Дата и час: Чет Юли 10, 2025 4:08 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Превишена скорост - спор 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Превишена скорост - спор
Вчера вечерта ме спряха катаджии на магистрала Тракия на 80тия километър след Пазарджик към Пловдив. С 13 км/ч над разрешеното съм карала. Това си е вярно. Странното е, че ми написаха акт вместо фиш и ми взеха синия талон. Казаха ми, че глобата е 30 лв и няма да се вземат от контролните точки. Същото го пише и в ПРАВИЛНИКА - от 11 до 20 км/ч превишаване - 30 лв. Обаче един познат катаджия ми каза, че глобата е 20 лв + 2 точки. Въпросите ми са:
1. Каква ще е глобата - лв. или точки?
2. Редно ли е да ми взимат синия талон, ако няма да ми взимат точки?
3. Не се ли пише фиш в такива случай?

Пон Сеп 10, 2007 1:04 pm
UNREAD_POST 
При акт винаги ти взимат талона. Щом в правилника пише 30 лв. значи е толкова.

Пон Сеп 10, 2007 4:18 pm
UNREAD_POST 
Аз като ходих до Бургас карах със 190 и едни се опитаха да ме спрът, но даже не ме видяха. Иначе ако бяха ме спряли бях без книжка ПОНЕ за 1 година :)

Пон Сеп 10, 2007 10:14 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Абе аз избягвам да не спирам, въпреки че са ме спирали толкова малко пъти (броят се на пръстите на 1-та ръка) защото съм чувал че после могат да ти взмат книжката само по докладна записка за неподчинение на контролен орган.

www.mvr1866.bg

Пон Сеп 10, 2007 10:56 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Е да но с такава скорост доста трудно се вижда номер целия изкалян ;) :) :twisted:

Пон Сеп 10, 2007 11:28 pm
UNREAD_POST 
Брат ми и той е фиатаджийче.....разказвал ми е, че при много висока скорост е трудно да си види номера. Освен това ако пуснеш дългите - заслепявяш махащия с палка. Катаджии нямат право да те гонят по закон. Мен за две години едва сега ме спряха и то щот бях надула музиката в колата и си пеех и не ги видях....иначе по трасето Пловдив - София им знам свърталищата, защото често пътувам. Гадното е, че катаджиите са мазни и ми е отвратително да комуникирам с тях. Все говорят от позицията на многознайковци, плашат те че ще ти вземта книжката...защо съм карала бързо.....ама аз не им останах длъжна и почнах да ги питам как са ме засекли - с импулс или с продължителен лъч, дали им е калибриран радара. Те се поядосаха, защото явно са свикнали жените да са малоумни в ролята на шофьори. Пък аз им казах, че нямам нищо против тях, но не са малко случайте престъпници с униформи да ограбват коли и хора по магистралата. Накрая си ги попитах - "Глобата ми е 30 лв и без точки, нали?". А те зяпнаха и ми казаха, че много си знам правата

Вто Сеп 11, 2007 9:45 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Хаха .. може да са те засекли с "Лазар" (Като от виц-а ) :)

www.mvr1866.bg

Вто Сеп 11, 2007 10:25 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
The_Wicker_Man написа:
Хаха .. може да са те засекли с "Лазар" (Като от виц-а ) :)

КАТ измислиха супер начин да се справят донякъде с радар детекторите. Радара остава изключен през повечето време и само ако видят, че има бързаци го включват с дистанционното. Радар детектора писва само веднъж, но не с паузи, а непрекъснато като за непосредствена близост на радара и миг след това виждаш палката. Класика.

Вто Сеп 11, 2007 10:50 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Ferrari...искаш да кажеш, че няма файда да си купя антирадар. Тоест, катаджиите ще ме клъвнат с един импулс и чак след това, че ми изпищи радара и работата е в киреча.....Нали антирадарите имат различни режими на работа (освен в градски и магистрални условия). Чувала съм, че има антирадари, които заглушават катаджииските радари.

Сря Сеп 12, 2007 9:58 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Ferrari...искаш да кажеш, че няма файда да си купя антирадар. Тоест, катаджиите ще ме клъвнат с един импулс и чак след това, че ми изпищи радара и работата е в киреча.....Нали антирадарите имат различни режими на работа (освен в градски и магистрални условия). Чувала съм, че има антирадари, които заглушават катаджииските радари.

Тези дето заглушават са забранени. Има файда от детектора, но при импулсно пускане на полицейския радар може и да изгориш. Т.е. дори и с радар детектор трябва да си нащрек.

Сря Сеп 12, 2007 10:08 am
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Колегата си сложи такъв дето заглушава. Не му го знам къде е, защото не иска да ми каже, но цената е 2300 лева и то с доста малко функции. Каза ми че имало и по 3000лв. Не знам дали е вярно, но се съмнявам да ме лъже при положение че мога да проверя.

Сря Сеп 12, 2007 12:08 pm
UNREAD_POST 
m1t3t0 написа:
Колегата си сложи такъв дето заглушава. Не му го знам къде е, защото не иска да ми каже, но цената е 2300 лева и то с доста малко функции. Каза ми че имало и по 3000лв. Не знам дали е вярно, но се съмнявам да ме лъже при положение че мога да проверя.

Ами то с толкова пари може да купиш достатъчно полицай по пътя. :D Иначе заглушаващите се използват обикновено от разни крадци, с тях заглушават не само радари а и СОТ. С право са забранени. Ама всички криви кратуни с луксозни коли имат подбен заглушител, като при тях идеята е да не им взривят бомба с дистанционно. Предполагам и на други се е случвало да им заглъхне радиото в колата след спиране до мутренска кола.

Сря Сеп 12, 2007 12:31 pm
UNREAD_POST 
По-добре да си плащам по 30 кинта глоба и да си щракам с пръсти.....само да ми пишат фишове, а не актове....щот тогава вече ми се разкатава мамата...Като стана Биг Бос мога да си сложа антирадар-заглушител :roll: По моя казус се оказа, че май трябва да има нови бланки за фишове след вкарването на измененията по ЗДвП. Но както винаги става в България....някои неща изпреварват други. Явно още няма отпечатани такива....може би тепърва се обявяват обшествени поръчки за фирма, която да ги отпечата.

Сря Сеп 12, 2007 4:49 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
А когато беше Джордж Буш в София казаха, че Сикрет Сървис ще заглушават и мобилните телефони. Тия заглушители предполагам са и те на този принцил, само че с по малка мошност.

www.mvr1866.bg

Сря Сеп 12, 2007 10:07 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Радарите със заглушители били забранени....а обикновените от кога са разрешени?

Сря Сеп 12, 2007 10:20 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ]