|
|
Дата и час: Пет Ное 01, 2024 2:46 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Проблем след смяна на накладки и челюсти
Автор |
Съобщение |
vessel
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Мар 14, 2007 10:31 am Мнения: 24 Местоположение: Добрич
|
Проблем след смяна на накладки и челюсти
Здравейте, тоя моя фиат доста е попатил докато не беше в мен, взе го човекът Х по работа. След като си приключва с него го оставя в Търново на един паркинг, та отивам да си я взема днес по обед, наливам нафтичка от туба , проверявам си антифриз, масло, чистачки, хидравличо масло и потеглям леко с десен завой . Излязох на главния път и пред мен някакъв наточен мерцедес, аз се движа с 60 и мерджана разко набива спирачки, но...набивам и аз и.....педала хлътва, набивам втори път ... сякаш захапа (сякаш не захапа като се замисля) , на третия път вече хвана яко. Не ме питайте как съм карал 260 километра до Добрич без реални спирачки (беше ужас) отивам на вилата, грабвам ключовете и с бащата решаваме да обезвъздушаваме, задна дясна, задна лява, предна дясна, предна лява, както е по правила, помпя помпя имаше въздух, но когато всичко беше обезвъздушено и по мястото си запалих тръгнах леко пробвах да спра - и педала пак си хлътна. Та от какво може да е, колата е била оставена на самотек в сервиз за смяна на накладки и челюсти (без човекът Х да наблюдава какво става) и от сервиза са я закарали на паркинга (даже не бяха затегнали предните гуми - гати сервиза)
Някакви идеи и какво да направя?
_________________ vessel is crazy about sasy..
|
Пет Юли 04, 2008 11:12 pm |
|
|
pi4_s_bravo
|
Не е лошо да споменеш каква е колата все пак.Отделно и раздела не е тоя,който трябва.
|
Пет Юли 04, 2008 11:35 pm |
|
|
sok1
|
Виж тази тема: viewtopic.php?t=20436
А твоята отива там където и е мястото - в раздел Спирачна система.
|
Съб Юли 05, 2008 12:38 am |
|
|
vessel
Кара велосипед
|
Фиат Брава 100 ТД е колата, всичко освен прозрачния маркуч е направено като трябва, но уви не ще да спира, възможно ли е да са прецакали усилвателната помпа някакси и сега да не движи правилно течността >?
|
Съб Юли 05, 2008 10:01 am |
|
|
k79
Кара кола
Регистриран на: Пон Юни 02, 2008 10:19 am Мнения: 318 Местоположение: София 17 Витоша
|
vessel написа: ......усилвателната помпа ......
Усилвателна помпа = Серво
или
Усилвателна помпа = Спирачна помпа?
Сервото се поврежда трудно, но дори повредено спирачки би трябвало да има, с единствената разлика, че става с много сериозен натиск върху соирачният педал!
Спирачната помпа - тук евентуално трябва да търсиш повредата. Разглоби я, виж гумичките как са, имат ли наранявания.
Огледай срещу бял лист хартия, вътрешната страна на цилиндъра, да няма някакви наранявания, мърсотии и т.н.
Ако цилиндъра е добре си купи само ремонтен комплект гумички, ако ли не - нова помпа
п.с. като напомпаш няколко пъти и спирачките "идват" така ли?
липса на спирачна течност има ли? Ако да - видима(външна) или не?
_________________ Моите коли:
Mercedes W202;
Fiat Argenta 2.0;
Fiat - 1100R;
www.mbclub.bg
|
Съб Юли 05, 2008 10:56 am |
|
|
vessel
Кара велосипед
|
Течност има, съдчето е пълно, на 2-3 натискания хващат, май пак ще се ходи на доктор :( колко струва такава спирачна помпа ? Явно в сервиза са я прецакали, преди да се сменят челюстите и накладките си хващаха супер. Сервиза ще помогне зависи колко кинти да си приготвя.
|
Съб Юли 05, 2008 6:32 pm |
|
|
pi4_s_bravo
|
Дойде ми една идея.При мене след прибиране на саморегулиращите механизми на задните колела се получи нещо като при тебе-педала пропада аха до пода и тогава започва да спира.Пробвай следното да видиме дали е от това-караш на равен участък с 60-70 и леко дърпаш ръчната до момент в който започва леко да лови (гледай да не блокират колелата) и тогава натисни педала за спирачките-ако стане твърд и хваща горе както трябва значи е от тия саморегулиращи механизми.Пробвай така няколко пъти и кажи как е положението.
|
Съб Юли 05, 2008 6:40 pm |
|
|
vessel
Кара велосипед
|
Само да отбележа, че в този сервиз са откачили ръчната и не са я закачили отново
|
Нед Юли 06, 2008 6:21 pm |
|
|
pi4_s_bravo
|
Закачи я и пробвай това дето ти казах.После пиши
|
Нед Юли 06, 2008 7:11 pm |
|
|
vessel
Кара велосипед
|
Така днес излезе от сервиз Бравичката и се оказа, че трябваше да сменя - 2 амортисьора предни+лагерите отгоре им, дюза на двигателя, ляв носач и накладки предни (оказа се че в Търново не са сменили нищо). Въпроса ми е:
Без вързана ръчна (в момента е откачена) има ли смисъл да се обезвъздушава, помпата как може да се провери дали работи или дали някоя гумичка в нея изпуска и дали 50 лева за втора ръка помпа (от Мареа) са добре и дали ще стане на Бравата.
Мерси.
|
Пон Юли 21, 2008 10:32 am |
|
|
joro_d
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 1:41 am Мнения: 255 Местоположение: София 01 Средец
|
Колега, никога не купувай спирачна помпа втора употреба. И си направо луд ако дадеш за такова нещо 50 лева - ами тя нова струва 60. Освен това в първия си пост пишеш че преди влизането на колата в първия сервиз колата е спирала добре - ерго за мен помпата ти не е повредена, а инсталацията не е правилно обезвъздушена.
И нещо не мога да разбера какво ремонти правиш - защо не ти е закачена ръчната спирачка - жила за ръчната ли нямаш, що ли? Прави всичко както си му е реда, а не кое както ти падне. С риск да се повторя ще го напиша още веднъж - спирачната система е нещо достатъно сериозно, за да си прави човек безотговорни експерименти с нея.
_________________ Tipo Gran Turismo 2.0 i.e. 159A6046
Alfa Romeo 156 1.8 TS
|
Сря Юли 23, 2008 12:22 am |
|
|
vessel
Кара велосипед
|
Помпа си взех, втора ръка за 15 лева , но се оказа че проблема е бил от задните спирачки, някакви пружини липсваха и някой от нещата не бяха за там, беше и пилен барабана :( и така сега само да докосна педала и коват.
|
Чет Юли 24, 2008 10:36 pm |
|
|
zrancho
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Ное 08, 2006 10:27 pm Мнения: 32 Местоположение: Плевен
|
Колега, остана да кажеш кой е сервиза и човека Х. Да не се наниже още някой при тия майстори.
) Пази боже!
_________________ Брава 1.9 ТД 100, 1998
|
Пет Авг 08, 2008 4:19 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|