|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 10:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Съвет за покупка на FIAT MAREA 1.9 JTD
Автор |
Съобщение |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
Rokambol написа: След като е обявена за 5300лв, е ясно, че ще ви я даде за 5000лв. Ако колата няма някакъв скрит проблем, за цената си е направо далавера. За двигателя имах в предвид, че може да е прегряван или да е късала ремък - ремонта там е страшно скъп и в повечето случаи, хората си купуват други коли. Късането на ремък, може да се отремонтира, но прегрят дизел само с доста парички. Не знам дали си чел, преди време пуснах едно питане за Фронтера дизел, която мой колега купи на страшна далавера, а след 2 месеца излезе, че колата е със спукан блок и с ремонта му се върза двойно. Не ти го желая, естествено, дано всичко да е ок! Провери VIN кода, преди да преговаряте.
Благодаря. По принцип съм доста наивен, но по това което чух от продавача не ми изглеждаше да крие нещо и т.н. Говореше си спокойно без да се притеснява че ако се гледа ще се намери нещо което той не иска. Вярно ако е прегряван ще е лошо, а някъкъв съвет как да разбера ако е бил прегряван!
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Съб Дек 22, 2007 11:15 pm |
|
 |
sok1
|
Хе-хе, че от какво да се притеснява. Нали не мислиш, че това му първата кола, която продава. Страшни артисти са те. И го правят без да се замислят, придобили са автоматизирани навици като да караш колело. Разбира се има и много коректни продавачи.Но заради тези, първите, винаги имай не едно, а няколко на ум. 
|
Съб Дек 22, 2007 11:19 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
sok1 написа: Хе-хе, че от какво да се притеснява. Нали не мислиш, че това му първата кола, която продава. Страшни артисти са те. И го правят без да се замислят, придобили са автоматизирани навици като да караш колело. Разбира се има и много коректни продавачи.Но заради тези, първите, винаги имай не едно, а няколко на ум. 
Както казваш за тези некоректни продавачи на коли, те най често се срещат в автокъщите. Аз именно за това, а и заради съмнителното качество на стоката съм си казал че кола от автокъща не трябва да се гледа или купува. Но тази виж много е хубава. На тези години с този двигател и този пробег НА ТАЗИ ЦЕНА е превъзходна (ако всичко е ОК). Чувал съм дори че се слагат някакви добавки за по 1000км на двигателя и после боооом. Много ме е шубето заради тези слухове, мушингиии и некоректно поведение спрямо купувача. Заради това гледам да науча възможно най много неща за колата като цяло, двигателя и всичко останало! Все пак 5 бона са си 5 бона и не се изкарват лесно!
|
Пон Дек 24, 2007 11:02 pm |
|
 |
sok1
|
Ancho написа: Аз именно за това, а и заради съмнителното качество на стоката съм си казал че кола от автокъща не трябва да се гледа или купува.
Аз пък точно от автокъща си купих колата и съм пре-доволен (пу пу пу)! А що се отнася за добавките в двигателя...няма хващане тази магария. Всичко е на късмет.
|
Пон Дек 24, 2007 11:20 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
sok1 написа: Ancho написа: Аз именно за това, а и заради съмнителното качество на стоката съм си казал че кола от автокъща не трябва да се гледа или купува. Аз пък точно от автокъща си купих колата и съм пре-доволен (пу пу пу)! А що се отнася за добавките в двигателя...няма хващане тази магария. Всичко е на късмет.
Ами до тук по прочетеното из форума, спецялно тази тема и изобщо разбрах че колата наистина е сполучлива, няма много болежки, просто нормално за всяка кола. Ако двигателя не е прегряван (както се усъмни Rokambol) и няма проблеми, то мисля че няма да има никакво замисляне и колата ще се купи. Благодаря на Rokambol и останалите отговорили на темата. Живот и здраве в началото на новата година ще се радвам да се изфукам  с нова придобивка!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ !>!>!>!
|
Пон Дек 24, 2007 11:45 pm |
|
 |
sok1
|
Успех и късмет с покупката!!!
|
Пон Дек 24, 2007 11:49 pm |
|
 |
pacimirev
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Яну 05, 2008 11:29 am Мнения: 10 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
cenata e takava zaradi cveta i samite koli kato novi ot magazina sa evtini
|
Съб Яну 05, 2008 11:43 am |
|
 |
engboris
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Юли 25, 2007 7:21 am Мнения: 36 Местоположение: София 02 Красно Село
|
колега купи ли мареата бе , изфукай се де и т.н.
|
Пет Яну 18, 2008 10:35 pm |
|
 |
engboris
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Юли 25, 2007 7:21 am Мнения: 36 Местоположение: София 02 Красно Село
|
колега купи ли мареата бе , изфукай се де и т.н.
|
Пет Яну 18, 2008 10:36 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
Напоследък се случиха доста непредвидени неща и засега се отлага покупката за известен период - месец-2. Освен това тази оферта я изпуснах и вече нямам връзка с нея, но набарах една ТД, много добра и засега на нея е паднал избора, но ще видиме какво ще се измъдри :?
|
Пет Яну 18, 2008 11:29 pm |
|
 |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
Колега, въобще не си и помисляй да си купиш бивше такси, вероятно е на 500 000 - 800 000 км /онзи ден ми предлагаха такава 1.9 JTD 110 коня от Драгичево на 5500 беше обявена /не знаех че е била такси преди да ида да я видя/ продавача искаше да ми я даде на 4000. Колата беше излъскана - сменен волан, сменени гуми на педалите /тва за маскировка/ но бяха забравили да махнат куплунга за включване на таксиметровия апарат, двигателя лъскав но със зверска картерна вентилация, скъсани половината тампони на ДВГ, съединителя свършил....бе такива неща, както и да е де отказах се на момента и скочих на една Ланча Капа 2.4 JTD - времето ще покаже каква е Ланчата, но поне няма изброените кусури.
Приятелски съвет - не си купувай бившо такси!
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Нед Яну 20, 2008 9:08 pm |
|
 |
pacimirev
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Яну 05, 2008 11:29 am Мнения: 10 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
е то ас моиата си иа зех от дупница 1.9jtd и за сега сум си доволен на 256000 хилиади е 2000 г за 4300 но сус гуми и другите истории към 5300
|
Нед Яну 20, 2008 10:41 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
|
Crusader написа: Колега, въобще не си и помисляй да си купиш бивше такси, вероятно е на 500 000 - 800 000 км /онзи ден ми предлагаха такава 1.9 JTD 110 коня от Драгичево на 5500 беше обявена /не знаех че е била такси преди да ида да я видя/ продавача искаше да ми я даде на 4000. Колата беше излъскана - сменен волан, сменени гуми на педалите /тва за маскировка/ но бяха забравили да махнат куплунга за включване на таксиметровия апарат, двигателя лъскав но със зверска картерна вентилация, скъсани половината тампони на ДВГ, съединителя свършил....бе такива неща, както и да е де отказах се на момента и скочих на една Ланча Капа 2.4 JTD - времето ще покаже каква е Ланчата, но поне няма изброените кусури.
Приятелски съвет - не си купувай бившо такси!
Добре де, ама и цвета ли ще и сменят като тръгват да я продават? :-) защото тази която гледам е бяла, а такситата са жлЪти, макар че така като казваш какво са сменяли за да лъжат и това с боята ме съмнява. И все пак си мисля че тази не е била такси, пък и то ще си покаже. Освен това ако не е тайна на колко км е била тази която си гледал, много ми е интересно кви пробеци имат тея коли, ще хвана да се метна на едно такси и да проверя  ! Иначе и аз на 4-500 000км нема да си купя кола, но пък това е знак за супер издръжлив двигател и носещ на пробег, което е супер важно! 
|
Пон Яну 21, 2008 2:46 pm |
|
 |
sok1
|
Ancho написа: Добре де, ама и цвета ли ще и сменят като тръгват да я продават? :-) защото тази която гледам е бяла, а такситата са жлЪти...
В Европа на много места няма такова изискване - такситата да са жълти.
|
Пон Яну 21, 2008 2:50 pm |
|
 |
Crusader
Кара кола
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 11:23 pm Мнения: 202 Местоположение: Белене
|
За цвета ти казаха...това което показва километража няма никакво значение, обаче при JTD на екзаминер излизат реалните километри на двигателя, тази която ми предлагаха показваше 140 000 приблизително, сигурен съм че беше над 500 000, обаче джамбазина не даде да се провери на колко е, аз вече се бях отказал та затова и не напъвах много. Интересното е че по VIN тя си излезе като произведена за такси, хубаво е когато купуваш за имаш човек пред компютър за да я провери веднага.
Успех!
_________________ Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e. 88`
|
Пон Яну 21, 2008 5:58 pm |
|
|