Дата и час: Вто Юни 17, 2025 6:46 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
FIAT MAREA ПУКНАТА ГЛАВА 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST FIAT MAREA ПУКНАТА ГЛАВА
Здравейте! Аз съм нов във форума, тъй като си купих на скоро Фиат Мареа 1,9 ТД. оказа се че е пукната главата близо до дюзата! Гарнитурата е здрава! Сега е на ремонт и ще и заваряват главата. Питането ми е - надеждна ли е главата след заварката!

Съб Яну 19, 2008 1:31 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Re: FIAT MAREA ПУКНАТА ГЛАВА
valic написа:
Здравейте! Аз съм нов във форума, тъй като си купих на скоро Фиат Мареа 1,9 ТД. оказа се че е пукната главата близо до дюзата! Гарнитурата е здрава! Сега е на ремонт и ще и заваряват главата. Питането ми е - надеждна ли е главата след заварката!

В един друг форум четох че на Мерцедесов двигател 2пъти е пукала главата след лепене :cool:

Продава се печеливш бизнес!

Съб Яну 19, 2008 2:05 pm
Профил WWW
Кара детска количка
Кара детска количка

това за успокоение ли да го приема:). Надявам се да няма проблеми! Някой друг имал ли е подобен проблем и надеждно ли е след това?

Съб Яну 19, 2008 8:00 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

valic написа:
Някой друг имал ли е подобен проблем

ТД е двигателя при Марея който най-често пука глава.

Съб Яну 19, 2008 9:10 pm
Профил
UNREAD_POST 
От какво може да се спука глава ? Как разбирате дали е пукната главата ? А каква е цената на една глава нова/втора ръка ?

Нед Яну 20, 2008 1:20 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
arsenov написа:
От какво може да се спука глава ?

Турбото :roll:

Нед Яну 20, 2008 1:41 am
Профил
UNREAD_POST 
Турбото - голямо нагнетяване ли ? Извинявай но не съм в час и за това питам . Ако можеш да разясниш малко по обстойно ще съм много благодарен . Благодаря предварително !

Нед Яну 20, 2008 9:36 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
arsenov написа:
Турбото - голямо нагнетяване ли ? Извинявай но не съм в час и за това питам . Ако можеш да разясниш малко по обстойно ще съм много благодарен . Благодаря предварително !

И аз от скоро съм с Мареа ТД 2,4 125 коня. По какво се познава дали ти е пукната глава или не? На мен ми прави впечатленние че като запали сега в студовете пуска черен дим и после се оправя. Минах 700 км засега съм доволен.Масло и антифриз не са мърдали.
Моля за коментар

Нед Яну 20, 2008 11:49 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
brido написа:
arsenov написа:

И аз от скоро съм с Мареа ТД 2,4 125 коня. По какво се познава дали ти е пукната глава или не? На мен ми прави впечатленние че като запали сега в студовете пуска черен дим и после се оправя. Минах 700 км засега съм доволен.Масло и антифриз не са мърдали.
Моля за коментар

Започва да загрява! Но щом я караш не се притеснявай, със спукана глава не може да се кара. Наблюдавай си редовно антифриза и маслото и си гледай уредите на таблото! Това е моя съвет!

Пон Яну 21, 2008 7:38 am
Профил
UNREAD_POST 
brido написа:
И аз от скоро съм с Мареа ТД 2,4 125 коня. По какво се познава дали ти е пукната глава или не? На мен ми прави впечатленние че като запали сега в студовете пуска черен дим и после се оправя.

Съвсем нормално.

Пон Яну 21, 2008 11:11 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
arsenov написа:

Търбото повишава налягането ,което си е предпоставка ,затова има един регулатор на налягане който не позволява налягането да се повиши неопределено,държи го в норма,когато има проблем с регулатора налагането навлиза в по-големи норми и......

Пон Яну 21, 2008 2:29 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Аз май не съм описал правилно нещата. НЕ само дим 4ерен но и отпе4атък с доста сериозно 4ерно по снега и асфалта.Но това само като запаля.После като гледам грам 4ерно не излиза или да цапа.Направо паля като камион, ама от раз даже и при - 10 C.

Пон Яну 21, 2008 4:57 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
За надежност след ремонт на спуканата глава зависи от заварчика. Моята Марея от подписа също беше със спукана глава , но я завариха и сега е номер 1. Преди години карах BMW 525TDS и опа-а-а главата спукана на четири места яко. Заварка при Светлана (взимаше много пари ,но тогава нямаше другаде кой да я завари) и после само газ. Навъртях и 125 хил.км. без никакви главоболия. А главите се пукат от неправилна експлоатация!!! След продължително каране над 3000 оборота, двигателят трябва да се остави да работи 3-5 мин. на празен ход преди да бъде угасен. Това го пише и в инструкцията за експлоатация на автомобила ако двигателя му е с турбокомпресор независимо дали е дизел или бензин.

Пон Яну 21, 2008 9:44 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Тцъ, не е така, главите се пукат от прегряване, няма такова нещо като неправилна екслпоатация, а другото дето си го чул също е вярно, но се прави заради турбото, за да ноже маслената помпа на ДВГ да нагнетява масло и да маже турбото докъто му паднат оборотите.

Пон Яну 21, 2008 10:23 pm
Профил
UNREAD_POST 
Лепил съм пукната на четири места глава на дизел, на 500к+ км, като след интервенцията изкара при мен още 280к км и така си я продадох, без никакви ядове и до сега. Колата е такси и я "срещам" често, както и сегашния и собственик-няма оплаквания.

Чет Яну 24, 2008 12:59 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща