|
|
Дата и час: Нед Юли 06, 2025 1:23 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Възможно ли е от повреден стъпков мотор да гасне кола?
Автор |
Съобщение |
Joker
Регистриран на: Сря Ное 14, 2007 12:15 pm Мнения: 3 Местоположение: София 15 Младост
|
 Възможно ли е от повреден стъпков мотор да гасне кола?
Имам Уно 75 моноинжекция. От две седмици като го запаля оборотите играят, като загрее почва да гасне в движение. Имам две хипотези - тази, която ми допада повече е, че ми се е прецакало стъпковото моторче, а другата е, че на почти новия ми ангренажен ремък му е отишъл някой зъб. Какво ще кажете вие?
|
Сря Ное 14, 2007 3:41 pm |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
Ако ти е заминал зъб на ремъка малко зор ще запалиш, центровката тотално отива в трета глуха.
_________________ FIAT Brava 1,4/12V, FIAT Punto 1,1 SX/ 94
Последна промяна NikMar на Чет Ное 15, 2007 12:04 pm, променена общо 1 път
|
Сря Ное 14, 2007 4:24 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Възможно ли е от повреден стъпков мотор да гасне кола?
Joker написа: Имам Уно 75 моноинжекция. От две седмици като го запаля оборотите играят, като загрее почва да гасне в движение. Имам две хипотези - тази, която ми допада повече е, че ми се е прецакало стъпковото моторче, а другата е, че на почти новия ми ангренажен ремък му е отишъл някой зъб. Какво ще кажете вие?
Първо се пробва със стъпковото моторче, негова е ролята да поддържа оборотите на празен ход
_________________ FIAT-SPORT
|
Сря Ное 14, 2007 4:55 pm |
|
 |
Joker
Регистриран на: Сря Ное 14, 2007 12:15 pm Мнения: 3 Местоположение: София 15 Младост
|
Проверих го, в ред е, ангренажния е поизносен, но за сега е добре. Вчера цял ден съм си седял въоръжен с татковото гедоре и съм разфасовал какво ли не.
По едно време хванах една мацка от съседния блок да върти ключа, а аз, понеже работя като електротехник, реших да взема да си прегледам това, от което си разбирам най-много. Свалих кабела на една свещ, натъпках една счупена отверка вътре, хванах с клещите, накарах мацката да завърти и кво да видя - нема искра. Същата работа и с динамото, ебахти искрата, подскочих в буквалния смисъл. Свалих дистрибуторната, вътре беше пълно с масло, и четирите пластини бяха в загар, и онова чукче, или там както се казваше, в момента не се сещам за името, потопих във вряла вода с прах за пране капачката, половин час си играх, оправих и чукчето и след това с финната шкурка почвам да си играя да чистя.
Запали от раз. Докато вчера сутринта не успя и 50 метра да изкара и угасна. Наложи се да изкарвам Мерцедеса и да карам някой да ме тегли с него, че да си преместя колата при другите ми бракми. Сега уж работи, само дето не пада под 1200 оборота, при нормални 900-950.
|
Чет Ное 15, 2007 7:29 am |
|
 |
Joker
|
Колеги, помагайте, днес карах колата, минах си едно 20 км. Паркирах я пред работата на един колега и като тръгнах да се прибирам пак отказа. Този път семеринга е сменен. Но се случи друго - в дистрибуторната - ток никакъв. Извадих кабела който влиза в нея, треснах една счупена отвертка и доближих цялата тая изгъзица до масата и за моя най-голяма изненада когато колегата завъртя ключа дори не изскочи искра. От какво може да е това? Не знам защо, но каквото и да мисля все стигам до извода, че комутатора ми е отишъл на кино
|
Чет Ное 15, 2007 9:58 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Изгаряща бобина- т.е в момента е в активен процес на прекъсване, докато изгори напълно накрая и на самолет F16 после да те тегли пак няма да запали.
|
Чет Ное 15, 2007 10:17 pm |
|
 |
docenta
Кара кола
Регистриран на: Сря Окт 10, 2007 12:16 pm Мнения: 259 Местоположение: Плевен
|
Колега може и да не е бобината, ами ако е управлението и, ако има такова?
|
Пет Ное 16, 2007 10:06 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
При теб има ли комутатор?
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Ное 16, 2007 10:20 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|