Автор |
Съобщение |
bebop
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 12:39 pm Мнения: 79 Местоположение: Варна
|
Това което казва HF-FPE за старите мотори е самата истина. На сайта му почти всички неща са вече за 16 клапанови мотори на ланча и др. Но още продължава да продава артикулите за двувалките.
А за мераклии има много :-). Аз съм си лъснал интейк частта на главата и клапаните доста добре (не че има ефект, но всичко за идеята).
Това което сматам да направя като се видя с малко пари смятам да си оправя аспуха с генерациите. В книгата доста точно е описано как би трябвало да се направи. С олекотяване на маховика не ми се занимава много много.
|
Пон Мар 21, 2005 11:09 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Колеги, за тунинговане на 8 клапановите двувалки сериозно предимство е това,че тези мотори лесно се намират употребявани и са на поносими цени. От друга страна не всеки би експериментирал сьс собствения си двигател. Друго предимство е липсата на ECU, като за
начало. Така, че алтернативата е добра. Между другото как си представяте FIAT126P с 1.8/16v , вьзможно ли е ???
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Мар 22, 2005 12:30 am |
|
 |
Ferrari
|
hit-ko написа: Колеги, за тунинговане на 8 клапановите двувалки сериозно предимство е това,че тези мотори лесно се намират употребявани и са на поносими цени. От друга страна не всеки би експериментирал сьс собствения си двигател. Друго предимство е липсата на ECU, като за начало. Така, че алтернативата е добра. Между другото как си представяте FIAT126P с 1.8/16v , вьзможно ли е ???
Там е работата, че ECU има и при моята и на Bebop колата то е GM. Далеч съм от мисълта, че GM Multec е най-доброто са тези двигатели.
|
Вто Мар 22, 2005 1:14 am |
|
 |
bebop
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 12:39 pm Мнения: 79 Местоположение: Варна
|
hit-ko написа: ... Между другото как си представяте FIAT126P с 1.8/16v , вьзможно ли е ???
В Добрич има едно фиатче 126р с двигател от калибра 2.0 16В. със заден мост от омега. Не е нужно да казвам че стоп старт трудно му се взима. Чува се че няколко коли са го взели от летящ старт.
|
Вто Мар 22, 2005 4:11 pm |
|
 |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
 Re: Тунинг
Книгата е много добра. Хиляди благодарности на HF HPE за това че я сподели с всички. Аз вече си я разпечатах и подвързах.
Между другото линк-а по-горе не работи защото има грешка на края на адреса. Не трябва да го има "s" в "downloads". Трябва да е:
http://www.fiat-bg.com/download
Нека тегленето започне ... СЕГА!

_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
|
Пон Мар 28, 2005 1:12 pm |
|
 |
WhitePower
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Май 31, 2005 10:05 am Мнения: 29 Местоположение: София
|
аз пак не мога да достъпя този линк не бачка
|
Вто Юли 05, 2005 11:41 am |
|
 |
Ferrari
|
WhitePower написа: аз пак не мога да достъпя този линк не бачка
Пичове, спрял съм тегленето и прехвърлям данните в data.bg
Много ми е тесен upload канала и като се наредите мераклиите канала се задръства и вече никои няма достъп до форума. Линка ще е http://http://store3.data.bg/fiatbg/
|
Вто Юли 05, 2005 1:31 pm |
|
 |
dee1bg
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Юни 01, 2005 12:00 am Мнения: 16 Местоположение: София
|
Mitko написа: WhitePower написа: аз пак не мога да достъпя този линк не бачка Пичове, спрял съм тегленето и прехвърлям данните в data.bg Много ми е тесен upload канала и като се наредите мераклиите канала се задръства и вече никои няма достъп до форума. Линка ще е http://http://store3.data.bg/fiatbg/
Кога ще можеш да я качиш точно тази книга там?
|
Пет Юли 22, 2005 11:25 pm |
|
 |
dee1bg
Кара детска количка
|
Нещо хич не успявам да сваля ремонтния каталог и за Tipo
Има ли начин да ми го пуснеш на мейла заедно с тунинг книгата?
Предварително благодаря....
И все още чакам да черпя бира:)))
|
Пет Юли 22, 2005 11:30 pm |
|
 |
dee1bg
Кара детска количка
|
dee1bg написа: Нещо хич не успявам да сваля ремонтния каталог и за Tipo Има ли начин да ми го пуснеш на мейла заедно с тунинг книгата? Предварително благодаря.... И все още чакам да черпя бира:)))
Извинявам се за тъпия въпрос.
Сега чак обърнах Фнимание колко са МВ -тите на книгите.
Остава варианта с диск и бира  ))
|
Пет Юли 22, 2005 11:34 pm |
|
 |
Ferrari
|
dee1bg написа: dee1bg написа: Нещо хич не успявам да сваля ремонтния каталог и за Tipo Има ли начин да ми го пуснеш на мейла заедно с тунинг книгата? Предварително благодаря.... И все още чакам да черпя бира:))) Извинявам се за тъпия въпрос. Сега чак обърнах Фнимание колко са МВ -тите на книгите. Остава варианта с диск и бира  ))
Пиши ЛС къде да се видим за да спечелиш CD
|
Съб Юли 23, 2005 2:55 am |
|
 |
bobi_m
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Юли 08, 2005 10:35 pm Мнения: 120 Местоположение: София 19 Люлин
|
Искам и аз :( :( 
_________________ DELTA 1 2.0,FOCUS,АUDI 100 2.8 , TOYOTA COROLLA 1.4 D4D , НONDA VTR 1000 и др
|
Съб Юли 23, 2005 8:03 am |
|
 |
ici
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:19 pm Мнения: 97 Местоположение: Русе
|
Книгата е супер!!! HF HPE , страхотен жест си направил към всички тунинг маниаци.Благодарности и на Марио за сканирането и. Има описани много големи тънкости.Доработих си главата и клапаните по нея и сега и се кефя как се рязка!Мерси!!!
_________________ Моето Типо 2.0 16v 160А8.046 с малко тунинг
|
Пон Сеп 19, 2005 3:56 am |
|
 |
hf hpe
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 10:47 pm Мнения: 202 Местоположение: София
|
...
_________________ Rent a car Bulgaria
Последна промяна hf hpe на Пон Авг 21, 2006 5:01 pm, променена общо 1 път
|
Чет Сеп 22, 2005 4:00 pm |
|
 |
ici
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:19 pm Мнения: 97 Местоположение: Русе
|
Ами полирани всм. канали,отнемане от горната повърхност на клапаните,до достигане почти до контактната ивица(имаше около 1мм "изишък" особено на изп. кл.).Всмук. клапани са скосени с фаска 30град. под контактната ивица и горната им повърхност е шлайфана винтово със шлайф камъче и леко омекотена със шкурка "таралежка" ,пак спираловидно.(клапана се върти на мин.об. и с втора дрелка се шлайфа на макс. об.).Главата е отнета 0.6мм сгъстяването е 11.4 :1.Намерих реалната горна мъртва точка, оказа се с 3 град. по-напред на маховика.Маховика ми е олекотен с 2.3 кг. преди половин год. когато си сменях съединителя. Сигурно другата седмица ще я меря с Г тек (на едни приятели).
_________________ Моето Типо 2.0 16v 160А8.046 с малко тунинг
|
Чет Сеп 22, 2005 6:51 pm |
|
|