Автор |
Съобщение |
valic
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Яну 19, 2008 1:25 pm Мнения: 13 Местоположение: София 07 Слатина
|
 FIAT MAREA ПУКНАТА ГЛАВА
Здравейте! Аз съм нов във форума, тъй като си купих на скоро Фиат Мареа 1,9 ТД. оказа се че е пукната главата близо до дюзата! Гарнитурата е здрава! Сега е на ремонт и ще и заваряват главата. Питането ми е - надеждна ли е главата след заварката!
|
Съб Яну 19, 2008 1:31 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
 Re: FIAT MAREA ПУКНАТА ГЛАВА
valic написа: Здравейте! Аз съм нов във форума, тъй като си купих на скоро Фиат Мареа 1,9 ТД. оказа се че е пукната главата близо до дюзата! Гарнитурата е здрава! Сега е на ремонт и ще и заваряват главата. Питането ми е - надеждна ли е главата след заварката!
В един друг форум четох че на Мерцедесов двигател 2пъти е пукала главата след лепене 
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Съб Яну 19, 2008 2:05 pm |
|
 |
valic
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Яну 19, 2008 1:25 pm Мнения: 13 Местоположение: София 07 Слатина
|
това за успокоение ли да го приема:). Надявам се да няма проблеми! Някой друг имал ли е подобен проблем и надеждно ли е след това?
|
Съб Яну 19, 2008 8:00 pm |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
valic написа: Някой друг имал ли е подобен проблем
ТД е двигателя при Марея който най-често пука глава.
|
Съб Яну 19, 2008 9:10 pm |
|
 |
arsenov
|
От какво може да се спука глава ? Как разбирате дали е пукната главата ? А каква е цената на една глава нова/втора ръка ?
|
Нед Яну 20, 2008 1:20 am |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
arsenov написа: От какво може да се спука глава ?
Турбото :roll:
|
Нед Яну 20, 2008 1:41 am |
|
 |
arsenov
|
Турбото - голямо нагнетяване ли ? Извинявай но не съм в час и за това питам . Ако можеш да разясниш малко по обстойно ще съм много благодарен . Благодаря предварително !
|
Нед Яну 20, 2008 9:36 pm |
|
 |
brido
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Дек 10, 2007 11:15 pm Мнения: 16 Местоположение: Плевен
|
arsenov написа: Турбото - голямо нагнетяване ли ? Извинявай но не съм в час и за това питам . Ако можеш да разясниш малко по обстойно ще съм много благодарен . Благодаря предварително !
И аз от скоро съм с Мареа ТД 2,4 125 коня. По какво се познава дали ти е пукната глава или не? На мен ми прави впечатленние че като запали сега в студовете пуска черен дим и после се оправя. Минах 700 км засега съм доволен.Масло и антифриз не са мърдали.
Моля за коментар
_________________ Marea 2.4 TD
|
Нед Яну 20, 2008 11:49 pm |
|
 |
valic
Кара детска количка
|
brido написа: arsenov написа: Турбото - голямо нагнетяване ли ? Извинявай но не съм в час и за това питам . Ако можеш да разясниш малко по обстойно ще съм много благодарен . Благодаря предварително ! И аз от скоро съм с Мареа ТД 2,4 125 коня. По какво се познава дали ти е пукната глава или не? На мен ми прави впечатленние че като запали сега в студовете пуска черен дим и после се оправя. Минах 700 км засега съм доволен.Масло и антифриз не са мърдали. Моля за коментар
Започва да загрява! Но щом я караш не се притеснявай, със спукана глава не може да се кара. Наблюдавай си редовно антифриза и маслото и си гледай уредите на таблото! Това е моя съвет!
|
Пон Яну 21, 2008 7:38 am |
|
 |
sok1
|
brido написа: И аз от скоро съм с Мареа ТД 2,4 125 коня. По какво се познава дали ти е пукната глава или не? На мен ми прави впечатленние че като запали сега в студовете пуска черен дим и после се оправя.
Съвсем нормално.
|
Пон Яну 21, 2008 11:11 am |
|
 |
Replay
Кара кола
|
arsenov написа: Турбото - голямо нагнетяване ли ? Извинявай но не съм в час и за това питам . Ако можеш да разясниш малко по обстойно ще съм много благодарен . Благодаря предварително !
Търбото повишава налягането ,което си е предпоставка ,затова има един регулатор на налягане който не позволява налягането да се повиши неопределено,държи го в норма,когато има проблем с регулатора налагането навлиза в по-големи норми и......
|
Пон Яну 21, 2008 2:29 pm |
|
 |
brido
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Дек 10, 2007 11:15 pm Мнения: 16 Местоположение: Плевен
|
Аз май не съм описал правилно нещата. НЕ само дим 4ерен но и отпе4атък с доста сериозно 4ерно по снега и асфалта.Но това само като запаля.После като гледам грам 4ерно не излиза или да цапа.Направо паля като камион, ама от раз даже и при - 10 C.
_________________ Marea 2.4 TD
|
Пон Яну 21, 2008 4:57 pm |
|
 |
besnija
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Дек 27, 2006 11:22 am Мнения: 20 Местоположение: София 19 Люлин
|
За надежност след ремонт на спуканата глава зависи от заварчика. Моята Марея от подписа също беше със спукана глава , но я завариха и сега е номер 1. Преди години карах BMW 525TDS и опа-а-а главата спукана на четири места яко. Заварка при Светлана (взимаше много пари ,но тогава нямаше другаде кой да я завари) и после само газ. Навъртях и 125 хил.км. без никакви главоболия. А главите се пукат от неправилна експлоатация!!! След продължително каране над 3000 оборота, двигателят трябва да се остави да работи 3-5 мин. на празен ход преди да бъде угасен. Това го пише и в инструкцията за експлоатация на автомобила ако двигателя му е с турбокомпресор независимо дали е дизел или бензин.
_________________ Fiat Marea 1.9td100
|
Пон Яну 21, 2008 9:44 pm |
|
 |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
Тцъ, не е така, главите се пукат от прегряване, няма такова нещо като неправилна екслпоатация, а другото дето си го чул също е вярно, но се прави заради турбото, за да ноже маслената помпа на ДВГ да нагнетява масло и да маже турбото докъто му паднат оборотите.
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Пон Яну 21, 2008 10:23 pm |
|
 |
Rokambol
|
Лепил съм пукната на четири места глава на дизел, на 500к+ км, като след интервенцията изкара при мен още 280к км и така си я продадох, без никакви ядове и до сега. Колата е такси и я "срещам" често, както и сегашния и собственик-няма оплаквания.
|
Чет Яну 24, 2008 12:59 am |
|
|