Дата и час: Пон Май 19, 2025 8:04 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Какво съм сменил по колата 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST Какво съм сменил по колата
Здравейте,ФИАТ маниаци.Мисля че ще е много полезно класифицирано по модели,двигатели и години на ползване да опишеме какво сме сменили по колите си и какви проблеми сме имали(и колко са стрували частите)Може да споделиме и колко ни харчат колите и колко жените:)
:wink: :wink: :wink:

Сря Фев 16, 2005 3:56 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
dodosan виж консултации

Жена ми е като V12 смуче яко градско; :lol: :lol:, а от колата съм много доволен!!!

Сря Фев 16, 2005 4:49 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST уточнение
Имах в предвид всичко да е малко по класифицирано
модел /година /двигател /километри/ ремонти /цена-части/ съвети /

ще е хитро и адски полезно ако модераторите го вкарат по някакъв начин и след това резултатите се обработват статистически-например
50%от водните помпи на Типо се скапват през 3 години(примерно) и човек си прави сметка и си държи една в багажника:)))
Да докажеме че сме по интелигентни от голфаджиите.Така и няма да се пише по едно нещо 100 пъти,а ще може да се класифицира всичко.

Сря Фев 16, 2005 5:53 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Аз си имам едно тевтерче в джапката и винаги в него си отбелязвам какво сменям датата и годината.Есента на миналата година като си продавах Фиата Уно новия собственик едно младо момче остана възхитено от това че може да види какво и кога съм сменил откакто съм го купил през 1993г.И в двете коли които имам сега също имам такива тевтерчета и също отбелязвам всяка подменена част деня месеца и годината.А то времето лети и бързо се забравя кога какво сме сменяли.

Сря Фев 16, 2005 9:09 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Г-н Коцев, това с тефтерчето ми хареса. И аз ще си направя такова!!!!!

А при мен колата харчи повече от жената... странно. (ама като си избирах жена гледах да е стисната :lol: )

Чет Фев 17, 2005 11:16 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
FIAT TEMPRA SX, 09.1990, двигател 1.4 карбуратор 159А2000, 200 000 км. Сменени при покупката преди 3 години консумативи - масла и ремъци, след това редовно на 10 000 масло, маслен и въздушен филтър, 2 пъти предни накладки....и един термостат срещу 32 кинта :D

Чет Фев 17, 2005 11:25 am
Профил
UNREAD_POST Какво съм сменил
Колата купих Юли 2000г. Ще пиша подред защото нещата не са малко и ще изключа тенекеджийските неща Yellow_Flash_Colorz_PDT_28:

1. Главна спирачна помпа, метални тръби и маркучи, накладки и задни спирачни цилиндърчета (Юли 2000г)
2. Гумички на клапани и семеринги на рапределителните валове (Февруари 2001). Малко след това и рециклиране на хидравлична рейка.
3. Термостат (Октомври 2001)
4. Водна помпа (Август 2003)
5. Бензинова помпа (Март 2004) плюс всички датчици по инжекциона и премахване на катализатора.

Сигурно има и още но засега това се сещам. А да - два ремонта на ходова част. Първия след закупуването на колата и втория миналата есен. За това време колата е изминала 80000км в моите ръце.

Чет Фев 17, 2005 11:43 am
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Мито, има ли някоя останала помпа, която не си сменил? :D

Всичко в кръга на шегата, разбира се - просто ми се 'набиха в очи' помпите :)

Моето съм го написал доста подробно тук:
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 2%E8%EF%EE

Чет Фев 17, 2005 1:06 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
аз пък си записвам на едно файлче в WORD какво си правя по колата - все като тефтерче е ама мразя разни хартии...

