|
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 1:31 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Избор на антифриз за Brava
Автор |
Съобщение |
mita
|
 Избор на антифриз за Brava
Дойде време за наливане на антифриз. Колата съм я взел преди 3 месеца и въобще си нямам на представа какво има в охладителната система. Сигурно е вода.
Изчетох повечето теми за антифриз, но това не ми помага при избора. Днес набарах един пекан сервиз, дето поне имаха богат избор. В Метро, Практикер, Бриколаж и т.н. се предлага само българския.
Та значи в тоя сервиз ми предложиха няколко марки, като тези които запомних са: Somax, Motul, Texaco и PristaOil. Чудя се коя от тях да взема а и какъв цвят да е антифриза. Твърдят че розовия бил най-подходящ защото съм бил с алуминиев радиатор. Така ли е  Освен това ме плашат че ако преди съм бил с вода можело водната помпа да почне да изпуска.
Та въпросите ми са:
1. Имате ли препоръки относно марка антифриз
2. Имате ли препоръки относно цвят
3. Препоръки относно съотношение на разреждане
4. Може ли да изпусне водната помпа, как може да се избегне, или ако не може да се избегне какво трябва да се ремонтира.
Сори за въпросите, ама съм малко бос, та се допитвам до мъдри глави 
|
Сря Окт 18, 2006 6:16 pm |
|
 |
Vladim
|
И аз си мислих, че моята кола е дошла от Италия с вода, но уви! За съжаление установих, че системата е пълна с антифриз чак, като започнах да го изливам. Все пак е хубаво на две-три години антифриза да се подменя!
1. Няма значение марката, стига да е известна и да го купиш от магазин, а не от пазара. Фиат препоръчват Paraflu.
2. Цветът е без значение.
3. Разреждането е изписано на опаковката. Ако пише 1:2 съотношение антифриз вода при -30 градуса, аз бих препоръчал 1.5:2
4. Не се притеснявай за водната помпа! А по принцип, ако се счупи, или започне да изпуска се заменя с нова, но това няма връзка с марката антифриз.
|
Сря Окт 18, 2006 6:28 pm |
|
 |
Nino
|
Антифризът който препоръчва Фиат, а не НИЕ е PARAFLU и със сигурност няма да го намериш нито в "ПЕКАНИТЕ" сервизи, нито в "Бриколаж" и "Практикер".Не бих рискувал да сложа някакъв СУРОГАТЕН и след няколко месеца да тръгнат налепите и ръждите, ама ти си знаеш и най-вече ПЕКАНИТЕ сервизи.Концентрата струва 10 и повече лв/л.В рубриката сервизи/магазини най-отгоре има една тема за магазини предлагащи авточасти за Фиат... там можеш да намериш PARAFLU.
|
Сря Окт 18, 2006 6:31 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
аз съм с руски от 2 год и наямам ядове с охладителната система както съм го налял почти не си е променил цвета а за ръжда и дума не може да става
ако ти се дават пари за скъп антифриз имам оригинален на БМВ 1,5 литра 14лв-концентрат
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Сря Окт 18, 2006 9:51 pm |
|
 |
Vladim
|
Nino написа: Антифризът който препоръчва Фиат, а не НИЕ е PARAFLU и със сигурност няма да го намериш нито в "ПЕКАНИТЕ" сервизи, нито в "Бриколаж" и "Практикер".Не бих рискувал да сложа някакъв СУРОГАТЕН и след няколко месеца да тръгнат налепите и ръждите, ама ти си знаеш и най-вече ПЕКАНИТЕ сервизи.Концентрата струва 10 и повече лв/л.В рубриката сервизи/магазини най-отгоре има една тема за магазини предлагащи авточасти за Фиат... там можеш да намериш PARAFLU.
А Фиат, като препоръчва масло Selenia ти, защо караш с Motul? 
|
Сря Окт 18, 2006 10:46 pm |
|
 |
Nino
|
Vladim написа: :offtopic: Nino написа: Антифризът който препоръчва Фиат, а не НИЕ е PARAFLU и със сигурност няма да го намериш нито в "ПЕКАНИТЕ" сервизи, нито в "Бриколаж" и "Практикер".Не бих рискувал да сложа някакъв СУРОГАТЕН и след няколко месеца да тръгнат налепите и ръждите, ама ти си знаеш и най-вече ПЕКАНИТЕ сервизи.Концентрата струва 10 и повече лв/л.В рубриката сервизи/магазини най-отгоре има една тема за магазини предлагащи авточасти за Фиат... там можеш да намериш PARAFLU. А Фиат, като препоръчва масло Selenia ти, защо караш с Motul?  Хм, при антифризите нещата са доста сериозни, но щом пък юнаците имат пари БАДЕВА да дават да си карат и с "първак" от татковата джибровица, никой НЕМА да ги спре. :roll: Понеже съм го ял дръвчето затова им препоръчвам. stef написа: аз съм с руски от 2 год и наямам ядове с охладителната система както съм го налял почти не си е променил цвета а за ръжда и дума не може да става  ако ти се дават пари за скъп антифриз имам оригинален на БМВ 1,5 литра 14лв-концентрат
Карай си Стефи, то ядовете със сигурност ще ги отимаш, но може би ще си продал колата вече и друг ще гризе дръвчето!
И ако искаш да знаеш Влади, Фиат вече препоръчват CASTROL!!! 
|
Сря Окт 18, 2006 10:59 pm |
|
 |
Vladim
|
Nino написа: И ако искаш да знаеш Влади, Фиат вече препоръчват CASTROL!!! 
Ммда... още една причина да не ползвам Selenia. Между другото съм карал стар Кадет в продължение на 8 години само с български антифриз и никога не съм има грижи с охладителната система! Но на бравата... душа не ми дава да и тура такъв.
|
Сря Окт 18, 2006 11:03 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Nino написа: ...И ако искаш да знаеш Влади, Фиат вече препоръчват CASTROL!!! 
 Цитат от сайта на Selenia:
In 2005 FL acquired Misal Arexons, a leading Company in the production of chemical products for the automotive sector. FL Selenia was acquired by KKR, an American private equity firm.
http://www.flselenia.it/en/fl_storia.asp
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Окт 18, 2006 11:32 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Pecho написа: Nino написа: ...И ако искаш да знаеш Влади, Фиат вече препоръчват CASTROL!!!   Цитат от сайта на Selenia: In 2005 FL acquired Misal Arexons, a leading Company in the production of chemical products for the automotive sector. FL Selenia was acquired by KKR, an American private equity firm. http://www.flselenia.it/en/fl_storia.asp
Ето къде бил ключа от бараката... :mrgreen:
|
Чет Окт 19, 2006 9:20 am |
|
 |
mita
|
Днес смених антифриза. В автосервиза (Пловдв, до технополис до тунинг центъра и автосалон Крис Кар, сервиза се казваше Ковачев ако не се лъжа).
Нямаха PARAFLU, препоръчаха ми TEXACO (long life се водил, розов, казаха че се сменял на 4-5 години) за 8.90 литъра (концентрат).
Смених и маслото на скоростната кутия пак с TEXACO MULTIGEAR S 75W90 (това ми препоръчаха) и сега скоростите влизат доста по-мазно (май).
Подмених и спирачната течност с такава на MOTUL. Спирачките се държат чувствително по-добре.
|
Чет Окт 19, 2006 3:19 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|