|
|
Дата и час: Нед Сеп 28, 2025 4:52 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Къде сте служили ? (за казармата иде реч)
Автор |
Съобщение |
lllubo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Апр 19, 2006 10:00 am Мнения: 145 Местоположение: София
|
fiat_love написа: винаги съм си мислил, че казармата дава...
сори, за мене това е като затвор и гледах да се отърва по някакъв начин. Смятам че всеки сам трябва да реши дали да ходи или не, а не да го принуждават на сила
_________________ Audi 1.8S
|
Пет Ное 03, 2006 10:46 am |
|
 |
Richard Burns
|
ШЗО Плевен 2-ра Батарея на подп. Белецов a.k.a. Billy the Kid 93/94 и след това 13-та танкова Бригада в Сливен, общо взето от година и половина служба имах 185 дни домашна 45 ГСП и 6 месеца спях в къщи  Ако не бях преебал шапкарите то кой друг да прееба :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
Пет Ное 03, 2006 10:49 am |
|
 |
Ferrari
|
lllubo написа: fiat_love написа: винаги съм си мислил, че казармата дава... сори, за мене това е като затвор и гледах да се отърва по някакъв начин. Смятам че всеки сам трябва да реши дали да ходи или не, а не да го принуждават на сила
За това съм съгласен. Трябва да е доброволно и да не се бърка бойната подготовка с превръщането на войника в безплатна работна сила на вилите на старшини и офицери.
|
Пет Ное 03, 2006 10:49 am |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
lllubo написа: fiat_love написа: винаги съм си мислил, че казармата дава... сори, за мене това е като затвор и гледах да се отърва по някакъв начин. Смятам че всеки сам трябва да реши дали да ходи или не, а не да го принуждават на сила
Абсолютно съм съгласен.И за мен казармата е губене на време.
_________________ N.Y. State of Mind
|
Пет Ное 03, 2006 10:52 am |
|
 |
pkolev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 4:56 pm Мнения: 70 Местоположение: София 15 Младост
|
ШЗО "Христо Ботев", Плевен. Под. 650 - Химическа рота. След това - Военноморска база - Варна.
Сега трябва да съм старши лейтенант или капитан.....не са ме викали от няколко години да ми казват ;)
_________________ Analog Man
3D Stilo 1.9 MultiJet
|
Пет Ное 03, 2006 10:53 am |
|
 |
pkolev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 4:56 pm Мнения: 70 Местоположение: София 15 Младост
|
sachma написа: lllubo написа: fiat_love написа: винаги съм си мислил, че казармата дава... сори, за мене това е като затвор и гледах да се отърва по някакъв начин. Смятам че всеки сам трябва да реши дали да ходи или не, а не да го принуждават на сила Абсолютно съм съгласен.И за мен казармата е губене на време.
Всеки има право на собствено мнение.
Моето е, че казармата те учи на зрялост, на мъжественност, на дисциплина и ред.
Ако можех да избирам, щях пак да изкарам казармата, въпреки, че който е бил в ШЗО-то по времето на Урко, знае за какъв гърч иде реч.
_________________ Analog Man
3D Stilo 1.9 MultiJet
|
Пет Ное 03, 2006 10:57 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
В бившата школа В Асеновград, като механик-водач на Т-55 - 6м. курсант., 6м. отдельонка и 6м. инструктор механик - водач! При това последното тръпката е неописуема!
