|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 10:35 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Дайте съвет за музиката...
Автор |
Съобщение |
orelyt
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Нед Сеп 10, 2006 12:10 pm Мнения: 32 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Дайте съвет за музиката...
Колеги, оригиналния касетофон на моята Брава неработи. Незнам къде мога да го ремонтирам, а и имали смисъл от това. В момента обмислям вариант да си купя оригинален втора употреба, но май нямат много добър звук (никога не съм го чувал как работи), а като втора възможност да си купя ново CD. Проблемът при последния вариант е, че ми трябва някакъв преходник, а незнам от къде да си го взема, трябва да си купя и колони, тъй като в момента нямам никакви и накрая да си намеря майстор да ги качи всичките тези неща и те да запеят. Обръщам се към вас за предложения и препоръки...
|
Съб Окт 21, 2006 11:37 am |
|
 |
Tornado
|
Надявам се това viewtopic.php?t=592 да ти помогне в твоето решение
|
Съб Окт 21, 2006 12:27 pm |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
Адапторите за друго радио са от 14-35 лв.
Интересува ме твоето развалено, пратил съм ти ЛС!
Не е чак толкова сложно всичкото връзване, мисля че с някой приятел би могъл и сам да се справиш, колегата е дал линк-а към демонтаж-а на оригиналното радио, монтирането на друго не нищо повече от самото демонтиране!
_________________ FIAT Brava 1.4 12V
|
Съб Окт 21, 2006 9:03 pm |
|
 |
Vladim
|
Ако не си претенциозен към звука ще се задоволиш а качестовото, което предлагат оригиналните касетофони и ще запазиш добрата визия на централната конзола. Ако ли не... взимаш един сериозен касетофон и с адаптора го вграждаш... грозничко е според мен, но скоро и аз ще мина на този вариант.
|
Нед Окт 22, 2006 12:46 am |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Авг 18, 2006 9:24 am Мнения: 123 Местоположение: София 04 Оборище
|
Кофтито в цялата ситуация с тия, оригиналните радиа е че са с касетка и това че, са двуканални а това определено ограничава възможностите за ъпгрейд! Другото глупаво нещо е че часовника е именно там!
Иначе красотата е неоспорима 
|
Нед Окт 22, 2006 2:40 am |
|
 |
Vladim
|
Stoyo написа: Кофтито в цялата ситуация с тия, оригиналните радиа е че са с касетка и това че, са двуканални а това определено ограничава възможностите за ъпгрейд! Другото глупаво нещо е че часовника е именно там! Иначе красотата е неоспорима 
Половината от моделите са с четири канала, но звука на всички е кофти... Сложих усилвател, имам радиопредавател с USB четец - на дълат път си го слушам него. Имам и добри доплълнителни колони, но резултатът не е нищо, кой знае, какво в сравнение с началния! :cry: Високите не са чисти, баса не е отчетлив, няма плътност на звука. Закачал съм касетофона за колоните вкъщи... пълна боза! :cry: Но, както казах по-горе за непретензиозни хора е ОК.
|
Нед Окт 22, 2006 9:14 am |
|
 |
Stoyo
Кара Фиатче 126
|
Моето радио е от най-обикновенните и дори няма отделен контрол на ниски и високи, аз добавих към предните говорители и пищялки и звука се подобри доста! Знам че половината са 4 канални, но моето лично е от тези при които и да вържеш 4 колонки няма как да регулираш баланса предни задни!
Аз слушам Mp3 с адапторна касета и то саммо на дълъг път, но всичко това е временно решение според мен и определено ще си го сменя с CD плейър 
|
Нед Окт 22, 2006 11:11 am |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
За съжаление оригиналния касетофон наистина е некачествен да не кажа пълен боклук особено тези с двата канала които дефакто са си филипс с доста лоша механика.Лесно се прави 4 канален само срещу един чип за 15тина лева но резултата не е много по добър.при другия модел на грундиг нещата са малко по добри но липсата на сд го прави доста остарял и непрактичен.Но така е в евтините коли не всичко е на ниво
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Нед Окт 22, 2006 10:25 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|