Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 3:27 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Къде сте служили ? (за казармата иде реч) 
Автор Съобщение
Мнение 
1998-1999
Свързочно поделение Пловдив (ВСИ) - учебен център
Танковата бригада в Казанлък - дежурен радист

Съб Ное 04, 2006 2:09 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

Мнение 
Братово под.32470-ПВО през периода 1989-1991г.

Съб Ное 04, 2006 2:09 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

Мнение 
НШЗО "Хр. Ботев" - Плевен, 1975 - 1976 г., сапьорна рота. Май до сега друг сапьор не се е показал?
Втората година за малко във Варна - обучаване на новобранци до клетвата. После в едно поделение някъде из Тетевенските гори... Бил съм и на няколко запаса - все в Свищов. От поне 7-8 години май са ме забравили и мен.

Съб Ное 04, 2006 6:43 pm
Профил
Мнение 
val_mcrae написа:
А ние повечвто Карловци във форума сме все военни. :mrgreen: Аз и Торнадо сме офицери, а има и кадрови войници. Те може би сами ще разкажат за професията си, защото от написаното до тук виждам доста негативни мнения за Армията, а не е ЧАК толкова лошо! :wink: :mrgreen:

ilkor написа:
Моят експириънс в казарамата е най богат като гледам мненията тук :)
1. Четири години висшо военно училище профил "свързочен" във Велико Търново
2. Три години началник на наземна мобилна станция за космическа свръзка във свързочния полк в Нова Загора.
3. Пет години началник отдел ремонт на радиосредства в Щабът на Сухопътните войски в София.
Всичко това се развива от 1985 година до 1997 година така че в момента съм капитан от резерва :)
Винаги съм смятал че "казармата" трябва да бъде малко по либерална спрямо хората които твърдо са решили че не искат да служат. Виждал съм какви ли не трикове за измъкване включително и самонараняване. Хората способни да извършат подобно нещо просто не са за там ...
Иначе като всяко нещо тя си има и плюсове и минуси. Който вижда само минусите - бърка.

Е има и един с малко по-голям експириънс: :mrgreen:
1. Пет години курсант във ВВУАПВО "П. Волов"- Шумен ПВО-ЗРВ/с/ 1985-1990г.
2. Три години старши техник в под. ...... в Пловдив 1990-1993г.
3. Седем години асистент, докторант/аспирант/, старши асистент във ВВУАПВО "П. Волов"- Шумен 1993-2000г.
4. Военна академия "Г. С. Раковски" - София - Випуск 2003г.
5. От три години в под. ...... /с две думи - грижим се за чистото небе на София "спете споко софиянци :D " и около 1/3 от България/
bubachko написа:
:)
аз до клетва бях в Долна Митрополия ВВВУ, а след това в Божурище мисля че беше 28050, не ми се търси книжката да вида с точност :mrgreen: , на една радиорелейка:) всичко това 01.2003 - 10.2003
Чесно да ви кажа, ако имам още 9м свободни и да съм при същите хора от личния състав - отивам пак :wink:
Казармата не е това, което е била в близкото минало, какво е гърчат сега? да си почистиш рано района, да прекопаш някоя градинка и темподобни... А през останалото време? Всичките ми познати, където и да са били, казват, че никога и никъде не са спали както в казармата:) Колкото до гадовете... те са на всякъде, не мислите ли, че може да попаднете на такъв шеф и в цивилния живот? :roll: А колкото до другите неща, там до пиенето, пушенето и труги разни... Всеки си има глава на раменете и сам си решава в кое неполезно мероприятие да се включва.
От както навлезе кадровата служба хората са много по-внимателни и доброжелателни там:) Не плашете децата, то нали и без това налко остана да я махнат :mrgreen:

Това какво е била казармата на времето и сега - мисля, че има огромна разлика. Професионална армия :D - твърдо "ЗА", но без "кадрови войници" които не са виждали устав и не знаят званията в армията, а се обръщат към мен с "Началник, ..." - това са "деца", които са дошли в армията само заради заплатата. Едва ли вината е само в тях - виновна е цялата ни система - на набиране на кадрови военнослужещи като цяло :evil: - дълга тема :D .
Престиж на военната професия: Давам следния пример - всеки да си прави изводите сам: При кандидатстването ми за Военното училище 1985г. имаше 8-10 човека кандидати за едно място, а в периода 1995-1998г. се стигаше до преразглеждане на изпитните работи по математика за да може да се пише среден /3/ и да се запълнят бройките на курсантите :cry: :evil: :mrgreen: . В никакъв случай не искам да слагам всички влезли във Военно училище в този период под общ знаменател - опазил ме господ - това е само "статистика".
Immortal написа:
Колеги,
да ме прощават колежките във форума, че и тук отварям тази тема, но досега май не сме си говорили за казарма ?!?

