Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 8:26 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Не ми е ясно нещо 
Автор Съобщение
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST Не ми е ясно нещо
Значи преди окло 20 дни си купих фиат браво регистрирано и го прехвърлихме на мое име . И в нотариоса ми казаха до 1 месец да отида в данъчното там с някви документи !!!
Там кво ще плащам направо данъка на колата ли кво ли .
Нека някой ми обясни !!!!!!!!

Вто Ное 20, 2007 2:54 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Не ми е ясно нещо
kana написа:
Значи преди окло 20 дни си купих фиат браво регистрирано и го прехвърлихме на мое име . И в нотариоса ми казаха до 1 месец да отида в данъчното там с някви документи !!!
Там кво ще плащам направо данъка на колата ли кво ли .
Нека някой ми обясни !!!!!!!!

Трябва да регистрираш колата като твоя в данъчното. Данъка ако искаш сега, ако не искаш може до края на годината. Срока за данъчна регистрация май беше 2 седмици от датата на сключване на договора за покупко-продажба. При регистрацията в данъчното се заплаща т.нар. местна такса, която се дължи при всеки нотариално заверен договор за продажба.

Вто Ное 20, 2007 3:05 pm
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Нищо няма да плащаш предишния собственик трябва да е платил данъка за тази година иначе продажбата неможе да стане ти само ще си отвориш партида на твое име. След това трябва да отидеш и в застрахователната компания да пехвърлиш партидата на твое име всичко това е безплатно.

Вто Ное 20, 2007 3:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
Срока в който трябва да отидеш в данъчната служба е два месеца, и започва да тече от датата на покупката(нотариалния договор). Две седмици ако не се лъжа е срока в който трябва в КАТ да прехвърлиш талона на твое име, и съответно да регистрираш колата на твое име(по талон).

Вто Ное 20, 2007 4:43 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
NikMar написа:
Нищо няма да плащаш предишния собственик трябва да е платил данъка за тази година иначе продажбата неможе да стане ти само ще си отвориш партида на твое име. След това трябва да отидеш и в застрахователната компания да пехвърлиш партидата на твое име всичко това е безплатно.

Не е точно така. Няма да плащаш нищо, само ако предишния собственик живее в същата община, в която и ти. Ако е от друга община, ще ти искат пак да си платиш данъка до края на годината. А пък другия собственик може да претендира да му върнат вече платения данък или от него да му прехванат други задължения.

Вто Ное 20, 2007 6:29 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
[quote="LEVSKI"]Срока в който трябва да отидеш в данъчната служба е два месеца, и започва да тече от датата на покупката(нотариалния договор). Две седмици ако не се лъжа е срока в който трябва в КАТ да прехвърлиш талона на твое име, и съответно да регистрираш колата на твое име(по талон).[/quotе]
един мой приятел преди 4 месеца си купи едно Polo и още не си го е прехварлил на негово име. полицайте са го спирали милион пъти сигурно и нищо не са му казали :? защо ?

Вто Ное 20, 2007 11:19 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Защото полицайте не искат и не трябва да искат бележка за платен данък. Тя ти трябва само за прегледа и ако тръгнеш да продаваш колата.

Сря Ное 21, 2007 12:18 am
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Made1nFIAT написа:
Срока в който трябва да отидеш в данъчната служба е два месеца, и започва да тече от датата на покупката(нотариалния договор). Две седмици ако не се лъжа е срока в който трябва в КАТ да прехвърлиш талона на твое име, и съответно да регистрираш колата на твое име(по талон).[/quotе]
един мой приятел преди 4 месеца си купи едно Polo и още не си го е прехварлил на негово име. полицайте са го спирали милион пъти сигурно и нищо не са му казали :? защо ?

Просто не са обърнали внимание, или си мислят че кара с пълномощно. За това съвсем спокойно могат да го санкционират.

Сря Ное 21, 2007 12:20 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Просто не са обърнали внимание, или си мислят че кара с пълномощно. За това съвсем спокойно могат да го санкционират.

а като отиде да си я прехвърли след толкова време ще има ли глоба ?

Сря Ное 21, 2007 12:22 am
Профил
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:

Аз пък мисля, че въобще нямат право да ти искат документ за платен данък. Това е работа на данъчните.

Сря Ное 21, 2007 12:31 am
UNREAD_POST 
Прочети моята история по същия проблем тук

Сря Ное 21, 2007 1:30 am
UNREAD_POST 
sok1 написа:
LEVSKI написа:

Аз пък мисля, че въобще нямат право да ти искат документ за платен данък. Това е работа на данъчните.

Имах впредвид 14-дневния срок за пререгистрацията в КАТ. За данъка естествено че нищо не могат да ти кажат, но не спазиш ли двумесечния срок, следва глоба В ДАНЪЧНОТО. Мисля че точно колегата Рокамбол беше отворил подобна тема.

Сря Ное 21, 2007 11:29 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
snake написа:
Не е точно така. Няма да плащаш нищо, само ако предишния собственик живее в същата община, в която и ти. Ако е от друга община, ще ти искат пак да си платиш данъка до края на годината. А пък другия собственик може да претендира да му върнат вече платения данък или от него да му прехванат други задължения.

Да така е абсолютно си прав, изтървах тази подробност с презумицата, че колата е закупена от същия град.

Сря Ное 21, 2007 12:06 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Още допълнение към темата. Ако не се регистрираш в двумесечния срок в данъчното ти правят акт от 20 до 200 лв. , това е за физически лица за юридически е повече. Акта има давност 5 г., след това се прехвърля към Агенцията за държавни вземания и там давността е 5 г. така че можеш да си влачиш акта 10 г. и той губи давност.

Сря Ное 21, 2007 12:28 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
Значи днес бях дадох документите и от утре тря да платя за 3 месеца демек лдо края на годината дадък!!!
Това ми казаха!!!!

Чет Ное 22, 2007 12:54 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща