|
 |
 |
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 11:27 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
mark72
|
 Решение на проблем...
Не зная дали тук му е мястото да пиша по този въпрос но смятам че ще е полезно за всички да го знаят . Имах проблем с газовото.
Нямаше мощтност на високи обороти.На каквато и предавка да съм колата ускоряваше само до половин отворена дроселова клапа след това ако продължа да натискам газта колата се спъва сякаш не и стига
газ.В началото мислех че езапушен газовия клапан или повреден нещо изпарителя и точно щях да го разглобявам човека който ми сложи газовото ми подсказа причината за невървенето на темпрата.
Оказа се поплавъка на казовата бутилка. Като се развие и извади от бутилката отдолу където излиза сондата има три болчета които се бяха развили и даже едното е паднало в бутилката.По този начин половината газ се е връщала отново в бутилката.Затегнах болчетата и сега колата си върви нормално на газ.
|
Чет Дек 01, 2005 3:54 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
За каква марка газова уредба става въпрос? Или по-точно марката на поплавъка. Питам, защото е възможно поплавъка да не е от марката на изпарителя.
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Чет Дек 01, 2005 7:50 pm |
|
 |
mark72
|
brat_John написа: За каква марка газова уредба става въпрос? Или по-точно марката на поплавъка. Питам, защото е възможно поплавъка да не е от марката на изпарителя.
И изпарителя и поплавъка са ловато.
|
Вто Дек 06, 2005 12:12 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
mark72 написа: brat_John написа: За каква марка газова уредба става въпрос? Или по-точно марката на поплавъка. Питам, защото е възможно поплавъка да не е от марката на изпарителя. И изпарителя и поплавъка са ловато.
Абе май тези Ловато правят мизерии :evil: - имам предвид поплавъците с цялата система покрай тях :twisted:
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Вто Дек 06, 2005 11:45 pm |
|
 |
null
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 4:59 pm Мнения: 73 Местоположение: София
|
Аз също имах един такъв проблем с Lovato.
Преди няколко години ходих до морето с една Корса. След около 100 км спря да върви на газ.
Като отворих багажника гледам половината бутилка в скреж (температурата на въздуха беше около 40С) !!!
Притесних се и карах само на бензин докато се върнем.
Като отидох в сервиза момчетата свалиха бутилката и започнаха да цъкат с език и да викат където и който се сетят да гледа - такова нещо нямало.
Цялата карантия от бутилката (поплавък, сонда ...) беше се откачила и беше на дъното на бутилката.
По този начин самата бутилка се е опитвала да играе изпарител и за това замръзваше. Така поне ми го обясниха.
Истината е, че този който я е монтирал си беше оставил ръцете. Освен този случай в рамките на гаранцията шините, които държат бутилката се късаха два пъти.
_________________ Tipo 1.6 [149C2046]
|
Пет Дек 09, 2005 11:45 am |
|
 |
mark72
|
Като отворих багажника гледам половината бутилка в скреж (температурата на въздуха беше около 40С) !!!
Да това е признака цялата бутилка се заскрежава.
|
Съб Дек 10, 2005 2:34 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|