|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 6:30 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Чуденка с ксенонови крушки
Автор |
Съобщение |
Whiskey
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 5:54 pm Мнения: 193 Местоположение: Бургас
|
 Чуденка с ксенонови крушки
Купих си ксенонови крушки за Бравата. Изглеждат ми странно обаче. Крушките са на Н1 монтиране (така поне пише на тях). Гледам вътре имат само една жичка, което означава ли че ще работят и за къси и за дълги светлини? Не съм виждал оригиналните крушки на фиата, но тези са с дебелината на молив и са около 15 мм високи (стъклената част). Някой слагал ли е такива крушки изобщо. Нужно ли е да се сваля целия фар при поставянето или има и по-лесен начин?
_________________ Brava 1.6 16V
|
Вто Ное 13, 2007 12:24 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Чуденка с ксенонови крушки
Whiskey написа: Купих си ксенонови крушки за Бравата. Изглеждат ми странно обаче. Крушките са на Н1 монтиране (така поне пише на тях). Гледам вътре имат само една жичка, което означава ли че ще работят и за къси и за дълги светлини? Не съм виждал оригиналните крушки на фиата, но тези са с дебелината на молив и са около 15 мм високи (стъклената част). Някой слагал ли е такива крушки изобщо. Нужно ли е да се сваля целия фар при поставянето или има и по-лесен начин?
Точно така са Н1 крушките. Отделна крушка за късите и дългите. Нормално е да има само една жичка. Въпроса е що за ксенон е това дето има нажежаема жичка?
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Ное 13, 2007 12:39 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Ами крушките се рекламират за ксенон. Цената е около 25 лв. И на мен ми се струва че има нещо съмнително в тази работа, но за тази цена реших да пробвам. Пише че са пълни с газ ксенон. Но комплекта включва 2 крушки. А за къси и дълги, казваш че трябват общо 4? Различни ли са като вид крушките за къси и дълги или са идентични?
|
Вто Ное 13, 2007 1:16 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Whiskey написа: Ами крушките се рекламират за ксенон. Цената е около 25 лв. И на мен ми се струва че има нещо съмнително в тази работа, но за тази цена реших да пробвам. Пише че са пълни с газ ксенон. Но комплекта включва 2 крушки. А за къси и дълги, казваш че трябват общо 4? Различни ли са като вид крушките за къси и дълги или са идентични?
Навсякъде са Н1. Дори в халогените.
|
Вто Ное 13, 2007 1:42 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Това значи че крушките за къси и дълги са идентични, така ли?
|
Вто Ное 13, 2007 2:04 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Напълно еднакви.
|
Вто Ное 13, 2007 2:15 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Разбирам. Т.е двете крушки които са в комплекта са за 1 фар. А сложна ли е самата подмяна. Как точно се разглобява фара?
|
Вто Ное 13, 2007 2:34 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Не се сваля фара изобщо. Крушката е затворена с пластмасова капачка. Махаш капачката и си ти

|
Вто Ное 13, 2007 2:38 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Ферари...ако не беше ти....
|
Вто Ное 13, 2007 2:58 pm |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
и като го сложиш пиши ко е станало и дали светят
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Вто Ное 13, 2007 4:35 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Като се прибера ще пробвам. Само не ми е ясно, за да имам достъп до тези пластмасови капачки тярбва ли да махам нещо или са достъпни директно през капака на двигателя. Не е нужно демонтирането на целия фар предполагам.
Ще пиша и ще постна снимки.
|
Вто Ное 13, 2007 4:48 pm |
|
 |
Legion
Кара балканче
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 5:29 pm Мнения: 47 Местоположение: София 19 Люлин
|
Няма да демонтираш нищо, само малко се наведи и ще видиш сивата капачка. Отваря се с натискане на палчето от горе и издърпване назад - към купето. Това е от страната обратно на шофьора, другата малко по-трудно се маха, но мисля че няма човек който да не се справи. Вътре имаш една пластинка която се закопчава с 2 кукички погледни го вътре и ще разбереш как се маха, мисля че беше с леко натискане навътре и надолу към земята. ... туй от мен че и без тва обяснявам като последния бунак... а държа да кажа че съм предпоследен :?
Ся се сетих да кажа не барай стъклото на крушката с ръка защото ще се омазни и ще изгори МНОГО бързо след като я поставиш, особенно след като треа да караме на фарове, дори лекото докосване ще я преебе такаче внимавай и я дръж само за пластинката отзад, а да първо махни кабелната обувка и след това пластинката за която обяснявах, че иначе ще се бориш кат прасе с тиква 
|
Вто Ное 13, 2007 4:53 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Само бих допълнил, че работата по левия фар се улеснява ако се свали гумената тръба за въздуха до филтъра.
|
Вто Ное 13, 2007 5:01 pm |
|
 |
ZDRAVIO
Кара кола
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2007 2:46 am Мнения: 256 Местоположение: София
|
 Ухаха
Whiskey написа: Ами крушките се рекламират за ксенон. Цената е около 25 лв. И на мен ми се струва че има нещо съмнително в тази работа, но за тази цена реших да пробвам. Пише че са пълни с газ ксенон. Но комплекта включва 2 крушки. А за къси и дълги, казваш че трябват общо 4? Различни ли са като вид крушките за къси и дълги или са идентични? Колега, Моля те не се излагай! Xenon за 25лв. Тва си е чиста халогенна крушка тип-"Китаец" с надпис XENON, та Xenon-а се възпламенява при 20000V и свети при поддържане на 85V, а нямаш ли бластер и подсилена система-КАКЪВ XENON?
_________________ REAl CARS - REAL LIFE>>> FIAT BRAVO 1.6/16V DOHC 182A4.000 103H.P.+ / 1997
|
Сря Ное 14, 2007 1:36 am |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Разбрах какви точно са тези крушки. Цитирам:
The Plasma Xenon HALOGEN bulb uses the lastest revolutionari Xenon gas technology which ebables it to perform at the same level as HID (Hiht Intesitu Discharge) lamps found on premium cars. It dramaticallu improves visibility at night and during bad weather contidion.
T.e халогенна крушка пълна с въпросния газ, която имитира донякъде ефекта от реалния ксенон. Аз не съм и очаквал за 25 лв. да имам реални ксенони, все пак преди да закупя крушките проверих, че един цял фар (нов) с ксенони струва около 300 долара. Така че... каквото стане. Всичко е за спорта.
|
Сря Ное 14, 2007 1:49 am |
|
|