Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 12:52 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Още едно ново пунто 
Автор Съобщение
Аватар

UNREAD_POST Още едно ново пунто
Здравейте скоро си купихме с баща ми Пунто 95-та година (края).Много съм доволен от автомобила вози стегнато хубаво много ми харесва.Искам да попитам къде са му слабостите тоест кое му се разваля най-много и кое трябва да се пази адски много.Благодаря ви предварително,ако темата ми не е за тук се извинявам нов съм още. :wink:
Пунтото е черен металик има чупещ волан ел.стъкла няма хидравлика на волана и няма ел.огледала.Счупения стоп е сменен както и всички консумативи. :mrgreen:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Сря Мар 14, 2007 8:44 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Още едно ново пунто
Punto_1.2_75_HP написа:
Здравейте скоро си купихме с баща ми Пунто 95-та година (края).Много съм доволен от автомобила вози стегнато хубаво много ми харесва.Искам да попитам къде са му слабостите тоест кое му се разваля най-много и кое трябва да се пази адски много.Благодаря ви предварително,ако темата ми не е за тук се извинявам нов съм още. :wink:
Пунтото е черен металик има чупещ волан ел.стъкла няма хидравлика на волана и няма ел.огледала.Счупения стоп е сменен както и всички консумативи. :mrgreen:

Честито, много е красиво със тази предна броня :) Сигурно дърпа яко, аай ;) Аз, лично, не съм чувал за големи слабости, внимавай със дупките само! :)

Сря Мар 14, 2007 9:46 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Гаджето има същото от около година и половина. Ако не е с климатик, и е с клапа за въртене на въздуха със жило - слабости няма! Ако искаш да ти харчи малко - настъпвай го до 2000 оборота.
Е, твърдата возия може би, но то си е спортно!

Сря Мар 14, 2007 10:16 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
GTipo написа:
Гаджето има същото от около година и половина. Ако не е с климатик, и е с клапа за въртене на въздуха със жило - слабости няма! Ако искаш да ти харчи малко - настъпвай го до 2000 оборота.

Колега незнам колко харчи Пунто под 2000 оборота щото моето на толкова никога не е вървяло. Но с тоя двигател 1,2 и под 2 оборота значи 4-5 скорост с 50-60 км/ч максимум. То вярно малка кола ама не е скутерче. :mrgreen:

Сря Мар 14, 2007 10:46 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Още едно ново пунто
Punto_1.2_75_HP написа:

Колега, ето ти тех. данни на колата.
Безаварийно пътуване по "хубавите" ни пътища.

Легковые автомобили / Fiat / Punto I (176) / 75 1.2 (74 Hp)

Еще фотографии

КУЗОВ
Тип кузова Хэтчбек
Количество дверей 3/5
Количество мест 5
Длина 3760 мм
Ширина 1625 мм
Высота 1460 мм
Колесная база 2450 мм
Колея передняя 1395 мм
Колея задняя 1377 мм
Дорожный просвет 0 мм
Объем багажника максимальный 1080 л
Объем багажника минимальный 275 л
ДВИГАТЕЛЬ
Расположение двигателя Спереди, поперечно
Объем двигателя 1242 см3
Мощность 74 л.с.
При оборотах 6000
Крутящий момент 106/4000 н*м
Система питания Распределенный впрыск
Наличие турбонадува -
Газораспределительный механизм ohc
Расположение цилиндров Рядный
Количество цилиндров 4
Диаметр цилиндра 70.8 мм
Ход поршня 78.9 мм
Cтепень сжатия 9.8
Количество клапанов на цилиндр 2
Топливо АИ-95
ТРАНСМИССИЯ
Привод Передний
Кол-во передач (мех коробка ) 5
Кол-во передач (автомат коробка) -
ПОДВЕСКА
Тип передней подвески Поперечный рычаг
Тип задней подвески Продольный рычаг
ТОРМОЗНАЯ СИСТЕМА
Передние тормоза Дисковые
Задние тормоза Барабанные
АБС есть
Наличие Brake Assist есть
РУЛЕВОЕ УПРАВЛЕНИЕ
Тип рулевого управления Шестерня-рейка
Усилитель руля +
ЭКСПЛУАТАЦИОННЫЕ ПОКАЗАТЕЛИ
Объем топливного бака 47 л
Время разгона (0-100 км/ч) 12 c
Максимальная скорость 172 км/ч
Расход топлива Смешанный цикл 6.7 л/100км
Снаряженная масса автомобиля 882 кг
Допустимая полная масса 1360 кг
Размер шин 165/65 R14

Сря Мар 14, 2007 10:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
и от мен, честито, много е яко :mrgreen:
и аз да кажа, като всяка кола в БГ, пази се от дупките :wink:

Чет Мар 15, 2007 2:15 pm
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
честито и да почерпиш

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Чет Мар 15, 2007 2:37 pm
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
Има нещо което ми направи впечатление.Когато ония ден пуснах радиоаторчето да го видя как топли рано сутрин беше и започна да смърди като на антифриз та чак ми лютеше на очите.И забелязах че от едната страна на пластмасата където са врътките за парното е отваряна.Какъв може да е проблема?Да не би да му е било отишло радиаторчето или пък да е късано жило на някоя от врътките?Мерси предварително. :wink:
Фиатчето вози малко твърдичко да и си дърпа бая много ми харесва избора ми на автомобил е добър. :mrgreen: :mrgreen:

Чет Мар 15, 2007 4:49 pm
Профил
Кара балканче
Кара балканче

UNREAD_POST 
Изглежда много добре този черен металик! Ако му сложиш и едни черни джанти с бял кант по края ще изглежда зверски ! Поне така мисля аз. Честито КОЛЕГА! Да си го караш със здраве и без аварии!

Чет Мар 15, 2007 6:03 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

UNREAD_POST 
SypheRrr написа:
Изглежда много добре този черен металик! Ако му сложиш и едни черни джанти с бял кант по края ще изглежда зверски ! Поне така мисля аз. Честито КОЛЕГА! Да си го караш със здраве и без аварии!

Meрси! :wink:

Чет Мар 15, 2007 9:37 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Искам да се обърна към всички колеги с Пунто, което е най-много до 99-та година. Та откриха ми теч, то даже не е и теч, а е по-слабо, но все пак губя масло заради семеринга на коляновия вал. Някой друг имал ли е такъв проблем. Казаха ми, че трябва да се махне скоростната кутия и работата става дебела. Та някой знае ли колко му е губела масло на 1000км. Тъй като аз за сега съм минал 220 и имам още бая до хиляда. Но има възможност заради това и още някой дребни неща, които изкарват извън контрол баща ми да сменя италианката за някоя немкиня. Не ми се иска, но........сами си го правят хората с учудващите си инженерни решения :|

Чет Мар 15, 2007 9:46 pm
Профил
UNREAD_POST 
VIVA_FERRARI_1 написа:
Искам да се обърна към всички колеги с Пунто, което е най-много до 99-та година. Та откриха ми теч, то даже не е и теч, а е по-слабо, но все пак губя масло заради семеринга на коляновия вал. Някой друг имал ли е такъв проблем. Казаха ми, че трябва да се махне скоростната кутия и работата става дебела. Та някой знае ли колко му е губела масло на 1000км. Тъй като аз за сега съм минал 220 и имам още бая до хиляда. Но има възможност заради това и още някой дребни неща, които изкарват извън контрол баща ми да сменя италианката за някоя немкиня. Не ми се иска, но........сами си го правят хората с учудващите си инженерни решения :|

Странно, не бях забелязал, че колите с "НЕучудващи инженерни" решения като немски, френски, американски,японски нямат семеринги на коляновия вал, не харчат масло, особено TOYOTA,HONDA, повечето дизелови произведения на VW и са без "дребни неща"!!! :roll: :mrgreen: :dontknow:
Колко мъка има божеее! :roll:
ПП...а, забравих да кажа, също на въпросните изброени от мен марки като се сменя семеринг на КВ, в зависимост от страната, не трябва да се сваля ангренаж или скорости.... САМО ПРИ ИТАЛИАНСКИТЕ СЕ СВАЛЯ! :mrgreen: При другите излиза сам, по метода на Кашпировски... питай баща си кой е, може би го помни! :mrgreen:

Чет Мар 15, 2007 11:18 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST пунто
безаварийно каране
за смянятя
не го сменяй веднага ако не тече много
иначе само за един семеринг да правиш ремонт
сменясе лесно но който го може
зависи от коя страна е
внимавай по дупките че в София колкото щеш
иначе двигатела е здрав поне при мен е така
ако ти трябва нещо по еректрониките и въобще
обади се и аз съм в Люлин и идвай на срещи да се запознаем

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Пет Мар 16, 2007 12:10 am
Профил WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Punto SX написа:
GTipo написа:

Колега незнам колко харчи Пунто под 2000 оборота щото моето на толкова никога не е вървяло. Но с тоя двигател 1,2 и под 2 оборота значи 4-5 скорост с 50-60 км/ч максимум. То вярно малка кола ама не е скутерче. :mrgreen:

С толкова слиза до 7 градско лятос :D И да, до толково км/ч имах в предвид, щото колегата после ще пита що харчи 9-10/100 градско. И при мен на толкова не върви, но и не харчи.

Пет Мар 16, 2007 12:28 am
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Честито-със здраве да си го караш и си го пази,че е много хубаво :D

Пет Мар 16, 2007 9:41 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща