Дата и час: Нед Сеп 21, 2025 9:50 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Теглото на шофьора определя колко бензин ще изразходвате на 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST Теглото на шофьора определя колко бензин ще изразходвате на
Учени установиха, че дебелите американци изразходват повече бензин.
Жителите на САЩ вече имат още една причина да водят здравословен начин на живот и да се опитат да отслабнат. Учени установиха, че дебелите американци изразходват повече бензин от слабите.

Изводът е на изследователи от Университета на Илинойс, които са изчислили, че средният американец годишно изразходва за зареждане на колата си по 3552 литра бензин повече, защото шофьорът и пътниците в автомобила са станали доста по-тежки, отколкото са били през 1960 г. Резултатите от проучването ще бъдат публикувани в следващия брой на Engineering Economist.

Изследователският проект, който засяга само личните превози, се основава на простия факт, че колкото по-тежко е едно превозно средство, толкова повече бензин изгаря. По данни на Националния център за медицинска статистика през 60-те години на миналия век мъжете в САЩ са тежали средно 75 кг, а жените - 63 кг. През 2002 г. същите показатели са били 86 кг и съответно 74 кг.

Чет Окт 26, 2006 11:39 pm
Профил
UNREAD_POST 
ама отчитат ли факта, че като са подебели :arrow: и по-тежки, по надолнищата инерцията е по-голяма :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

или те там надолнища нямат и не карат по инерция :mrgreen:

Пет Окт 27, 2006 8:13 am
UNREAD_POST 
Баси, затова ли Пунтото взе да харчи толкоз! :mrgreen: :36_2_10: :36_2_33:

Пет Окт 27, 2006 9:04 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Тези които са писали статията сякаш са супер изненадани от резултата.
Естествено че колкото е по-натоварена една кола тя ще харчи повече и естествено че затлъстяването е глобален проблем предизвикан от модерния свят с неговите модерни технологии, малкото свободно време и многото коли :)

Пет Окт 27, 2006 9:22 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Nino написа:
Баси, затова ли Пунтото взе да харчи толкоз! :mrgreen: :36_2_10: :36_2_33:

:mrgreen: Тенденцията е често срещана! Аз викам да го отдадем на кофти гориво по-добре!

Пет Окт 27, 2006 9:26 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Шелл имаха някаква кампания за икономично шьофиране и ако не ме лъже паметта бяха споменали че всеки 30 кг допълнителен товар в колата вдига разхода с 1 %. Предполагам че това е една остреднена стойност защото от кола до кола има голяма разлика. Но все пак не е лошо да го имате напредвид и да не се разкаравате с пълен с излишни неща багажник

Пет Окт 27, 2006 2:49 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
pr_00f написа:
Шелл имаха някаква кампания за икономично шьофиране и ако не ме лъже паметта бяха споменали че всеки 30 кг допълнителен товар в колата вдига разхода с 1 %. Предполагам че това е една остреднена стойност защото от кола до кола има голяма разлика. Но все пак не е лошо да го имате напредвид и да не се разкаравате с пълен с излишни неща багажник

Зависи ;) Аз една зима карах почти месец с торба цимент в багажника на югото и не мога да ти опиша колко по-лесно се караше с вратите настрани :twisted: Само трябваше да чукна леко ръчната :)

Пет Окт 27, 2006 3:45 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Единствено мога да посъветвам братята хамериканци преди да карат, да ходят до едното място :wink:

Пет Окт 27, 2006 3:46 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
DEYAN IYI написа:
Единствено мога да посъветвам братята хамериканци преди да карат, да ходят до едното място :wink:

:36_2_33:

Пет Окт 27, 2006 4:02 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ааа лошо :D ами аз като планирах да стана 110-115кг,май ще взимам Marea :mrgreen: А ето и едно производно и интересно въпросче което ми зададоха онзи ден и аз доста се чудих:"има ли Фиат кола(сериийна,не рали шампиони :D ) която да струва около 100.000 лева?"."Ами сега?".

Пет Окт 27, 2006 4:28 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ами в мойта освен резервната гума и 1л. масло няма нищо и като съм 45кг. колко трябва да ми харчи Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Пет Окт 27, 2006 8:28 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Mindzu написа:
Ами в мойта освен резервната гума и 1л. масло няма нищо и като съм 45кг. колко трябва да ми харчи Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

;-) Я си помислете пак колежке, добре... а колко кг ви е дамската "чантичка"?! :D
Шегувам се ;-) ама винаги ми е било смешно какво толкова носите в тези "сакове" наричани дамски "чакнтички".... ;-)

Пет Окт 27, 2006 8:34 pm
Профил ICQ
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
в колата вече само на гладно които реши да закусва да си свали резервната гума :D

американците не че са дебели те са дебили

Пет Окт 27, 2006 8:48 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Sandeto написа:
Я си помислете пак колежке, добре... а колко кг ви е дамската "чантичка"?! :D
Шегувам се ;-) ама винаги ми е било смешно какво толкова носите в тези "сакове" наричани дамски "чакнтички".... ;-)

Колега аз съм от спортните момичета, нося си раничка, която няма и 500гр. - тай де документите и евентуално ако има пари :)

Пет Окт 27, 2006 9:28 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Mindzu написа:

Направо не трябва да харчи, а тя да ти дава /връща/ гориво....ааааа к'во си я отпуснала! :mrgreen:

Пет Окт 27, 2006 10:31 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща