по колата - все като тефтерче е ама мразя разни хартии...
Чет Фев 17, 2005 2:34 pm |
|
 |
toni
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 3:45 pm Мнения: 128 Местоположение: София, жк Дружба 2
|
здравейте, аз си пиша всичко в едно файлче на EXCEL, имам си дати километри цени и т. н. , хубавото на excel-a е че програмата сама събира похарчените суми и като напиша в една кутиика на колко е километража в момента, в една друга кутиика ми излиза колко ми струва километър, в момента е на 9.25 стотинки, много е но очаквам да спада защото като я купих имах много неща за сменяване и сега трябва повече каране и ще намалява сумата- в нея влизат ремонти и консумативи (консумативите са около 6.00ст/км) - изминал съм над 30000км
като прибавя и приблизително 15ст/км бензин (грубо е сметнато при разход градско 10/100км и цена 1.50 за литър) излиза че се возя за 24 ст на километър - все пак съм под цената на такситата :-)
_________________ FIAT Stilo 1,4 16V
FIAT Bravo 1.6 16V
|
Чет Фев 17, 2005 2:54 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Помпи
Има - маслената 
|
Чет Фев 17, 2005 5:27 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Ха - чак сега забелязах, че съм пропуснал 'к'-то от името ти - Sorry за което:)
_________________ Alles in Ordnung
|
Чет Фев 17, 2005 6:33 pm |
|
 |
Sandeto
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 6:41 pm Мнения: 335 Местоположение: София, жк.Сухата река /жк. Захарна фабрика/
|
toni написа: здравейте, аз си пиша всичко в едно файлче на EXCEL, имам си дати километри цени и т. н. , хубавото на excel-a е че програмата сама събира похарчените суми и като напиша в една кутиика на колко е километража в момента, в една друга кутиика ми излиза колко ми струва километър, в момента е на 9.25 стотинки, много е но очаквам да спада защото като я купих имах много неща за сменяване и сега трябва повече каране и ще намалява сумата- в нея влизат ремонти и консумативи (консумативите са около 6.00ст/км) - изминал съм над 30000км като прибавя и приблизително 15ст/км бензин (грубо е сметнато при разход градско 10/100км и цена 1.50 за литър) излиза че се возя за 24 ст на километър - все пак съм под цената на такситата :-)
a включваш ли в тези сметки цената на самата кола, пътен данък, гражданска застраховка, автокаско, винетки, автомивки, платен паркинг....?
Май на мене за сега ми излиза по-скъпо от такси
Е, не че съм тръгнал да се отказвам от личен автомобил де... т'ва само така да става приказаката...
|
Чет Фев 17, 2005 9:55 pm |
|
 |
коцев
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 8:41 pm Мнения: 447 Местоположение: Ловеч
|
Това че си ги пишете в компютъра е хубаво но тръпката е друга когато отидеш при майстор и си извадиш тефтерчето и веднага можеш да му кажеш ей това е сменено еди кога си ей това пък еди кога си е друго защото нямаш в момента комп при теб в колата.Пък и ако не дай боже нещо стане с компа то губиш цялата информация а тъй когато чакаш съпругата ти да напазарува а тиси си в колата отваряш джапката и си преглеждаш какво си правил и кога отново трябва пак да сменяш нещо.Пък нали ви и казах какво голямо впечатление направих на момчето като му продадох колата и той разгледа тевтера и знае какво е сменяно по дати и години от 1993г
_________________ Пунто 1.2 пълен инжекцион --ГОЛЯМАТА РАБОТА !!!
|
Чет Фев 17, 2005 10:34 pm |
|
 |
Ferrari
|
коцев написа: Това че си ги пишете в компютъра е хубаво но тръпката е друга когато отидеш при майстор и си извадиш тефтерчето и веднага можеш да му кажеш ей това е сменено еди кога си ей това пък еди кога си е друго защото нямаш в момента комп при теб в колата.Пък и ако не дай боже нещо стане с компа то губиш цялата информация а тъй когато чакаш съпругата ти да напазарува а тиси си в колата отваряш джапката и си преглеждаш какво си правил и кога отново трябва пак да сменяш нещо.Пък нали ви и казах какво голямо впечатление направих на момчето като му продадох колата и той разгледа тевтера и знае какво е сменяно по дати и години от 1993г
Пусна ми страхотна идея. Ще взема да си го водя на PDA (електронния бележник). Така винаги ще ми е под ръка всичко правено по колата, а все пак си е компютърно а не тефтерче.
|
Чет Фев 17, 2005 11:35 pm |
|
|