|
|
Дата и час: Чет Юли 10, 2025 7:52 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Tuzarka
|
 Превишена скорост - спор
Вчера вечерта ме спряха катаджии на магистрала Тракия на 80тия километър след Пазарджик към Пловдив. С 13 км/ч над разрешеното съм карала. Това си е вярно. Странното е, че ми написаха акт вместо фиш и ми взеха синия талон. Казаха ми, че глобата е 30 лв и няма да се вземат от контролните точки. Същото го пише и в ПРАВИЛНИКА - от 11 до 20 км/ч превишаване - 30 лв. Обаче един познат катаджия ми каза, че глобата е 20 лв + 2 точки. Въпросите ми са:
1. Каква ще е глобата - лв. или точки?
2. Редно ли е да ми взимат синия талон, ако няма да ми взимат точки?
3. Не се ли пише фиш в такива случай?
|
Пон Сеп 10, 2007 1:04 pm |
|
 |
Paparac
|
При акт винаги ти взимат талона. Щом в правилника пише 30 лв. значи е толкова.
|
Пон Сеп 10, 2007 4:18 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Аз като ходих до Бургас карах със 190 и едни се опитаха да ме спрът, но даже не ме видяха. Иначе ако бяха ме спряли бях без книжка ПОНЕ за 1 година 
|
Пон Сеп 10, 2007 10:14 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Абе аз избягвам да не спирам, въпреки че са ме спирали толкова малко пъти (броят се на пръстите на 1-та ръка) защото съм чувал че после могат да ти взмат книжката само по докладна записка за неподчинение на контролен орган.
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Пон Сеп 10, 2007 10:56 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Е да но с такава скорост доста трудно се вижда номер целия изкалян ;)  :twisted:
|
Пон Сеп 10, 2007 11:28 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Брат ми и той е фиатаджийче.....разказвал ми е, че при много висока скорост е трудно да си види номера. Освен това ако пуснеш дългите - заслепявяш махащия с палка. Катаджии нямат право да те гонят по закон. Мен за две години едва сега ме спряха и то щот бях надула музиката в колата и си пеех и не ги видях....иначе по трасето Пловдив - София им знам свърталищата, защото често пътувам. Гадното е, че катаджиите са мазни и ми е отвратително да комуникирам с тях. Все говорят от позицията на многознайковци, плашат те че ще ти вземта книжката...защо съм карала бързо.....ама аз не им останах длъжна и почнах да ги питам как са ме засекли - с импулс или с продължителен лъч, дали им е калибриран радара. Те се поядосаха, защото явно са свикнали жените да са малоумни в ролята на шофьори. Пък аз им казах, че нямам нищо против тях, но не са малко случайте престъпници с униформи да ограбват коли и хора по магистралата. Накрая си ги попитах - "Глобата ми е 30 лв и без точки, нали?". А те зяпнаха и ми казаха, че много си знам правата
|
Вто Сеп 11, 2007 9:45 am |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Хаха .. може да са те засекли с "Лазар" (Като от виц-а ) 
www.mvr1866.bg
|
Вто Сеп 11, 2007 10:25 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
The_Wicker_Man написа: Хаха .. може да са те засекли с "Лазар" (Като от виц-а ) 
КАТ измислиха супер начин да се справят донякъде с радар детекторите. Радара остава изключен през повечето време и само ако видят, че има бързаци го включват с дистанционното. Радар детектора писва само веднъж, но не с паузи, а непрекъснато като за непосредствена близост на радара и миг след това виждаш палката. Класика.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Сеп 11, 2007 10:50 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Ferrari...искаш да кажеш, че няма файда да си купя антирадар. Тоест, катаджиите ще ме клъвнат с един импулс и чак след това, че ми изпищи радара и работата е в киреча.....Нали антирадарите имат различни режими на работа (освен в градски и магистрални условия). Чувала съм, че има антирадари, които заглушават катаджииските радари.
|
Сря Сеп 12, 2007 9:58 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Tuzarka написа: Ferrari...искаш да кажеш, че няма файда да си купя антирадар. Тоест, катаджиите ще ме клъвнат с един импулс и чак след това, че ми изпищи радара и работата е в киреча.....Нали антирадарите имат различни режими на работа (освен в градски и магистрални условия). Чувала съм, че има антирадари, които заглушават катаджииските радари.
Тези дето заглушават са забранени. Има файда от детектора, но при импулсно пускане на полицейския радар може и да изгориш. Т.е. дори и с радар детектор трябва да си нащрек.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Сеп 12, 2007 10:08 am |
|
 |
m1t3t0
|
Колегата си сложи такъв дето заглушава. Не му го знам къде е, защото не иска да ми каже, но цената е 2300 лева и то с доста малко функции. Каза ми че имало и по 3000лв. Не знам дали е вярно, но се съмнявам да ме лъже при положение че мога да проверя.
|
Сря Сеп 12, 2007 12:08 pm |
|
 |
LEVSKI
|
m1t3t0 написа: Колегата си сложи такъв дето заглушава. Не му го знам къде е, защото не иска да ми каже, но цената е 2300 лева и то с доста малко функции. Каза ми че имало и по 3000лв. Не знам дали е вярно, но се съмнявам да ме лъже при положение че мога да проверя.
Ами то с толкова пари може да купиш достатъчно полицай по пътя.  Иначе заглушаващите се използват обикновено от разни крадци, с тях заглушават не само радари а и СОТ. С право са забранени. Ама всички криви кратуни с луксозни коли имат подбен заглушител, като при тях идеята е да не им взривят бомба с дистанционно. Предполагам и на други се е случвало да им заглъхне радиото в колата след спиране до мутренска кола.
|
Сря Сеп 12, 2007 12:31 pm |
|
 |
Tuzarka
|
По-добре да си плащам по 30 кинта глоба и да си щракам с пръсти.....само да ми пишат фишове, а не актове....щот тогава вече ми се разкатава мамата...Като стана Биг Бос мога да си сложа антирадар-заглушител :roll: По моя казус се оказа, че май трябва да има нови бланки за фишове след вкарването на измененията по ЗДвП. Но както винаги става в България....някои неща изпреварват други. Явно още няма отпечатани такива....може би тепърва се обявяват обшествени поръчки за фирма, която да ги отпечата.
|
Сря Сеп 12, 2007 4:49 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
|
А когато беше Джордж Буш в София казаха, че Сикрет Сървис ще заглушават и мобилните телефони. Тия заглушители предполагам са и те на този принцил, само че с по малка мошност.
www.mvr1866.bg
|
Сря Сеп 12, 2007 10:07 pm |
|
 |
Paparac
|
Радарите със заглушители били забранени....а обикновените от кога са разрешени?
|
Сря Сеп 12, 2007 10:20 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|