Ако искате ми вярвайте, но най-лесно е да научиш да кара танк някой, който
е карал само...  каруца! Принципа е същия. :mrgreen:
Общо взето "глава проста между два лоста"! :mrgreen:
|
Пет Ное 03, 2006 11:07 am |
|
 |
Fiat 127
|
Тук като гледам главно ШЗО Плевен и ВВС. Аз бях 1999-2000 първо 2 месеца в Щръклево после в Божурище /22510/ май беше. Ама в Божурище беше се едно в детската градина. Поне се научих да бачкам на струг и други такива машинарии както и да се спи на севъзможни места. Начух също, че и българската текила е ужасна. След като едни малоумник от 3 чаши падна по гръб от стола
|
Пет Ное 03, 2006 11:07 am |
|
 |
Red Storm
|
Аз бях радист на ПАР 10 в Чешнегирово. За 18 месеца служба си видях автомата два пьти и имам изстреляни осем патрона. :mrgreen: :mrgreen:
|
Пет Ное 03, 2006 11:51 am |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
Свързочно поделение 28570 Пловдив 1997-1998 и дежурен радист за Втора армия в поделение 2210 Щаба - железните радисти са в Пловдив 
_________________ Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Fiat Tempra 1.8ie DOHC
|
Пет Ное 03, 2006 12:04 pm |
|
 |
Kuku
|
lllubo написа: аз дадох 3 бона и се отървах  Това е било доста отдавна :roll:
Аз не съм ходил и нямам намерение да ходя, пари не съм давал и нямам намерение да давам, само не ме питайте, как съм успял, защото и аз още се чудя - военните ли са много тъпи или аз съм много умен :?: :!: :roll:
|
Пет Ное 03, 2006 12:41 pm |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
Имам едно приятелче което по същия начин не даде пари и не е ползвало връзки изведнъж го изкараха негоден .Явно има такива прецеденти.И аз съм на мнението на клегата fiat_love че си е друго човек да го преживее това с казармата. :-)
_________________ Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Fiat Tempra 1.8ie DOHC
|
Пет Ное 03, 2006 12:56 pm |
|
 |
Ferrari
|
asus написа: Имам едно приятелче което по същия начин не даде пари и не е ползвало връзки изведнъж го изкараха негоден .Явно има такива прецеденти.И аз съм на мнението на клегата fiat_love че си е друго човек да го преживее това с казармата. :-)
Крясъците на старшината, огромните купчини с мазни чинии, арестите, тичането с тежкото снаряжение... Имаше и хубави моменти като бойните стрелби. Всичко беше много реалистично. Настъпление с бронираната машина, после слизаме от нея и се развръщаме. Накрая вдигнаха мишените и командата беше доста непозната поне по устав - натръшкайте ги. Леле като се поцна едно пуцане, но задачата беше изпълнена.
|
Пет Ное 03, 2006 1:19 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Аз 88-90 в Пловдив, щаба на вече закритите транспортни войски. Последния пре...бан набор с 2 години казарма...
И аз поддържам мнението че казармата учи на някои неща ... и като цяло е полезна, макар и по наше време големи простотии да бяха...
Но като цяло имах късмета да се прилагам и настоящата си професия там.
|
Пет Ное 03, 2006 1:33 pm |
|
 |
ilkor
|
Цитат: ШЗО "Христо Ботев", Плевен. Под. 650 - Химическа рота. След това - Военноморска база - Варна. Сега трябва да съм старши лейтенант или капитан.....не са ме викали от няколко години да ми казват
Щом не са те викали "запас" значи не си пораснал в звание ... за офицерите от резерва времето е без значение при повишенията. Но едва ли това има някакво значение.
Моят експириънс в казарамата е най богат като гледам мненията тук
1. Четири години висшо военно училище профил "свързочен" във Велико Търново
2. Три години началник на наземна мобилна станция за космическа свръзка във свързочния полк в Нова Загора.
3. Пет години началник отдел ремонт на радиосредства в Щабът на Сухопътните войски в София.
Всичко това се развива от 1985 година до 1997 година така че в момента съм капитан от резерва
Винаги съм смятал че "казармата" трябва да бъде малко по либерална спрямо хората които твърдо са решили че не искат да служат. Виждал съм какви ли не трикове за измъкване включително и самонараняване. Хората способни да извършат подобно нещо просто не са за там ...
Иначе като всяко нещо тя си има и плюсове и минуси. Който вижда само минусите - бърка.
|
Пет Ное 03, 2006 2:02 pm |
|
|