Дата и час: Сря Юни 18, 2025 1:29 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Дизелака замразна помощ 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Докато не ми отпусне ръчното инджекторче никакво въртене щото чисто нов акумулатор му се еба майката окото му от зелено почерня

Вто Яну 24, 2006 12:56 am
UNREAD_POST 
Nino написа:
gdd55 написа:
Докато не ми отпусне ръчното инджекторче никакво въртене щото чисто нов акумулатор му се еба майката окото му от зелено почерня

Ако имаш възможност духни го с сешоар.Дано платното му не се е скапало.Егати и студа за 7 км до работата не можа да загрее.Пичове проверете си и антифризите.Тази сутрин двама колеги пристигнаха със 110-115 C и въздушни тапи в охладителната система.Явно антифризът е станал на кашичка. :roll:

Излезе прав.Развих болта над горивния филтър за изпускане на въздуха в системата и то пак си стоеше слепнато значи е замразнало.По късно ще пробвам да го духам със сушоара че имам работа сега.ТОва ще е като последен опит от моя страна

Вто Яну 24, 2006 12:20 pm
UNREAD_POST 
духах му със сушоара сега, и тва не момага значи няма начин ще чакам да се стопли къде Георгьов ден може да се размрази тая нафта

Вто Яну 24, 2006 12:56 pm
UNREAD_POST 
Nino написа:
gdd55 написа:
духах му със сушоара сега, и тва не момага значи няма начин ще чакам да се стопли къде Георгьов ден може да се размрази тая нафта

Ох,ужас... кажи къде зареди последния път, та поне да не ходим там.Аз зареждам на 90% от OMV Красна поляна и не съм имал проблем до сега, но само "алпин дизел", лятото му викат
"спринт".

Аз зареждам само с туби по 1 лев/1л тази която замразна е от гадния шел тя и другата ми е замразнала де шото имам към 150л от различни бензиностанции

Вто Яну 24, 2006 4:13 pm
UNREAD_POST 
Ето още едно доказателство, че евтиното винаги излиза скъпо! Аз никога не бих сипал такъв бълвоч в колата си, но... ти си знаеш.

Вто Яну 24, 2006 4:43 pm
UNREAD_POST 
Аз ходя с моя човек по бензиностанциите и си пълня шишенцата от където зарежда той такава е и мойта нафта.тва не ти е някои балиоч праен в мазе.Грешката е че не си сипах добавка за зимата ама карам дизел от 2 месеца преди това съм нямал дизелов автомобил амадо края на живота си вече ще знам нафтата замразва зимата става на боза

Вто Яну 24, 2006 5:00 pm
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST Още един непалещ...
Такааа...моето любимо Пунти от вчера също не е на линия.-9 сутринта запали, вечерта -14 не успя...имаше около 5 минутна борба с/без подгряване.резултата - аха аха да запали...ама не...и продължава да си върти...и акумулатора ясно ,че го поставих на изпитание. Тъй като съм сериозно настинал всякакви експерименти с установяване на проблема съм ги оставил като се подобря.
Исках да се включа в темата , защото имам 2 конструктивни предложения : :D

1. Дизеловите колеги с проблеми от студа да споделят...цел...да си направим нещо като статистика
2. Наистина да споделим ТУК наблюденията си, а компетентните ако желаят да изброят по съществените причини за неуспешно запалване

Че студа създава проблеми за дизелите е ясно...и в други форуми по това време ще има подобни теми...интересното е да се установи кои са възможните възли за проверка и от там за по сериозна грижа, за да изключим заедно подобни неудобства

ПС. Аз се считам за човек със слаби технически умения...виж ако някой се нуждае от архитектурна консултация, ехееее да дойде :mrgreen:

Вто Яну 24, 2006 5:07 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
задърпай я до някое ОМВ примерно и на пароструйката го згрей мотора,помпата и всичко около тях,със сигурност ще се размрази,аз така процедирах с казанчето за чистачките и маркучите му

Вто Яну 24, 2006 5:10 pm
UNREAD_POST 
Nino написа:
gdd55 написа:
Аз ходя с моя човек по бензиностанциите и си пълня шишенцата от където зарежда той такава е и мойта нафта.тва не ти е някои балиоч праен в мазе.Грешката е че не си сипах добавка за зимата ама карам дизел от 2 месеца преди това съм нямал дизелов автомобил амадо края на живота си вече ще знам нафтата замразва зимата става на боза

E, не е баш така.Ако си прав, то значи братята руснаци зимата да не карат дизели.
Дизелът е МНОГОГОРИВЕНдвигател.Сиреч гори всякакви лайна.
Олио /без оцет/, трансформаторно масло,рапицово масло, разредено с нафта отработено двигателно масло и още за каквото се сетиш, НО СТИГА ВСИЧКО ТОВА ДА Е В ТЕЧНО СЪСТОЯНИЕ.

Дори и "леко корабно гориво"! В едно предаване на БТВ, което нищеше злоупотребите с гориво,
казаха, че такова гориво е продавано на 2 бензиностанции в гр. Русе! Като съответно далавераджиите,
печелят като не му плащат акциза и ДДС-то, а имаше и разлика в цената между него и дизела.
Правете си сметката сами!

Вто Яну 24, 2006 5:23 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
gdd55 написа:
По късно ще пробвам да го духам със сушоара че имам работа сега.ТОва ще е като последен опит от моя страна

Не знам кво ще направиш с тоя сешоар, голямо духане ще трябва. Значи, взимаш една тавичка някаква и я пълниш с дървени въглища, има ги по Шел. Палиш ги и като станат на жарава - слагаш под колата, по далеч от пластмасите. Горещия въздух отива нагоре да капака и после обгръща целия мотор. Опитай така, дано да стане.

Вто Яну 24, 2006 5:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща