|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 3:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Къде сте служили ? (за казармата иде реч)
Автор |
Съобщение |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
ilkor написа: Цитат: ШЗО "Христо Ботев", Плевен. Под. 650 - Химическа рота. След това - Военноморска база - Варна. Сега трябва да съм старши лейтенант или капитан.....не са ме викали от няколко години да ми казват Щом не са те викали "запас" значи не си пораснал в звание ... за офицерите от резерва времето е без значение при повишенията. Но едва ли това има някакво значение. Моят експириънс в казарамата е най богат като гледам мненията тук  1. Четири години висшо военно училище профил "свързочен" във Велико Търново 2. Три години началник на наземна мобилна станция за космическа свръзка във свързочния полк в Нова Загора. 3. Пет години началник отдел ремонт на радиосредства в Щабът на Сухопътните войски в София. Всичко това се развива от 1985 година до 1997 година така че в момента съм капитан от резерва  Винаги съм смятал че "казармата" трябва да бъде малко по либерална спрямо хората които твърдо са решили че не искат да служат. Виждал съм какви ли не трикове за измъкване включително и самонараняване. Хората способни да извършат подобно нещо просто не са за там ... Иначе като всяко нещо тя си има и плюсове и минуси. Който вижда само минусите - бърка.
Каква е тази наземна станция че ми стана интересно да не говориш за станция Тропосфера
_________________ Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Fiat Tempra 1.8ie DOHC
|
Пет Ное 03, 2006 2:17 pm |
|
 |
ivjordan
|
6 месеца учебен център в парашутната бригада в Пловдив и после годинка и малко в батальона в Сливен. Май няма колеги, а?
|
Пет Ное 03, 2006 3:03 pm |
|
 |
Vladim
|
1. От септември 93-та до края на март 94-та в школата за шофери у Видин!
2. От март 94-та до март 95-та в горнобанската танкова бригада и по-точно в т.нар. Реактивна батарея. Карах Урал - БМ21, или иначе казано Катюша. :mrgreen:
|
Пет Ное 03, 2006 3:55 pm |
|
 |
Vladim
|
fiat_love написа: София, 9-та танкова бригада Горна Баня от 1994 до 1996. Първо школна рота на 10-ти мотострелкови батальон, а после комендантска рота.
Абе... знах си, че съм те виждал някъде! :mrgreen:
|
Пет Ное 03, 2006 3:58 pm |
|
 |
Ferrari
|
Vladim написа: fiat_love написа: София, 9-та танкова бригада Горна Баня от 1994 до 1996. Първо школна рота на 10-ти мотострелкови батальон, а после комендантска рота. Абе... знах си, че съм те виждал някъде! :mrgreen:
Хехе. Малко ли викаше майор Орловски по мен, а знаеш как може да вика той.
|
Пет Ное 03, 2006 4:07 pm |
|
 |
doofiat
|
Kuku написа: lllubo написа: аз дадох 3 бона и се отървах  Това е било доста отдавна :roll: Аз не съм ходил и нямам намерение да ходя, пари не съм давал и нямам намерение да давам, само не ме питайте, как съм успял, защото и аз още се чудя - военните ли са много тъпи или аз съм много умен :?: :!: :roll:
Абе не са тъпи, ама това е вратичката в закона.
И аз броя, кога ще ми свърши магистратурата и когаще е последния набор. Баща ми е бил военен и знам какво е.
|
Пет Ное 03, 2006 4:22 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Абе не е баш така. И аз си мислех че е губене на време, ама не е точно така. Преди да влезна в казармата бях буквално дроб. Първо в Плевен после е Гвардията. Е повярвайте ми има какво да се научи. А който е излезнал от гвардията, само той си знае за какво става дума. Там и най големия мърльо излиза най дисциплинирания мъж.
|
Пет Ное 03, 2006 4:28 pm |
|
 |
lllubo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Апр 19, 2006 10:00 am Мнения: 145 Местоположение: София
|
Kuku написа: Това е било доста отдавна :roll:
преди 2 години беше.
asus, има го и обратния случай. Познавах човек който имаше проблем със сърцето. Казват му че няма да го вземат в казармата. Но все пак това е сърце и той предприе мерки за лекуване, защото ако не се лекува е щяло да става по-зле. След известно време този човек е здрав и вече няма проблеми със сърцето. Военните му казали - ще те взимаме, няма къде да ходиш. Пича беше принуден да си плати за да не го вземат.
