|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 10:28 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Добавка към горивото за Пунто 1.9 JTD
Автор |
Съобщение |
toocool
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Фев 28, 2008 5:32 pm Мнения: 34 Местоположение: София 16 Студентски
|
 Добавка към горивото за Пунто 1.9 JTD
Здравейте приатели,
имам едно вапросче, може да е много просто и да се повтария , но аз съм много начинаещ и нямам представа от двигатели :-)
Та вапросът ми е каква добавка да сложа към горивото ( коя марка бихте ми препоръчали ) и дали е добре да слагам масло в горивото за прочистванвне на двигателя ???
Какво бихте ме посъветвали ДОБАВКА или МАСЛО в горивото ???
|
Пет Мар 14, 2008 11:22 pm |
|
 |
arsenov
|
Колега най-добре читава нафта ако има такава , а за добавки мисля че имаше теми по този въпрос , но ако не знаеш какво да избереш отиваш в магазин за масла казваш си двигателя и да ти препоръчат нещо .Мисля че нафтата си е достатъчно мазна няма смисъл от масла така поне си мисля аз .
|
Пет Мар 14, 2008 11:53 pm |
|
 |
toocool
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Фев 28, 2008 5:32 pm Мнения: 34 Местоположение: София 16 Студентски
|
Хммммм.............аз защо си мисля че добавките в горивото е нещо добро и хубаво да се прави профилактично.
Питах за добавките защото днес на диагностиката ми казаха че нещо дюзите са се позапушили, а четох на опаковката на една такава добавка че прочистват точно дюзите. И питах за марката защото получих много мнения за това коя е по-хубава, та ако някой има опит и знае какъв тип добавка да сложа, ще е много добре.
Мерси за отговора :-)
|
Съб Мар 15, 2008 1:30 am |
|
 |
Nero_
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:19 pm Мнения: 203 Местоположение: София 16 Студентски
|
По-скъпите нафти (ОМВ Premium/Alpine Diesel например) имат почистващи съставки. Може да пробваш, но резултата не идва веднага.
_________________ Fiat Bravo SX 1.9 TD 100 '99 климатроник
|
Съб Мар 15, 2008 12:51 pm |
|
 |
toocool
Кара ролкови кънки
|
Днес купих една добавка................ СТП в тъмно синя кутия........................четох и в други форуми че тази е доста добра.
Искам да питам сега че четох някаде че добавката се слага преди да се налее горивото, това вярно ли е ?
|
Съб Мар 15, 2008 2:16 pm |
|
 |
dimmX
Фиат идол
Регистриран на: Сря Яну 10, 2007 10:50 pm Мнения: 1918 Местоположение: Павликени
|
toocool написа: Днес купих една добавка................ СТП в тъмно синя кутия........................четох и в други форуми че тази е доста добра. Искам да питам сега че четох някаде че добавката се слага преди да се налее горивото, това вярно ли е ?
Точно така, аз съм ползвал такава добавка но за бензин и първо сипваш добавката после зареждаш с гориво!Погледни какво пише на опаковката за какво количество гориво е съдържанието и в зависимост от това колко гориво ще заредиш определяш колко добавка да сипеш!
_________________ Fiat Tipo 2.0.ie GT 113hp
159A6046
|
Съб Мар 15, 2008 2:52 pm |
|
 |
toocool
Кара ролкови кънки
|
Ами тъй като добавката е за 40-50 литра гориво мисля да заредя цял резервоар, тои е тъкмо 40 или 50 литра.
Но проблемът беше че на опаковката не го пише това кога се слага добавката или начин на употреба.
А аз си мислех първо да заредя и след това да сложа добавката, така е логично , но явно не е правилно.
Мерси за отговорите.
dimmX доволен ли си от добавката ?
|
Съб Мар 15, 2008 2:57 pm |
|
 |
dimmX
Фиат идол
Регистриран на: Сря Яну 10, 2007 10:50 pm Мнения: 1918 Местоположение: Павликени
|
Аз я използвах профилактично с цел почистване на инжектори.Не съм имал проблеми но я сипах ей така  Имам познати които казват че работата на мотора се подобрявала......но дали е така наистина не знам!
Нека някой с опит каже а и имаше доста изписано по тая тема виж с търсачката какво ще ти излезе:)
Успех 
_________________ Fiat Tipo 2.0.ie GT 113hp
159A6046
|
Съб Мар 15, 2008 3:12 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|