Nino написа:
при повечето от моделите на всички марки динамиката на дизелите е по-добра.Веднага можеш да ме контрираш...."Ами да,... сравняваш Nino, турбодизел с атмосферен бензин" ами купувайте турбобензинови нови машини бре пичове! :mrgreen: Няма смисъл, европейците не са по-прости от нас, при 55-60% от колите им тракат дизели. :mrgreen:
ПП...за Албея специално... мисля, че се предлага и с 1.3 MULTIJET, ...ще трябва да си има малко работа с БЮРОКРАТИТЕ от аутоиталия... а това понякога е много изнервящо и отегчително! :roll:
аз мисля, че динамиката на турботата е по-добра от на атмосферните, а не динамиката на дизелите от бензиновите, (динамиката на дизела е по-лоша от на бензин) - ако съм се излъгал - някой да ми обясни в отделна тема какво е динамика - склонен съм да се съглася ако ми обяснят щото не разбирам много ...
както беше казал един колега в друга тема - "дай ми твойте 16 клапана пък аз ще ти дам турбо да сложиш на бензиновия" и тогава ще можем да ги сравняваме ... а европейците карат нафтови печки щото са пестеливи - ние пък караме бензинови мотори на метан ...
А какъв е проблема да се купи мултиджет, защо имало бюрокрация?
та темата беше за Дачията ... не исках да се отклоняваме много