Дата и час: Вто Юли 15, 2025 10:13 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Чуденка с ксенонови крушки 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Чуденка с ксенонови крушки
Купих си ксенонови крушки за Бравата. Изглеждат ми странно обаче. Крушките са на Н1 монтиране (така поне пише на тях). Гледам вътре имат само една жичка, което означава ли че ще работят и за къси и за дълги светлини? Не съм виждал оригиналните крушки на фиата, но тези са с дебелината на молив и са около 15 мм високи (стъклената част). Някой слагал ли е такива крушки изобщо. Нужно ли е да се сваля целия фар при поставянето или има и по-лесен начин?

Вто Ное 13, 2007 12:24 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: Чуденка с ксенонови крушки
Whiskey написа:
Купих си ксенонови крушки за Бравата. Изглеждат ми странно обаче. Крушките са на Н1 монтиране (така поне пише на тях). Гледам вътре имат само една жичка, което означава ли че ще работят и за къси и за дълги светлини? Не съм виждал оригиналните крушки на фиата, но тези са с дебелината на молив и са около 15 мм високи (стъклената част). Някой слагал ли е такива крушки изобщо. Нужно ли е да се сваля целия фар при поставянето или има и по-лесен начин?

Точно така са Н1 крушките. Отделна крушка за късите и дългите. Нормално е да има само една жичка. Въпроса е що за ксенон е това дето има нажежаема жичка?

Вто Ное 13, 2007 12:39 pm
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Ами крушките се рекламират за ксенон. Цената е около 25 лв. И на мен ми се струва че има нещо съмнително в тази работа, но за тази цена реших да пробвам. Пише че са пълни с газ ксенон. Но комплекта включва 2 крушки. А за къси и дълги, казваш че трябват общо 4? Различни ли са като вид крушките за къси и дълги или са идентични?

Вто Ное 13, 2007 1:16 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Whiskey написа:
Ами крушките се рекламират за ксенон. Цената е около 25 лв. И на мен ми се струва че има нещо съмнително в тази работа, но за тази цена реших да пробвам. Пише че са пълни с газ ксенон. Но комплекта включва 2 крушки. А за къси и дълги, казваш че трябват общо 4? Различни ли са като вид крушките за къси и дълги или са идентични?

Навсякъде са Н1. Дори в халогените.

Вто Ное 13, 2007 1:42 pm
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Това значи че крушките за къси и дълги са идентични, така ли?

Вто Ное 13, 2007 2:04 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Напълно еднакви.

Вто Ное 13, 2007 2:15 pm
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Разбирам. Т.е двете крушки които са в комплекта са за 1 фар. А сложна ли е самата подмяна. Как точно се разглобява фара?

Вто Ное 13, 2007 2:34 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Не се сваля фара изобщо. Крушката е затворена с пластмасова капачка. Махаш капачката и си ти

Изображение

Вто Ное 13, 2007 2:38 pm
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Ферари...ако не беше ти....

Вто Ное 13, 2007 2:58 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
и като го сложиш пиши ко е станало и дали светят

www.bgestates.com www.bgimoti.com

Вто Ное 13, 2007 4:35 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Като се прибера ще пробвам. Само не ми е ясно, за да имам достъп до тези пластмасови капачки тярбва ли да махам нещо или са достъпни директно през капака на двигателя. Не е нужно демонтирането на целия фар предполагам.

Ще пиша и ще постна снимки.

Вто Ное 13, 2007 4:48 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Няма да демонтираш нищо, само малко се наведи и ще видиш сивата капачка. Отваря се с натискане на палчето от горе и издърпване назад - към купето. Това е от страната обратно на шофьора, другата малко по-трудно се маха, но мисля че няма човек който да не се справи. Вътре имаш една пластинка която се закопчава с 2 кукички погледни го вътре и ще разбереш как се маха, мисля че беше с леко натискане навътре и надолу към земята. ... туй от мен че и без тва обяснявам като последния бунак... а държа да кажа че съм предпоследен :?
Ся се сетих да кажа не барай стъклото на крушката с ръка защото ще се омазни и ще изгори МНОГО бързо след като я поставиш, особенно след като треа да караме на фарове, дори лекото докосване ще я преебе такаче внимавай и я дръж само за пластинката отзад, а да първо махни кабелната обувка и след това пластинката за която обяснявах, че иначе ще се бориш кат прасе с тиква :)

Вто Ное 13, 2007 4:53 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Само бих допълнил, че работата по левия фар се улеснява ако се свали гумената тръба за въздуха до филтъра.

Вто Ное 13, 2007 5:01 pm
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Ухаха
Whiskey написа:
Колега, Моля те не се излагай! Xenon за 25лв. Тва си е чиста халогенна крушка тип-"Китаец" с надпис XENON, та Xenon-а се възпламенява при 20000V и свети при поддържане на 85V, а нямаш ли бластер и подсилена система-КАКЪВ XENON?

Сря Ное 14, 2007 1:36 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Разбрах какви точно са тези крушки. Цитирам:

The Plasma Xenon HALOGEN bulb uses the lastest revolutionari Xenon gas technology which ebables it to perform at the same level as HID (Hiht Intesitu Discharge) lamps found on premium cars. It dramaticallu improves visibility at night and during bad weather contidion.

T.e халогенна крушка пълна с въпросния газ, която имитира донякъде ефекта от реалния ксенон. Аз не съм и очаквал за 25 лв. да имам реални ксенони, все пак преди да закупя крушките проверих, че един цял фар (нов) с ксенони струва около 300 долара. Така че... каквото стане. Всичко е за спорта.

Сря Ное 14, 2007 1:49 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща