Re: искам да сложа турбо на моето фиатче
chukanqka написа:
здравейте аз съм нов тук но се надявам някой да може да ми помогне :cry:
значи обръщам се към всички компетентни лица да помогнат.
карам Fiat Uno 1.0 45i.e.
и в техническите характеристики пише че двигатела е идентичен с този на fiat uno turbo
и частите също.Та въпроса ми е може ли действително да сложа турбо ако може какво да е то и кви пари ще излезе
неговорим за ново!
мерси предварително и се надявам да има отг.
А сега,имах ме скоро подобно двигател и ще ти помогна...
Първо твоя двигател няма нищо общо със тоя на Уно турбо,ама нищо!!
Сега за другата кола,тя беше със същия фаер двигател ама чинкоенченто 1108см...
Кво напраихме:
Първо разредихме двигателя със подложка и две гарнитури до 8:1 степен на сгъстяване>
Второ,разкарахме моно инжекциона и сложихме карбуратор от Ланция делта 1,6турбо>
Турбо гарет Т2 със фланец към стандартния колектор>
Сложихме запалване със делко>
Разпределителен вал от Пунто 75>
Интеркулерче също метнахме...
Надува беше в рамките на 0.5-0.7 бара в зависимост от настройките,но колата беше далеч от желаното вървене правеше 16-17сек по Г-тек,ама харчеше кат за световно градско под 15 не падаше,въпреки много настройки на карбуратора и запалването....
В крайна сметка колата беше върната към заводското си състояние(атмосферно) и беше продадена,но имайки предвит че повече части беха без пари или символични суми експеримента ми се струваше успешен...
Но не виждам защо да турбинираме фиатчета при положение че има такива дето така си излизат от завода...
П.С.аз до скоро имах идеята(и компресора де) да си сложа Етан механичен компресор от Мини Купер С,обаче се отказах по много причини :roll: