Автор |
Съобщение |
kana
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Окт 16, 2007 7:18 pm Мнения: 57 Местоположение: Пловдив Кичук Париж
|
 Не ми е ясно нещо
Значи преди окло 20 дни си купих фиат браво регистрирано и го прехвърлихме на мое име . И в нотариоса ми казаха до 1 месец да отида в данъчното там с някви документи !!!
Там кво ще плащам направо данъка на колата ли кво ли .
Нека някой ми обясни !!!!!!!!
_________________ Bravo 1.6 16V Тарчи много !
|
Вто Ное 20, 2007 2:54 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Не ми е ясно нещо
kana написа: Значи преди окло 20 дни си купих фиат браво регистрирано и го прехвърлихме на мое име . И в нотариоса ми казаха до 1 месец да отида в данъчното там с някви документи !!! Там кво ще плащам направо данъка на колата ли кво ли . Нека някой ми обясни !!!!!!!!
Трябва да регистрираш колата като твоя в данъчното. Данъка ако искаш сега, ако не искаш може до края на годината. Срока за данъчна регистрация май беше 2 седмици от датата на сключване на договора за покупко-продажба. При регистрацията в данъчното се заплаща т.нар. местна такса, която се дължи при всеки нотариално заверен договор за продажба.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Ное 20, 2007 3:05 pm |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
Нищо няма да плащаш предишния собственик трябва да е платил данъка за тази година иначе продажбата неможе да стане ти само ще си отвориш партида на твое име. След това трябва да отидеш и в застрахователната компания да пехвърлиш партидата на твое име всичко това е безплатно.
_________________ FIAT Brava 1,4/12V, FIAT Punto 1,1 SX/ 94
|
Вто Ное 20, 2007 3:57 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Срока в който трябва да отидеш в данъчната служба е два месеца, и започва да тече от датата на покупката(нотариалния договор). Две седмици ако не се лъжа е срока в който трябва в КАТ да прехвърлиш талона на твое име, и съответно да регистрираш колата на твое име(по талон).
|
Вто Ное 20, 2007 4:43 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
NikMar написа: Нищо няма да плащаш предишния собственик трябва да е платил данъка за тази година иначе продажбата неможе да стане ти само ще си отвориш партида на твое име. След това трябва да отидеш и в застрахователната компания да пехвърлиш партидата на твое име всичко това е безплатно.
Не е точно така. Няма да плащаш нищо, само ако предишния собственик живее в същата община, в която и ти. Ако е от друга община, ще ти искат пак да си платиш данъка до края на годината. А пък другия собственик може да претендира да му върнат вече платения данък или от него да му прехванат други задължения.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Вто Ное 20, 2007 6:29 pm |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
[quote="LEVSKI"]Срока в който трябва да отидеш в данъчната служба е два месеца, и започва да тече от датата на покупката(нотариалния договор). Две седмици ако не се лъжа е срока в който трябва в КАТ да прехвърлиш талона на твое име, и съответно да регистрираш колата на твое име(по талон).[/quotе]
един мой приятел преди 4 месеца си купи едно Polo и още не си го е прехварлил на негово име. полицайте са го спирали милион пъти сигурно и нищо не са му казали :? защо ?
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Вто Ное 20, 2007 11:19 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Защото полицайте не искат и не трябва да искат бележка за платен данък. Тя ти трябва само за прегледа и ако тръгнеш да продаваш колата.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Ное 21, 2007 12:18 am |
|
 |
LEVSKI
|
Made1nFIAT написа: Срока в който трябва да отидеш в данъчната служба е два месеца, и започва да тече от датата на покупката(нотариалния договор). Две седмици ако не се лъжа е срока в който трябва в КАТ да прехвърлиш талона на твое име, и съответно да регистрираш колата на твое име(по талон).[/quotе] един мой приятел преди 4 месеца си купи едно Polo и още не си го е прехварлил на негово име. полицайте са го спирали милион пъти сигурно и нищо не са му казали :? защо ?
Просто не са обърнали внимание, или си мислят че кара с пълномощно. За това съвсем спокойно могат да го санкционират.
|
Сря Ное 21, 2007 12:20 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
LEVSKI написа: Просто не са обърнали внимание, или си мислят че кара с пълномощно. За това съвсем спокойно могат да го санкционират.
а като отиде да си я прехвърли след толкова време ще има ли глоба ?
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Сря Ное 21, 2007 12:22 am |
|
 |
sok1
|
LEVSKI написа: Просто не са обърнали внимание, или си мислят че кара с пълномощно. За това съвсем спокойно могат да го санкционират.
Аз пък мисля, че въобще нямат право да ти искат документ за платен данък. Това е работа на данъчните.
|
Сря Ное 21, 2007 12:31 am |
|
 |
Rokambol
|
Прочети моята история по същия проблем тук
|
Сря Ное 21, 2007 1:30 am |
|
 |
LEVSKI
|
sok1 написа: LEVSKI написа: Просто не са обърнали внимание, или си мислят че кара с пълномощно. За това съвсем спокойно могат да го санкционират. Аз пък мисля, че въобще нямат право да ти искат документ за платен данък. Това е работа на данъчните.
Имах впредвид 14-дневния срок за пререгистрацията в КАТ. За данъка естествено че нищо не могат да ти кажат, но не спазиш ли двумесечния срок, следва глоба В ДАНЪЧНОТО. Мисля че точно колегата Рокамбол беше отворил подобна тема.
|
Сря Ное 21, 2007 11:29 am |
|
 |
NikMar
Кара кола
|
snake написа: Не е точно така. Няма да плащаш нищо, само ако предишния собственик живее в същата община, в която и ти. Ако е от друга община, ще ти искат пак да си платиш данъка до края на годината. А пък другия собственик може да претендира да му върнат вече платения данък или от него да му прехванат други задължения.
Да така е абсолютно си прав, изтървах тази подробност с презумицата, че колата е закупена от същия град.
|
Сря Ное 21, 2007 12:06 pm |
|
 |
NikMar
Кара кола
|
Още допълнение към темата. Ако не се регистрираш в двумесечния срок в данъчното ти правят акт от 20 до 200 лв. , това е за физически лица за юридически е повече. Акта има давност 5 г., след това се прехвърля към Агенцията за държавни вземания и там давността е 5 г. така че можеш да си влачиш акта 10 г. и той губи давност.
|
Сря Ное 21, 2007 12:28 pm |
|
 |
kana
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Окт 16, 2007 7:18 pm Мнения: 57 Местоположение: Пловдив Кичук Париж
|
Значи днес бях дадох документите и от утре тря да платя за 3 месеца демек лдо края на годината дадък!!!
Това ми казаха!!!!
_________________ Bravo 1.6 16V Тарчи много !
|
Чет Ное 22, 2007 12:54 am |
|
|