Чет Фев 17, 2005 2:34 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
здравейте, аз си пиша всичко в едно файлче на EXCEL, имам си дати километри цени и т. н. , хубавото на excel-a е че програмата сама събира похарчените суми и като напиша в една кутиика на колко е километража в момента, в една друга кутиика ми излиза колко ми струва километър, в момента е на 9.25 стотинки, много е но очаквам да спада защото като я купих имах много неща за сменяване и сега трябва повече каране и ще намалява сумата- в нея влизат ремонти и консумативи (консумативите са около 6.00ст/км) - изминал съм над 30000км
като прибавя и приблизително 15ст/км бензин (грубо е сметнато при разход градско 10/100км и цена 1.50 за литър) излиза че се возя за 24 ст на километър - все пак съм под цената на такситата :-)

Чет Фев 17, 2005 2:54 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST Помпи
Zaphod написа:
Мито, има ли някоя останала помпа, която не си сменил? :D

Всичко в кръга на шегата, разбира се - просто ми се 'набиха в очи' помпите :)

Моето съм го написал доста подробно тук:
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 2%E8%EF%EE

Има - маслената Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Чет Фев 17, 2005 5:27 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Ха - чак сега забелязах, че съм пропуснал 'к'-то от името ти - Sorry за което:)

Чет Фев 17, 2005 6:33 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
toni написа:
здравейте, аз си пиша всичко в едно файлче на EXCEL, имам си дати километри цени и т. н. , хубавото на excel-a е че програмата сама събира похарчените суми и като напиша в една кутиика на колко е километража в момента, в една друга кутиика ми излиза колко ми струва километър, в момента е на 9.25 стотинки, много е но очаквам да спада защото като я купих имах много неща за сменяване и сега трябва повече каране и ще намалява сумата- в нея влизат ремонти и консумативи (консумативите са около 6.00ст/км) - изминал съм над 30000км
като прибавя и приблизително 15ст/км бензин (грубо е сметнато при разход градско 10/100км и цена 1.50 за литър) излиза че се возя за 24 ст на километър - все пак съм под цената на такситата :-)

a включваш ли в тези сметки цената на самата кола, пътен данък, гражданска застраховка, автокаско, винетки, автомивки, платен паркинг....?
Май на мене за сега ми излиза по-скъпо от такси :D
Е, не че съм тръгнал да се отказвам от личен автомобил де... т'ва само така да става приказаката...

Чет Фев 17, 2005 9:55 pm
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
Това че си ги пишете в компютъра е хубаво но тръпката е друга когато отидеш при майстор и си извадиш тефтерчето и веднага можеш да му кажеш ей това е сменено еди кога си ей това пък еди кога си е друго защото нямаш в момента комп при теб в колата.Пък и ако не дай боже нещо стане с компа то губиш цялата информация а тъй когато чакаш съпругата ти да напазарува а тиси си в колата отваряш джапката и си преглеждаш какво си правил и кога отново трябва пак да сменяш нещо.Пък нали ви и казах какво голямо впечатление направих на момчето като му продадох колата и той разгледа тевтера и знае какво е сменяно по дати и години от 1993г

Чет Фев 17, 2005 10:34 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
коцев написа:
Това че си ги пишете в компютъра е хубаво но тръпката е друга когато отидеш при майстор и си извадиш тефтерчето и веднага можеш да му кажеш ей това е сменено еди кога си ей това пък еди кога си е друго защото нямаш в момента комп при теб в колата.Пък и ако не дай боже нещо стане с компа то губиш цялата информация а тъй когато чакаш съпругата ти да напазарува а тиси си в колата отваряш джапката и си преглеждаш какво си правил и кога отново трябва пак да сменяш нещо.Пък нали ви и казах какво голямо впечатление направих на момчето като му продадох колата и той разгледа тевтера и знае какво е сменяно по дати и години от 1993г

Пусна ми страхотна идея. Ще взема да си го водя на PDA (електронния бележник). Така винаги ще ми е под ръка всичко правено по колата, а все пак си е компютърно а не тефтерче.

Чет Фев 17, 2005 11:35 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща