Дата и час: Вто Май 20, 2025 12:59 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Добавка към горивото за Пунто 1.9 JTD 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST Добавка към горивото за Пунто 1.9 JTD
Здравейте приатели,
имам едно вапросче, може да е много просто и да се повтария , но аз съм много начинаещ и нямам представа от двигатели :-)
Та вапросът ми е каква добавка да сложа към горивото ( коя марка бихте ми препоръчали ) и дали е добре да слагам масло в горивото за прочистванвне на двигателя ???
Какво бихте ме посъветвали ДОБАВКА или МАСЛО в горивото ???

Пет Мар 14, 2008 11:22 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Колега най-добре читава нафта ако има такава , а за добавки мисля че имаше теми по този въпрос , но ако не знаеш какво да избереш отиваш в магазин за масла казваш си двигателя и да ти препоръчат нещо .Мисля че нафтата си е достатъчно мазна няма смисъл от масла така поне си мисля аз .

Пет Мар 14, 2008 11:53 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Хммммм.............аз защо си мисля че добавките в горивото е нещо добро и хубаво да се прави профилактично.
Питах за добавките защото днес на диагностиката ми казаха че нещо дюзите са се позапушили, а четох на опаковката на една такава добавка че прочистват точно дюзите. И питах за марката защото получих много мнения за това коя е по-хубава, та ако някой има опит и знае какъв тип добавка да сложа, ще е много добре.

Мерси за отговора :-)

Съб Мар 15, 2008 1:30 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
По-скъпите нафти (ОМВ Premium/Alpine Diesel например) имат почистващи съставки. Може да пробваш, но резултата не идва веднага.

Съб Мар 15, 2008 12:51 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Днес купих една добавка................ СТП в тъмно синя кутия........................четох и в други форуми че тази е доста добра.
Искам да питам сега че четох някаде че добавката се слага преди да се налее горивото, това вярно ли е ?

Съб Мар 15, 2008 2:16 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
toocool написа:
Днес купих една добавка................ СТП в тъмно синя кутия........................четох и в други форуми че тази е доста добра.
Искам да питам сега че четох някаде че добавката се слага преди да се налее горивото, това вярно ли е ?

Точно така, аз съм ползвал такава добавка но за бензин и първо сипваш добавката после зареждаш с гориво!Погледни какво пише на опаковката за какво количество гориво е съдържанието и в зависимост от това колко гориво ще заредиш определяш колко добавка да сипеш!

Съб Мар 15, 2008 2:52 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Ами тъй като добавката е за 40-50 литра гориво мисля да заредя цял резервоар, тои е тъкмо 40 или 50 литра.
Но проблемът беше че на опаковката не го пише това кога се слага добавката или начин на употреба.
А аз си мислех първо да заредя и след това да сложа добавката, така е логично , но явно не е правилно.
Мерси за отговорите.

dimmX доволен ли си от добавката ?

Съб Мар 15, 2008 2:57 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Аз я използвах профилактично с цел почистване на инжектори.Не съм имал проблеми но я сипах ей така :) Имам познати които казват че работата на мотора се подобрявала......но дали е така наистина не знам!
Нека някой с опит каже а и имаше доста изписано по тая тема виж с търсачката какво ще ти излезе:)
Успех :cool:

Съб Мар 15, 2008 3:12 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]