Автор |
Съобщение |
NPD
Кара кола
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 1:56 am Мнения: 291 Местоположение: Бургас
|
 Спортен филтър-какъв ???
Разгледах темите които са пуснали колеги,но всички говорят само за K&N.Вчера ходих до Хелла и там ми казаха цена от 215 лв за конус + 40 лв за спрей за омасляване.Сигурно си заслужава парите,но не ми се дават 250 лв за въздушен филтър.
Предполагам че има и други фирми който предлагат филтри,но на по-ниска цена.Ако някой може да даде някакъв линк или поне да каже някаква марка за да потърся в нет-а.
_________________ COUPE 1.8 16V
VOLVO XC90 T6
|
Вто Мар 06, 2007 9:05 pm |
|
 |
RoMeO_156_GTA
Кара Фиатче 126
|
не се подвеждай от тези червени конуси дето ги слагат на голфовете от по 15лв. ..Най-много да стане по зле положението :mrgreen:
Вто Мар 06, 2007 10:43 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Предвид факта, че действието на спортния филтър е по-скоро естетично, акустично и психологично, отколкото физично и термодинамично, следва, че колкото по-голяма е цената на филтъра, толкова повече се вдига мощността на двигателя. Това е и причината филтрите на К&Н да са толкова скъпи.
Примерна ситуация:
Ако си дал 250 лева за филтър имаш две възможности:
1. Да почувстваш значително качване на мощността.
2. Да почувстваш че си прецакан.
Има проучвания, според които 95% от тунерите в тази ситуация избират т.1
;)
|
Вто Мар 06, 2007 11:14 pm |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
K&N, BMC, Pipercross, amsoilр май и green имаше некакви.... резултат очаквай, само, ако вс. др. ти е ОК и то минимален....
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Вто Мар 06, 2007 11:56 pm |
|
 |
NPD
Кара кола
|
Намерих друг вариант,но незнам до колко е удачен. www.heed-auto.com/SportFilter.htm
Само за сведение,намерих реплейсмант(за оригиналната ми кутия) който е на цена 70 лв.Ако някой ползва филтър на JR нека да сподели впечатленията си.
VOLVO XC90 T6
|
Сря Мар 07, 2007 7:52 pm |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 11:04 am Мнения: 567 Местоположение: Карлово
|
Какво имаш предвид "реплейсмант" поставяш филтъра в старата кутия ли? Питам защото и аз от доста време си мисля за спортен филтър а тази цена от 70 кинта не е лоша. Ако си купиш такъв филтър пиши от къде и колко левчета си го взел! А ако намериш сайт с подобни цени на спортни филтри дай го и аз да потърся за моето Купе!
_________________ COUPE pinin farina 2.0 16V
|
Сря Мар 07, 2007 8:50 pm |
|
 |
team
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 9:48 am Мнения: 116 Местоположение: Пловдив
|
NPD написа: Намерих друг вариант,но незнам до колко е удачен. www.heed-auto.com/SportFilter.htmСамо за сведение,намерих реплейсмант(за оригиналната ми кутия) който е на цена 70 лв.Ако някой ползва филтър на JR нека да сподели впечатленията си.
Ами и всички други фирми имат такива филтри за сток кутията :idea:
_________________ FIAT BRAVO 2.0 20v (Добре бе)
|
Сря Мар 07, 2007 10:11 pm |
|
 |
mr_miti
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 10:57 pm Мнения: 27 Местоположение: Смолян
|
Ми аз имам приятел с JR (от Хеед е закупен), като първо беше с такав за кутията, а сега си взе конусен и е много доволен. Пак и JR са добра фирма, но требе да пробваш за да усетиш. За вдигане на мошност не знам, но пак звука е единпат (като изфорсира колата се чува как засмуква). А почистващия спрей е 20-25 лв.
_________________ Brava 1.6 16V ELX
|
Сря Мар 07, 2007 11:19 pm |
|
 |
NPD
Кара кола
|
Цитат: А ако намериш сайт с подобни цени на спортни филтри дай го и аз да потърся за моето Купе!
Сайта е написан по-горе в поста ми.Щракни върху него и разгледай цените.Става въпрос за марка JR
VOLVO XC90 T6
|
Чет Мар 08, 2007 6:07 pm |
|
 |
blagun
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 5:33 pm Мнения: 100 Местоположение: София
|
_________________ Fiat Coupe 2.0 16V Plus
Последна промяна blagun на Сря Мар 28, 2007 9:40 am, променена общо 1 път
|
Чет Мар 08, 2007 6:39 pm |
|
 |
v_a_c_h_o_o
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 9:15 pm Мнения: 74 Местоположение: Димитровград
|
Не мога да намеря инфо къде е този магазин, където продават филтри на JR. Моля ако някой знае телефон или къде точно се намира да пише.
_________________ H_G_T
|
Съб Мар 10, 2007 7:49 pm |
|
 |
nikicar
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Авг 04, 2005 10:59 am Мнения: 14 Местоположение: Варна
|
 Re: Спортен филтър-какъв ???
NPD написа: Разгледах темите които са пуснали колеги,но всички говорят само за K&N.Вчера ходих до Хелла и там ми казаха цена от 215 лв за конус + 40 лв за спрей за омасляване.Сигурно си заслужава парите,но не ми се дават 250 лв за въздушен филтър. Предполагам че има и други фирми който предлагат филтри,но на по-ниска цена.Ако някой може да даде някакъв линк или поне да каже някаква марка за да потърся в нет-а.
За твоят автомобил филтъра който е за кутията е на цена 146 лв. на SPARCO .В понеделник мога да проверя дали в момента го имам в наличност в магазина.
Уточни обаче ти какъв филтър искаш ?Такъв който е по кутията на мястото на стария ти филтър или универсален конусовиден ?Мога и за конусовиден да ти дам цена , но ако колата ти има климатик не е желателно да слагаш външен филтър т.е. конусовиден .
Ако те интерисува ми пиши на adventurecarbg@abv.bg
www.adventurecar.com
|
Съб Мар 10, 2007 8:42 pm |
|
 |
nikicar
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Авг 04, 2005 10:59 am Мнения: 14 Местоположение: Варна
|
 Re: Спортен филтър-какъв ???
NPD написа: Разгледах темите които са пуснали колеги,но всички говорят само за K&N.Вчера ходих до Хелла и там ми казаха цена от 215 лв за конус + 40 лв за спрей за омасляване.Сигурно си заслужава парите,но не ми се дават 250 лв за въздушен филтър. Предполагам че има и други фирми който предлагат филтри,но на по-ниска цена.Ако някой може да даде някакъв линк или поне да каже някаква марка за да потърся в нет-а.
Тази цена от 215 лв. за конусен филтър ми се струва твърде висока, освен ако не са ти дали цена за двойно конусен ?????
За твоят автомобил филтъра който е за кутията е на цена 146 лв. на SPARCO .В понеделник мога да проверя дали в момента го имам в наличност в магазина.
Уточни обаче ти какъв филтър искаш ?Такъв който е по кутията на мястото на стария ти филтър или универсален конусовиден ?Мога и за конусовиден да ти дам цена , но ако колата ти има климатик не е желателно да слагаш външен филтър т.е. конусовиден .
Ако те интерисува ми пиши на adventurecarbg@abv.bg
www.adventurecar.com
|
Съб Мар 10, 2007 8:46 pm |
|
|