В момента около 50% от състава с който служим са "колежки" и повечето от тях се справят перфектно със задачите си!
Темата е дълга за дискусия - "жените в армията" - затова спирам до тук.
Толкова от мен! Надявам се да не съм засегнал никого - мир и любов - както и дано не бъда "оплют тотално" за изказаното лично мнение :mrgreen: .

Съб Ное 04, 2006 11:57 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Враня , бичех си караули по посолствата 8) ... 2002 началото :twisted:

Нед Ное 05, 2006 12:58 am
Профил ICQ
Мнение 
Цитат:
Е има и един с малко по-голям експириънс:
1. Пет години курсант във ВВУАПВО "П. Волов"- Шумен ПВО-ЗРВ/с/ 1985-1990г.
2. Три години старши техник в под. ...... в Пловдив 1990-1993г.
3. Седем години асистент, докторант/аспирант/, старши асистент във ВВУАПВО "П. Волов"- Шумен 1993-2000г.
4. Военна академия "Г. С. Раковски" - София - Випуск 2003г.
5. От три години в под. ...... /с две думи - грижим се за чистото небе на София "спете споко софиянци " и около 1/3 от България/

Еееее, биеш ме :)

През 1997 и пред мен стоеше дилемата - академия + още 10 години договор за служене или напускане веднага понеже получих неустоимо предложение :)
Е, не устоях :) И по важното - след почти 10 години смятам че не съм сбъркал ...

Ето още едно предимство на казармата - едва ли има човек който не би се зарадвал на 10 годишен договор със сериозен работодател :)

Нед Ное 05, 2006 9:33 am
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

Мнение 
Щръклево Русе ВВС после Доброславци София 1999-2000г.

Нед Ное 05, 2006 4:56 pm
Профил
Мнение 
две години -- от 84 до 86 -- изкарах на един баир до Бистрица, при положение, че съм от София.
Свързочни войски. Полагане на лек и тежък кабел. Телеграф.

Пон Ное 06, 2006 4:48 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка

Мнение 
Виждам сродни души във форума:
1. От 1986-1991 г. курсант във ВВУАПВО "П. Волов" - Шумен АИР и ГФК.
2. От 1991-1994 г. к-р на метеорологичен взвод в под 24200Д
Уволних се през 1994 г. по мое желание, като подадох рапорт, а получих заповед за дисциплинарно уволнение - такъв беше тогава редът. Сега се чудят как да съкратят състава.

Пон Ное 06, 2006 5:06 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
1998-1999г.5-та застава ХАЛА-с.Калотино...бичене по вишките и на кльоно:)

Пон Ное 06, 2006 7:35 pm
Профил WWW
Мнение 
Тъй като гледам май аз съм единствения от Морските. Бях в периода 03.1995-09.1996 във Военноморска база "Атия". Поделение 36860. Две лета живот- плаж, рапани и рускини.

Вто Ное 07, 2006 11:50 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

Мнение Аиде и от една бивша "бяла мечка"
Поделението в местноста Бяла Черкава над Пловдив - по-скоро до с. Ситово, към бригадата в с. Труд. Много сняг и студ, ама и картофи и гъби. :D Както се сещате поделението е секретно, нищо че половин Пловдив знаеше за какво ставаше дума. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Служил съм март 1995 - април 1996.

Вто Ное 07, 2006 2:16 pm
Профил
Мнение 
Eeeeee най - накрая се появи някой от ВВУАПВО.
10 месеца бях там домакински взвод ( артелна) с основна специалност вещеви склад, еххх какви времена бяха , що пиене издънки и карцери имаше. Ех хвана ме носталгията мамка му. Голям кеф беше всяка вечер мъртви от пиене, само дето парички нямаше достатъчно.

Вто Ное 07, 2006 5:58 pm
Мнение 
Носталгия, нали? Аз нали затова пуснах темата... Никога не съм и предполагал тогава, че някога ще изпитвам такова чувство точно пък към казармата... но то е повече заради хората, не заради армията.
С повечето не сме се виждали от уволнението...

Вто Ное 07, 2006 9:50 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
До клетва в Долна Митрополия, после в Божурище - ПВО и лек лавкаджия!!! :D

Съб Ное 11, 2006 2:11 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща