|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 12:47 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Punto_1.2_75_HP
Регистриран на: Сря Мар 14, 2007 8:29 pm Мнения: 3 Местоположение: София- Люлин 3
|
 Още едно ново пунто
Здравейте скоро си купихме с баща ми Пунто 95-та година (края).Много съм доволен от автомобила вози стегнато хубаво много ми харесва.Искам да попитам къде са му слабостите тоест кое му се разваля най-много и кое трябва да се пази адски много.Благодаря ви предварително,ако темата ми не е за тук се извинявам нов съм още.
Пунтото е черен металик има чупещ волан ел.стъкла няма хидравлика на волана и няма ел.огледала.Счупения стоп е сменен както и всички консумативи. :mrgreen:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Мар 14, 2007 8:44 pm |
|
 |
nadq
Кара Фиатче 126
|
 Re: Още едно ново пунто
Punto_1.2_75_HP написа: Здравейте скоро си купихме с баща ми Пунто 95-та година (края).Много съм доволен от автомобила вози стегнато хубаво много ми харесва.Искам да попитам къде са му слабостите тоест кое му се разваля най-много и кое трябва да се пази адски много.Благодаря ви предварително,ако темата ми не е за тук се извинявам нов съм още.  Пунтото е черен металик има чупещ волан ел.стъкла няма хидравлика на волана и няма ел.огледала.Счупения стоп е сменен както и всички консумативи. :mrgreen:
Честито, много е красиво със тази предна броня  Сигурно дърпа яко, аай ;) Аз, лично, не съм чувал за големи слабости, внимавай със дупките само! 
_________________ Bravo 1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
|
Сря Мар 14, 2007 9:46 pm |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Гаджето има същото от около година и половина. Ако не е с климатик, и е с клапа за въртене на въздуха със жило - слабости няма! Ако искаш да ти харчи малко - настъпвай го до 2000 оборота.
Е, твърдата возия може би, но то си е спортно!
|
Сря Мар 14, 2007 10:16 pm |
|
 |
Punto SX
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 4:14 pm Мнения: 311 Местоположение: Велико Търново
|
GTipo написа: Гаджето има същото от около година и половина. Ако не е с климатик, и е с клапа за въртене на въздуха със жило - слабости няма! Ако искаш да ти харчи малко - настъпвай го до 2000 оборота. Е, твърдата возия може би, но то си е спортно!
Колега незнам колко харчи Пунто под 2000 оборота щото моето на толкова никога не е вървяло. Но с тоя двигател 1,2 и под 2 оборота значи 4-5 скорост с 50-60 км/ч максимум. То вярно малка кола ама не е скутерче. :mrgreen:
_________________ Punto SX 1.1 55
|
Сря Мар 14, 2007 10:46 pm |
|
 |
rumen59
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Апр 02, 2006 8:19 pm Мнения: 97 Местоположение: Пазарджик
|
 Re: Още едно ново пунто
Punto_1.2_75_HP написа: Здравейте скоро си купихме с баща ми Пунто 95-та година (края).Много съм доволен от автомобила вози стегнато хубаво много ми харесва.Искам да попитам къде са му слабостите тоест кое му се разваля най-много и кое трябва да се пази адски много.Благодаря ви предварително,ако темата ми не е за тук се извинявам нов съм още.  Пунтото е черен металик има чупещ волан ел.стъкла няма хидравлика на волана и няма ел.огледала.Счупения стоп е сменен както и всички консумативи. :mrgreen:
Колега, ето ти тех. данни на колата. Безаварийно пътуване по "хубавите" ни пътища.
Легковые автомобили / Fiat / Punto I (176) / 75 1.2 (74 Hp)
Еще фотографии
КУЗОВ
Тип кузова Хэтчбек
Количество дверей 3/5
Количество мест 5
Длина 3760 мм
Ширина 1625 мм
Высота 1460 мм
Колесная база 2450 мм
Колея передняя 1395 мм
Колея задняя 1377 мм
Дорожный просвет 0 мм
Объем багажника максимальный 1080 л
Объем багажника минимальный 275 л
ДВИГАТЕЛЬ
Расположение двигателя Спереди, поперечно
Объем двигателя 1242 см3
Мощность 74 л.с.
При оборотах 6000
Крутящий момент 106/4000 н*м
Система питания Распределенный впрыск
Наличие турбонадува -
Газораспределительный механизм ohc
Расположение цилиндров Рядный
Количество цилиндров 4
Диаметр цилиндра 70.8 мм
Ход поршня 78.9 мм
Cтепень сжатия 9.8
Количество клапанов на цилиндр 2
Топливо АИ-95
ТРАНСМИССИЯ
Привод Передний
Кол-во передач (мех коробка ) 5
Кол-во передач (автомат коробка) -
ПОДВЕСКА
Тип передней подвески Поперечный рычаг
Тип задней подвески Продольный рычаг
ТОРМОЗНАЯ СИСТЕМА
Передние тормоза Дисковые
Задние тормоза Барабанные
АБС есть
Наличие Brake Assist есть
РУЛЕВОЕ УПРАВЛЕНИЕ
Тип рулевого управления Шестерня-рейка
Усилитель руля +
ЭКСПЛУАТАЦИОННЫЕ ПОКАЗАТЕЛИ
Объем топливного бака 47 л
Время разгона (0-100 км/ч) 12 c
Максимальная скорость 172 км/ч
Расход топлива Смешанный цикл 6.7 л/100км
Снаряженная масса автомобиля 882 кг
Допустимая полная масса 1360 кг
Размер шин 165/65 R14
|
Сря Мар 14, 2007 10:57 pm |
|
 |
BEX---GT---TDi
|
и от мен, честито, много е яко :mrgreen:
и аз да кажа, като всяка кола в БГ, пази се от дупките 
|
Чет Мар 15, 2007 2:15 pm |
|
 |
kaika
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Мар 11, 2007 8:21 pm Мнения: 24 Местоположение: Ямбол
|
честито и да почерпиш
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Мар 15, 2007 2:37 pm |
|
 |
Punto_1.2_75_HP
Регистриран на: Сря Мар 14, 2007 8:29 pm Мнения: 3 Местоположение: София- Люлин 3
|
Има нещо което ми направи впечатление.Когато ония ден пуснах радиоаторчето да го видя как топли рано сутрин беше и започна да смърди като на антифриз та чак ми лютеше на очите.И забелязах че от едната страна на пластмасата където са врътките за парното е отваряна.Какъв може да е проблема?Да не би да му е било отишло радиаторчето или пък да е късано жило на някоя от врътките?Мерси предварително.
Фиатчето вози малко твърдичко да и си дърпа бая много ми харесва избора ми на автомобил е добър. :mrgreen: :mrgreen:
|
Чет Мар 15, 2007 4:49 pm |
|
 |
SypheRrr
Кара балканче
Регистриран на: Чет Дек 28, 2006 11:58 pm Мнения: 45 Местоположение: София 15 Младост
|
Изглежда много добре този черен металик! Ако му сложиш и едни черни джанти с бял кант по края ще изглежда зверски ! Поне така мисля аз. Честито КОЛЕГА! Да си го караш със здраве и без аварии!
_________________ Fiat Punto 98' 1.1 6Speed.
|
Чет Мар 15, 2007 6:03 pm |
|
 |
Punto_1.2_75_HP
|
SypheRrr написа: Изглежда много добре този черен металик! Ако му сложиш и едни черни джанти с бял кант по края ще изглежда зверски ! Поне така мисля аз. Честито КОЛЕГА! Да си го караш със здраве и без аварии!
Meрси! 
|
Чет Мар 15, 2007 9:37 pm |
|
 |
VIVA_FERRARI_1
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Мар 05, 2007 10:07 pm Мнения: 161 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Искам да се обърна към всички колеги с Пунто, което е най-много до 99-та година. Та откриха ми теч, то даже не е и теч, а е по-слабо, но все пак губя масло заради семеринга на коляновия вал. Някой друг имал ли е такъв проблем. Казаха ми, че трябва да се махне скоростната кутия и работата става дебела. Та някой знае ли колко му е губела масло на 1000км. Тъй като аз за сега съм минал 220 и имам още бая до хиляда. Но има възможност заради това и още някой дребни неща, които изкарват извън контрол баща ми да сменя италианката за някоя немкиня. Не ми се иска, но........сами си го правят хората с учудващите си инженерни решения :|
|
Чет Мар 15, 2007 9:46 pm |
|
 |
Nino
|
VIVA_FERRARI_1 написа: Искам да се обърна към всички колеги с Пунто, което е най-много до 99-та година. Та откриха ми теч, то даже не е и теч, а е по-слабо, но все пак губя масло заради семеринга на коляновия вал. Някой друг имал ли е такъв проблем. Казаха ми, че трябва да се махне скоростната кутия и работата става дебела. Та някой знае ли колко му е губела масло на 1000км. Тъй като аз за сега съм минал 220 и имам още бая до хиляда. Но има възможност заради това и още някой дребни неща, които изкарват извън контрол баща ми да сменя италианката за някоя немкиня. Не ми се иска, но........сами си го правят хората с учудващите си инженерни решения :|
Странно, не бях забелязал, че колите с "НЕучудващи инженерни" решения като немски, френски, американски,японски нямат семеринги на коляновия вал, не харчат масло, особено TOYOTA,HONDA, повечето дизелови произведения на VW и са без "дребни неща"!!! :roll: :mrgreen:
Колко мъка има божеее! :roll:
ПП...а, забравих да кажа, също на въпросните изброени от мен марки като се сменя семеринг на КВ, в зависимост от страната, не трябва да се сваля ангренаж или скорости.... САМО ПРИ ИТАЛИАНСКИТЕ СЕ СВАЛЯ! :mrgreen: При другите излиза сам, по метода на Кашпировски... питай баща си кой е, може би го помни! :mrgreen:
|
Чет Мар 15, 2007 11:18 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 пунто
безаварийно каране
за смянятя
не го сменяй веднага ако не тече много
иначе само за един семеринг да правиш ремонт
сменясе лесно но който го може
зависи от коя страна е
внимавай по дупките че в София колкото щеш
иначе двигатела е здрав поне при мен е така
ако ти трябва нещо по еректрониките и въобще
обади се и аз съм в Люлин и идвай на срещи да се запознаем
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Пет Мар 16, 2007 12:10 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Punto SX написа: GTipo написа: Гаджето има същото от около година и половина. Ако не е с климатик, и е с клапа за въртене на въздуха със жило - слабости няма! Ако искаш да ти харчи малко - настъпвай го до 2000 оборота. Е, твърдата возия може би, но то си е спортно! Колега незнам колко харчи Пунто под 2000 оборота щото моето на толкова никога не е вървяло. Но с тоя двигател 1,2 и под 2 оборота значи 4-5 скорост с 50-60 км/ч максимум. То вярно малка кола ама не е скутерче. :mrgreen:
С толкова слиза до 7 градско лятос  И да, до толково км/ч имах в предвид, щото колегата после ще пита що харчи 9-10/100 градско. И при мен на толкова не върви, но и не харчи.
|
Пет Мар 16, 2007 12:28 am |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
Честито-със здраве да си го караш и си го пази,че е много хубаво 
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Пет Мар 16, 2007 9:41 am |