|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 12:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Проблем с запалването при типо 1,6
Автор |
Съобщение |
angyshev
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Ное 26, 2006 10:01 am Мнения: 6 Местоположение: София 06 Подуяне
|
 Проблем с запалването при типо 1,6
Имам проблем с запалването на типо 1,6 по време на движение имам чувството че получава някаде късо и в рамките на един светофар разрежда акумулатора.Интерестното е че не може да поддържа консуматорите но не гасне, и всичко се възстановява ако изключа парното.В него ли е роблема или в стартера или алтернатора на когото смених четките.И след това като го дръпнем типото и запали проблема изчезва и така до следващия път може 10 пъти да запали през деня и накрая да откаже.Моля дайте съвет къде да търся причината.
|
Нед Дек 10, 2006 2:12 pm |
|
 |
Stoyan_68
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
 Re: Проблем с запалването при типо 1,6
angyshev написа: Имам проблем с запалването на типо 1,6 по време на движение имам чувството че получава някаде късо и в рамките на един светофар разрежда акумулатора.Интерестното е че не може да поддържа консуматорите но не гасне, и всичко се възстановява ако изключа парното.В него ли е роблема или в стартера или алтернатора на когото смених четките.И след това като го дръпнем типото и запали проблема изчезва и така до следващия път може 10 пъти да запали през деня и накрая да откаже.Моля дайте съвет къде да търся причината.
Здравей колега,
Типото карбуратор ли е или инжекция? От това дето си го написал излиза, че запалваш по време на движение  . Всъщност гасне ли колата по време на движение или просто като загасиш после не можеш да запалиш? Кои консуматори не може да поддържа-фарове, музика или само вентилатора на парното? Климатик имаш ли?
_________________ Fiat Stilo 1.8 16V
Последна промяна Stoyan_68 на Вто Дек 12, 2006 9:08 pm, променена общо 1 път
|
Нед Дек 10, 2006 2:39 pm |
|
 |
angyshev
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Ное 26, 2006 10:01 am Мнения: 6 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Значи типото е 1,6 моноинжекцион.Проблема е че не гасне а не може да запали и се характеризира с това че по време на движение започва да не може да поддържа консуматорите фарове парно касетофон но лампата за зареждане не свети и като изключа парното другите консуматори се възстановяват.При това положение колата не гасне но после акумулатора е разреден и съответно няма палене.И всичко става изведнъж и винаги при топъл мотор докато е студен няма никакъв проблем.
|
Нед Дек 10, 2006 4:40 pm |
|
 |
pugsy
|
мящо не мога да схвана аз :?
колата как пали лесно трудно,докато върти какво прави
|
Нед Дек 10, 2006 6:16 pm |
|
 |
angyshev
Кара детска количка
|
Колата пали лесно при зареден акумулаторно но когато окаси след това едвам успяват да светнат лампите на таблото
|
Нед Дек 10, 2006 6:37 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
angyshev написа: Колата пали лесно при зареден акумулаторно но когато окаси след това едвам успяват да светнат лампите на таблото
Внимавай от такива къси да не се запалиш някъде. Провери си също и регулатора, да не би просто да не ти зарежда. Лампата на таблото свети ли? А преди да запалиш свети ли?
|
Нед Дек 10, 2006 7:09 pm |
|
 |
Stoyan_68
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Съб Ное 04, 2006 10:31 am Мнения: 465 Местоположение: София "Изток"
|
angyshev написа: Значи типото е 1,6 моноинжекцион.Проблема е че не гасне а не може да запали и се характеризира с това че по време на движение започва да не може да поддържа консуматорите фарове парно касетофон но лампата за зареждане не свети и като изключа парното другите консуматори се възстановяват.При това положение колата не гасне но после акумулатора е разреден и съответно няма палене.И всичко става изведнъж и винаги при топъл мотор докато е студен няма никакъв проблем.
Виж какво пич, най добре извади предпазителя на вентилатцията (парното) и покарай един ден, щото верно може да се запалиш. Ако не се повтори, тръгвай по веригата да търсиш нагорели куплунзи и прегледай ел. мотора на вентилацията. Прегледай и самия превключвател (1,2,3 и 4). Прегледай също дали са ти затегнати клемите на акумулатора. Мисля че, че оhooo може да те светне най-добре по тоците.
Успех.
_________________ Fiat Stilo 1.8 16V
Последна промяна Stoyan_68 на Нед Дек 10, 2006 10:42 pm, променена общо 1 път
|
Нед Дек 10, 2006 10:13 pm |
|
 |
BO
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 11:55 am Мнения: 757 Местоположение: София, кв. Овча Купел
|
angyshev написа: Колата пали лесно при зареден акумулаторно но когато окаси след това едвам успяват да светнат лампите на таблото
Хлабави клеми на акумулатора/стартера/масата.
_________________ 839А5.000 - 135hp - Лукс до безкрай - Либра '00
176A5.000 - 72hp - "Пупи е върха" - Пунто '95
Х 182В4.000 - 105hp - хубава печка - Брава '99
Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85
|
Нед Дек 10, 2006 10:39 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
и аз си мисля за не добра връзка мужду акомулатора и клемите
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Нед Дек 10, 2006 11:50 pm |
|
 |
Fiat 127
|
stef написа: и аз си мисля за не добра връзка мужду акомулатора и клемите
И аз така мисля. Също провери дали ти зарежда алтернатора и как зарежда. Може някоя маса някъде да прави мизерии
|
Сря Дек 13, 2006 12:56 pm |
|
 |
angyshev
Кара детска количка
|
Благодаря за съветите мисля че отстраних проблема оказа се колектора на алтернатора с едно шлайфане и нови лагери нещата си дойдоха на мястото.
|
Съб Дек 16, 2006 9:42 am |
|
 |
angyshev
Кара детска количка
|
Благодаря за съветите мисля че отстраних проблема оказа се колектора на алтернатора с едно шлайфане и нови лагери нещата си дойдоха на мястото.
|
Съб Дек 16, 2006 9:43 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|