Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 6:59 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Не помпете гумите си на бензиностанциите. 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Не помпете гумите си на бензиностанциите.
В събота зареждах и на бензиностанцията казах на пича да направи и гумите 2,2. Наблюдавах го, че на манометъра помпеше до 2,2.
В неделя обаче забелязах, че едната ми гума пак беше мека и отидох на Радиал на Околовръстното и Пушкин. Оказа се, че има гвоздей в нея и реших да проверя гумите отново, че ми се видяха много напомпени. Меря и гледам 2,6 :shock: . Измерих и другите две и се оказа, че и те са на 2,6.
Изводите са от вас!

Вто Яну 23, 2007 5:46 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Аз си хода с манометър, редовно с 2 деления повече. Вече си мислех че манометъра нещо не е наред.
Пък той е руски, онези от москвичите.

Вто Яну 23, 2007 5:57 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Re: Не помпете гумите си на бензиностанциите.
doofiat написа:
В събота зареждах и на бензиностанцията казах на пича да направи и гумите 2,2. Наблюдавах го, че на манометъра помпеше до 2,2.
В неделя обаче забелязах, че едната ми гума пак беше мека и отидох на Радиал на Околовръстното и Пушкин. Оказа се, че има гвоздей в нея и реших да проверя гумите отново, че ми се видяха много напомпени. Меря и гледам 2,6 :shock: . Измерих и другите две и се оказа, че и те са на 2,6.
Изводите са от вас!

А замисли ли се, че ако например в бенза са ти ги сложили на 2.2 при минус 5 градуса и после в Радиал си ги проверявал през деня при +15-16 и може и да е нормално?

Вто Яну 23, 2007 7:46 pm
Профил
UNREAD_POST 
Със Азот тогава помпете.При него няма промяна с температурата.

Вто Яну 23, 2007 8:00 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

doofiat написа:
Изводите са от вас!

Aми аз какво да кажа, същата ситуация като при теб. Само че при мен помпането е до 2,5 и тръгнах към София, не ме питайте какво "бумтене" беше вътре в купето. От там се принудих да си намеря манометъра и се оказаха цели3,2 атмосфери на предните и 3,0 на задните! :shock: От тогава на Лукоил помпам гуми само по спешност.

Вто Яну 23, 2007 8:02 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
аз пък сам си ги помпя. между другото колегата sachma е прав, ако си карал бъроз или дълго и т.н. нормално е да станат 2,6.

Вто Яну 23, 2007 8:34 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

sachma написа:
doofiat написа:
Изводите са от вас!

А замисли ли се, че ако например в бенза са ти ги сложили на 2.2 при минус 5 градуса и после в Радиал си ги проверявал през деня при +15-16 и може и да е нормално?

В събота според тебе беше ли минус 5 градуса ? :shock:

Вто Яну 23, 2007 9:18 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Казах само хипотетично...не знам нито къде ги е надувал, нито кога... а каквото трябва съм ти го обяснил по-горе.

Вто Яну 23, 2007 9:25 pm
Профил
UNREAD_POST 
pakumba написа:
аз пък сам си ги помпя.

И аз :mrgreen: ! Един път в месеца преглед - 10-на минути! Откакто лятото ми ги напомпаха на Шел и като тръгнах по магистралата - 120км/ч и кормилото почва да тресе, леко да го пусна и ахаа в канавката :cry: ... Спирам - и 4-те гуми напомпани на различно налягане с разлика 0,3-0,4 атм. :evil: ?! След като си ги напомпих аз /след 15-на минути почивка/ - предни 2,3атм. , задни - 2,2атм - няма проблеми :D !
Оттогава: Помпане на гуми на бензиностанция - не, мерси :mrgreen: !

Вто Яну 23, 2007 9:35 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз пък си ги помпя на бензиностанции но сам, така поне знам какво правя.
А с помпа - абсурд.

Вто Яну 23, 2007 9:58 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Не съм чувал за изискване да се калибрират манометрите на помпите. Може и да има такова, но ако е така никой не го контролира. И аз съм забелязвал фрапиращи разлики. Решението е в повторна проверка със "сигурен" манометър, но въпросът е от къде да си набавя такъв. Тези дето ги продават по 5 леа (пак по бензиностанциите) съвсем не им вярвам!

Вто Яну 23, 2007 10:47 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Stoyan_68 написа:
Не съм чувал за изискване да се калибрират манометрите на помпите. Може и да има такова, но ако е така никой не го контролира. И аз съм забелязвал фрапиращи разлики. Решението е в повторна проверка със "сигурен" манометър, но въпросът е от къде да си набавя такъв. Тези дето ги продават по 5 леа (пак по бензиностанциите) съвсем не им вярвам!

От някой стар шофиор , на камион , реис , на руски автомобил ..... има голяма вероятност да показват точно :wink:

Сря Яну 24, 2007 12:16 am
Профил
UNREAD_POST 
trace написа:
Аз пък си ги помпя на бензиностанции но сам, така поне знам какво правя.

Е и така става :wink: - но ... сигурен ли си, че манометрите на различни бензиностанции показват едно и също? :roll: А и си мисля, че е най-добре гумите да се помпят след известен престой на автомобила за да не са загрели - особено това важи за лятото :wink: !
Аз си имам крачна помпа с монтиран на нея манометър - така съм сигурен, че винаги си ги помпя при едни и същи условия :D ! А иначе - 1 път в месеца проверка - отнема ми не повече от 5-10 минути!

Сря Яну 24, 2007 9:29 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Tornado написа:
Със Азот тогава помпете.При него няма промяна с температурата.

и това е вариант
но аз примерно като товаря багаж и повече народ си донапомпям гумите
и после ги изпускам до нормалното

Сря Яну 24, 2007 9:39 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
sachma написа:
Казах само хипотетично...не знам нито къде ги е надувал, нито кога... а каквото трябва съм ти го обяснил по-горе.

Ден: събота
Дата: 20.01.2007
Час: 18:08
Действия при температура около 12 градуса: Пича от бензиностанция Лукойл, напомпи гумите на 2,2. Аз стоях на главата му.

Ден: неделя
Дата: 21.01.2007
Час: 16:50
Действия при температура около 15 градуса: Аз си проверих гумите с манометъра на Радиал и бяха на 2,6. Изпуснах ги на 2,2

Сря Яну 24, 2007 11:30 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща