Дата и час: Вто Май 20, 2025 6:10 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Относно FIAT BRAVO 1.9TD 101 HP 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST Относно FIAT BRAVO 1.9TD 101 HP
Та за въпросния фиат мисла да го купа на 140000 километра приблизително :roll: да попитам казаха ми че италианскиа дизел щял след време да ми създаде проблеми.И сега сам на кръстопът дали да я взема тази кола или не?Иначе ми харесва има си и доста екстри почти всички за модела(99г.)Имало голяма вероятност да ми прегрее ако я настъпвам-имам предвид за в бъдеще и сега какво да правя е въпроса ми защото не ми се сменя глава и т.н
Благодаря предварително!

Вто Фев 05, 2008 12:34 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Колега мога да ти изкажа моето мнение, което е непрофесионално и е базирано само на кратък опит. За 6000 км. не съм имал проблеми с двигателя, който е на 130000 км. Като динамика не е кой знае какво и като разход е средна работа. Чувал съм че създават по-рядко проблеми от бензиновите и са по-издържливи, но веднъж като стане белята ремонтите са солени. Освен това двигателя е с турбокомпресор, което значи че има още един агрегат, който може да създава проблеми и да се чупи. За прегряването мога да ти кажа, че стрелката веднъж като стигне средата не помръдва от там, независимо от условията. Въпреки че мнението ми звучи леко негативно, смятам че двигателя е мн. добър и не съжалявам за избора си. Ако пак бъда поставен пред избора с какъв двигател да е фиата ми, единствено бих искал да имам повече пари и да мога да си позволя JTD и също бих се поблазнил от близо 150-те коня на HGT.

Вто Фев 05, 2008 12:58 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
А за друго нещо да попитам някой може ли да даде линк със страница с цените на частите за браво.И някой притежател на модела(Браво 1.9 ТД 101 к.с) ако може да изкаже мнение за въпроса ми горе дали е имал проблеми с преграюяване и т.н Казаха ми че по по-пресечените местности имало опасност ако я настъпвам да ми прегрее-нали имам предвид след известни километри но и така да е не ми се сменя глава моля някой да сподели опит благодаря.

Вто Фев 05, 2008 12:21 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
http://axm-auto.com/ е сайта (много популярен във форума)
За прегряването не знам какво да ти кажа. Не съм минавал Шипка примерно, който си е гадничак за прегряване (голям наклон, ниска скорост). Но Родопските баири (пътуване София - Смолян - Златоград) не ги усещаше изобщо. От Твърдица, нагоре за връх "Чумерна" пак никакъв проблем. Според мен вероятно може да има прегряване при двигател в лошо техническо състояние или проблем и това се раздухва от поклнонниците на германското автомобилостроене и веднага се закачат етикети от сорта "италиански дизел".

Вто Фев 05, 2008 12:49 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колега избора си е много добър според мен . Моето мнение си е пристрастно , но ще ти кажа само , че двигателя си е много добър . Имам мареа тд100 и да чукна на дърво само нафта доливам и се возя . А относно това за немските фенове и техния мит е разбит немски двигатели били много добри , защо не си погледнат под капака на опел астра да видят с какъв двигател са . Мерцедес А клас също и всички италянски автомобили естествено предполагам , че има и други автомобили в които се вграждат италянски двигатели за които не знам . И още нещо точно италянците са хората които се занимават най-много с разработката на дизеловите агрегати . Тъй че сам си прецени прочети във форума за какво иде реч и си реши .

Вто Фев 05, 2008 8:27 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
A да попитам дали е нормално по маркуча дето идва от турбото да има леко масалце.

Чет Фев 07, 2008 6:16 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Ами май всички ТД мотори го имат. А дали е нормално... :roll:

Чет Фев 07, 2008 9:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]