_________________ Audi 1.8S
|
Пет Ное 03, 2006 4:41 pm |
|
 |
ivjordan
|
И понеже стана дискусия, служил съм, но не мисля, че казармата е необходима.
Бях в елитно поделение (вж. по-горе), но последните 6 месеца ги прекарах в местене от едно легло на друго. Уволних се 79кг. (за 170 ръст са много). През останалото време (първата година), редувах безсмислени наряди с безсмислени занятия, като например изстрелване на ей тоя кашон с патрони, щото утре им изтича срока на годност. След това естествено, чистиш пушката два дни, щото като гръмнеш един кашон патрони, нагарът започва да развива собствена цивилизация. Тичал съм 10 км. с химическа защита (кому е нужно), чистил съм трева от фугите на паваж с джобно ножче (извращение), извършвал съм парашутен скок от камион, щото самолета се е счупил ((за това нямам дефиниция) камиона не летеше, просто скочихме с парашутите на гърба от камион в половин метър кал), нощувал съм в изоставена плевня (полеви условия), оцелявал съм с храна от природата (най-близката селска кръчма) и, не на последно място, бил съм невидим в заведение, когато съм прескочил оградата, а ротния е решил да дойде в същата кръчма, същата вечер.
Просто нямам думи, това е най-безумната загуба на време в живота на един мъж...
Без казармата (родната), щях да спестя 2 години, да завърша по-рано университет и да имам други шансове за реализация. Ама, каквото било, било, да не плачем за стари времена...
|
Пет Ное 03, 2006 4:45 pm |
|
 |
val_mcrae
Фиат маниак
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 11:04 am Мнения: 567 Местоположение: Карлово
|
А ние повечвто Карловци във форума сме все военни. :mrgreen: Аз и Торнадо сме офицери, а има и кадрови войници. Те може би сами ще разкажат за професията си, защото от написаното до тук виждам доста негативни мнения за Армията, а не е ЧАК толкова лошо!  :mrgreen:
_________________ COUPE pinin farina 2.0 16V
|
Пет Ное 03, 2006 5:06 pm |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
ivjordan написа: И понеже стана дискусия, служил съм, но не мисля, че казармата е необходима. Бях в елитно поделение (вж. по-горе), но последните 6 месеца ги прекарах в местене от едно легло на друго. Уволних се 79кг. (за 170 ръст са много). През останалото време (първата година), редувах безсмислени наряди с безсмислени занятия, като например изстрелване на ей тоя кашон с патрони, щото утре им изтича срока на годност. След това естествено, чистиш пушката два дни, щото като гръмнеш един кашон патрони, нагарът започва да развива собствена цивилизация. Тичал съм 10 км. с химическа защита (кому е нужно), чистил съм трева от фугите на паваж с джобно ножче (извращение), извършвал съм парашутен скок от камион, щото самолета се е счупил ((за това нямам дефиниция) камиона не летеше, просто скочихме с парашутите на гърба от камион в половин метър кал), нощувал съм в изоставена плевня (полеви условия), оцелявал съм с храна от природата (най-близката селска кръчма) и, не на последно място, бил съм невидим в заведение, когато съм прескочил оградата, а ротния е решил да дойде в същата кръчма, същата вечер. Просто нямам думи, това е най-безумната загуба на време в живота на един мъж... Без казармата (родната), щях да спестя 2 години, да завърша по-рано университет и да имам други шансове за реализация. Ама, каквото било, било, да не плачем за стари времена...
