Дата и час: Вто Май 20, 2025 10:17 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Съвет за покупка на FIAT MAREA 1.9 JTD 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
След като е обявена за 5300лв, е ясно, че ще ви я даде за 5000лв. Ако колата няма някакъв скрит проблем, за цената си е направо далавера. За двигателя имах в предвид, че може да е прегряван или да е късала ремък - ремонта там е страшно скъп и в повечето случаи, хората си купуват други коли. Късането на ремък, може да се отремонтира, но прегрят дизел само с доста парички. Не знам дали си чел, преди време пуснах едно питане за Фронтера дизел, която мой колега купи на страшна далавера, а след 2 месеца излезе, че колата е със спукан блок и с ремонта му се върза двойно. Не ти го желая, естествено, дано всичко да е ок!
Провери VIN кода, преди да преговаряте.

Благодаря. По принцип съм доста наивен, но по това което чух от продавача не ми изглеждаше да крие нещо и т.н. Говореше си спокойно без да се притеснява че ако се гледа ще се намери нещо което той не иска. Вярно ако е прегряван ще е лошо, а някъкъв съвет как да разбера ако е бил прегряван!

Продава се печеливш бизнес!

Съб Дек 22, 2007 11:15 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Хе-хе, че от какво да се притеснява. Нали не мислиш, че това му първата кола, която продава. Страшни артисти са те. И го правят без да се замислят, придобили са автоматизирани навици като да караш колело. Разбира се има и много коректни продавачи.Но заради тези, първите, винаги имай не едно, а няколко на ум. :cool:

Съб Дек 22, 2007 11:19 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Хе-хе, че от какво да се притеснява. Нали не мислиш, че това му първата кола, която продава. Страшни артисти са те. И го правят без да се замислят, придобили са автоматизирани навици като да караш колело. Разбира се има и много коректни продавачи.Но заради тези, първите, винаги имай не едно, а няколко на ум. :cool:

Както казваш за тези некоректни продавачи на коли, те най често се срещат в автокъщите. Аз именно за това, а и заради съмнителното качество на стоката съм си казал че кола от автокъща не трябва да се гледа или купува. Но тази виж много е хубава. На тези години с този двигател и този пробег НА ТАЗИ ЦЕНА е превъзходна (ако всичко е ОК). Чувал съм дори че се слагат някакви добавки за по 1000км на двигателя и после боооом. Много ме е шубето заради тези слухове, мушингиии и некоректно поведение спрямо купувача. Заради това гледам да науча възможно най много неща за колата като цяло, двигателя и всичко останало! Все пак 5 бона са си 5 бона и не се изкарват лесно!

Пон Дек 24, 2007 11:02 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Ancho написа:
Аз именно за това, а и заради съмнителното качество на стоката съм си казал че кола от автокъща не трябва да се гледа или купува.

Аз пък точно от автокъща си купих колата и съм пре-доволен (пу пу пу)! А що се отнася за добавките в двигателя...няма хващане тази магария. Всичко е на късмет.

Пон Дек 24, 2007 11:20 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Ancho написа:
Аз именно за това, а и заради съмнителното качество на стоката съм си казал че кола от автокъща не трябва да се гледа или купува.

Аз пък точно от автокъща си купих колата и съм пре-доволен (пу пу пу)! А що се отнася за добавките в двигателя...няма хващане тази магария. Всичко е на късмет.

Ами до тук по прочетеното из форума, спецялно тази тема и изобщо разбрах че колата наистина е сполучлива, няма много болежки, просто нормално за всяка кола. Ако двигателя не е прегряван (както се усъмни Rokambol) и няма проблеми, то мисля че няма да има никакво замисляне и колата ще се купи. Благодаря на Rokambol и останалите отговорили на темата. Живот и здраве в началото на новата година ще се радвам да се изфукам :) с нова придобивка!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ !>!>!>!

Пон Дек 24, 2007 11:45 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Успех и късмет с покупката!!!

Пон Дек 24, 2007 11:49 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
cenata e takava zaradi cveta i samite koli kato novi ot magazina sa evtini

Съб Яну 05, 2008 11:43 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
колега купи ли мареата бе , изфукай се де и т.н.

Пет Яну 18, 2008 10:35 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
колега купи ли мареата бе , изфукай се де и т.н.

Пет Яну 18, 2008 10:36 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Напоследък се случиха доста непредвидени неща и засега се отлага покупката за известен период - месец-2. Освен това тази оферта я изпуснах и вече нямам връзка с нея, но набарах една ТД, много добра и засега на нея е паднал избора, но ще видиме какво ще се измъдри :?

Пет Яну 18, 2008 11:29 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Колега, въобще не си и помисляй да си купиш бивше такси, вероятно е на 500 000 - 800 000 км /онзи ден ми предлагаха такава 1.9 JTD 110 коня от Драгичево на 5500 беше обявена /не знаех че е била такси преди да ида да я видя/ продавача искаше да ми я даде на 4000. Колата беше излъскана - сменен волан, сменени гуми на педалите /тва за маскировка/ но бяха забравили да махнат куплунга за включване на таксиметровия апарат, двигателя лъскав но със зверска картерна вентилация, скъсани половината тампони на ДВГ, съединителя свършил....бе такива неща, както и да е де отказах се на момента и скочих на една Ланча Капа 2.4 JTD - времето ще покаже каква е Ланчата, но поне няма изброените кусури.

Приятелски съвет - не си купувай бившо такси!

Нед Яну 20, 2008 9:08 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
е то ас моиата си иа зех от дупница 1.9jtd и за сега сум си доволен на 256000 хилиади е 2000 г за 4300 но сус гуми и другите истории към 5300

Нед Яну 20, 2008 10:41 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Crusader написа:
Колега, въобще не си и помисляй да си купиш бивше такси, вероятно е на 500 000 - 800 000 км /онзи ден ми предлагаха такава 1.9 JTD 110 коня от Драгичево на 5500 беше обявена /не знаех че е била такси преди да ида да я видя/ продавача искаше да ми я даде на 4000. Колата беше излъскана - сменен волан, сменени гуми на педалите /тва за маскировка/ но бяха забравили да махнат куплунга за включване на таксиметровия апарат, двигателя лъскав но със зверска картерна вентилация, скъсани половината тампони на ДВГ, съединителя свършил....бе такива неща, както и да е де отказах се на момента и скочих на една Ланча Капа 2.4 JTD - времето ще покаже каква е Ланчата, но поне няма изброените кусури.

Приятелски съвет - не си купувай бившо такси!

Добре де, ама и цвета ли ще и сменят като тръгват да я продават? :-) защото тази която гледам е бяла, а такситата са жлЪти, макар че така като казваш какво са сменяли за да лъжат и това с боята ме съмнява. И все пак си мисля че тази не е била такси, пък и то ще си покаже. Освен това ако не е тайна на колко км е била тази която си гледал, много ми е интересно кви пробеци имат тея коли, ще хвана да се метна на едно такси и да проверя :P ! Иначе и аз на 4-500 000км нема да си купя кола, но пък това е знак за супер издръжлив двигател и носещ на пробег, което е супер важно! :cool:

Пон Яну 21, 2008 2:46 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Ancho написа:
Добре де, ама и цвета ли ще и сменят като тръгват да я продават? :-) защото тази която гледам е бяла, а такситата са жлЪти...

В Европа на много места няма такова изискване - такситата да са жълти.

Пон Яну 21, 2008 2:50 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
За цвета ти казаха...това което показва километража няма никакво значение, обаче при JTD на екзаминер излизат реалните километри на двигателя, тази която ми предлагаха показваше 140 000 приблизително, сигурен съм че беше над 500 000, обаче джамбазина не даде да се провери на колко е, аз вече се бях отказал та затова и не напъвах много. Интересното е че по VIN тя си излезе като произведена за такси, хубаво е когато купуваш за имаш човек пред компютър за да я провери веднага.
Успех!

Пон Яну 21, 2008 5:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща