Дата и час: Сря Юли 09, 2025 11:48 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Решение на проблем... 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Решение на проблем...
Не зная дали тук му е мястото да пиша по този въпрос но смятам че ще е полезно за всички да го знаят . Имах проблем с газовото.
Нямаше мощтност на високи обороти.На каквато и предавка да съм колата ускоряваше само до половин отворена дроселова клапа след това ако продължа да натискам газта колата се спъва сякаш не и стига
газ.В началото мислех че езапушен газовия клапан или повреден нещо изпарителя и точно щях да го разглобявам човека който ми сложи газовото ми подсказа причината за невървенето на темпрата.
Оказа се поплавъка на казовата бутилка. Като се развие и извади от бутилката отдолу където излиза сондата има три болчета които се бяха развили и даже едното е паднало в бутилката.По този начин половината газ се е връщала отново в бутилката.Затегнах болчетата и сега колата си върви нормално на газ.

Чет Дек 01, 2005 3:54 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
За каква марка газова уредба става въпрос? Или по-точно марката на поплавъка. Питам, защото е възможно поплавъка да не е от марката на изпарителя.

Чет Дек 01, 2005 7:50 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
brat_John написа:
За каква марка газова уредба става въпрос? Или по-точно марката на поплавъка. Питам, защото е възможно поплавъка да не е от марката на изпарителя.

И изпарителя и поплавъка са ловато.

Вто Дек 06, 2005 12:12 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
mark72 написа:
brat_John написа:

И изпарителя и поплавъка са ловато.

Абе май тези Ловато правят мизерии :evil: - имам предвид поплавъците с цялата система покрай тях :twisted:

Вто Дек 06, 2005 11:45 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Аз също имах един такъв проблем с Lovato.
Преди няколко години ходих до морето с една Корса. След около 100 км спря да върви на газ.
Като отворих багажника гледам половината бутилка в скреж (температурата на въздуха беше около 40С) !!!
Притесних се и карах само на бензин докато се върнем.
Като отидох в сервиза момчетата свалиха бутилката и започнаха да цъкат с език и да викат където и който се сетят да гледа - такова нещо нямало.
Цялата карантия от бутилката (поплавък, сонда ...) беше се откачила и беше на дъното на бутилката.
По този начин самата бутилка се е опитвала да играе изпарител и за това замръзваше. Така поне ми го обясниха.
Истината е, че този който я е монтирал си беше оставил ръцете. Освен този случай в рамките на гаранцията шините, които държат бутилката се късаха два пъти.

Пет Дек 09, 2005 11:45 am
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Като отворих багажника гледам половината бутилка в скреж (температурата на въздуха беше около 40С) !!!
Да това е признака цялата бутилка се заскрежава.

Съб Дек 10, 2005 2:34 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]