Стига ве - Човек трябва да намира и по нещо весело в цялата работа , макар че както казах по горе съм бил радист(левашка служба) поделението ми беше представителен полк за Пловдив и региона и ни сцепваха и да ти кажа само готини неща си спомням не казвам че съм бил желязното момче и на мен ми е тежало в началото ма сега само готини неща си спомням и много приятели от там.И друго каде ще барнеш автомат,гранати,карабина в цивилния живот.
_________________ Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Fiat Tempra 1.8ie DOHC
|
Пет Ное 03, 2006 5:20 pm |
|
 |
Yoda
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Сеп 27, 2006 4:27 pm Мнения: 63 Местоположение: Варна
|
 ВВС и ПВО ;-)
Балчик - летището...
Поделенние 28770 - вече не съществува. продадоха самолетите за по 1 лв.
6 месеца бях ОХР, после в щабна служба...секретна
Даже и номера на АК-то помня...
Спора за казармата няма да Ви отведе никъде...този спор е по-стар то този за кокошката и яйцето 
_________________ FIAT Marea ELX 1.6/16 V '98
|
Пет Ное 03, 2006 6:39 pm |
|
 |
ilkor
|
Цитат: Каква е тази наземна станция че ми стана интересно да не говориш за станция Тропосфера
Не, не става дума за тропосферна станция въпреки че съм бачкал и на такава под номер с "Р410" с една огромна паница вдигната на още по огромна мачта
Тази станция е част от наземния сегмент на тази ситема. Космическия сегметна се явява пейлоуд на изкуствен спътник на земята. С две думи можеш да правиш връзка между 2 точки на земната повърхност от които е видим спътника ползван в момента - той препредава информацията.
Нещо подобно на съвременните сателитни телефони но през 80-те години и с капацитет за един малък град 
|
Пет Ное 03, 2006 8:02 pm |
|
 |
Immortal
|
Richard Burns написа: ШЗО Плевен 2-ра Батарея на подп. Белецов a.k.a. Billy the Kid 93/94 и след това 13-та танкова Бригада в Сливен, общо взето от година и половина служба имах 185 дни домашна 45 ГСП и 6 месеца спях в къщи  Ако не бях преебал шапкарите то кой друг да прееба :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Май сме били по едно и също време...а помниш ли подп.Иван Тонов (бай Иван) ? Батарейния на 5-та?
Много готин. Скатаваше ни от какво ли не. Вкл. хвана юначагите от 4-та батарея, които не знаеха къде им е района при едно почистване да почистят нашия район, а ние се скатавахме, и после ония си изчистиха и техния
"бил съм невидим в заведение, когато съм прескочил оградата, а ротния е решил да дойде в същата кръчма, същата вечер"
Ей тва много ми хареса... 
|
Съб Ное 04, 2006 11:25 am |
|
 |
bubachko
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 09, 2005 10:00 pm Мнения: 173 Местоположение: Варна - където падне; София, Лозенец/Хладилника
|
аз до клетва бях в Долна Митрополия ВВВУ, а след това в Божурище мисля че беше 28050, не ми се търси книжката да вида с точност :mrgreen: , на една радиорелейка:) всичко това 01.2003 - 10.2003
Чесно да ви кажа, ако имам още 9м свободни и да съм при същите хора от личния състав - отивам пак
Казармата не е това, което е била в близкото минало, какво е гърчат сега? да си почистиш рано района, да прекопаш някоя градинка и темподобни... А през останалото време? Всичките ми познати, където и да са били, казват, че никога и никъде не са спали както в казармата:) Колкото до гадовете... те са на всякъде, не мислите ли, че може да попаднете на такъв шеф и в цивилния живот? :roll: А колкото до другите неща, там до пиенето, пушенето и труги разни... Всеки си има глава на раменете и сам си решава в кое неполезно мероприятие да се включва.
От както навлезе кадровата служба хората са много по-внимателни и доброжелателни там:) Не плашете децата, то нали и без това налко остана да я махнат :mrgreen:
_________________ Мойто TIPO - Най-хубавото!
149.С2.046 - Злата Чибурашка
|
Съб Ное 04, 2006 12:59 pm |
|
|