|
|
Дата и час: Сря Юли 09, 2025 12:11 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Sven
|
kufeiko написа: И аз да се включа:
По независещи от мен причини слезнах от Типо-то и сега карам точно голф 2-ка. Мисля, че максимално обективното мнение е, че колите са от различни поколения. В типо-то е помислено за много повече неща, определено е по-голямо и по-комфортно, вози много по-меко. Да не забравяме и дизайна, при който италианците все си държат първите места. Струва ми се, че голфа ще е по-лесен за поддръжка и ще дава по-малко ядове, но това силно зависи и от бройката на която ще попаднеш - и за двата варианта разходите могат да се окажат големи.
По-добре търси читава кола, ако са ти допаднали и 2-та модела, и вземи тази, която ти изглежда по-добре гледана.
Така е ,само да допълна. Разлика в поколението има, но това са коли от един клас в който при еднакво добре гледани и подържани коли, Tipo-то е по-добрият избор, колкото и пристрастено да звучи този отговор.
|
Сря Окт 18, 2006 12:47 pm |
|
 |
Abarth.
|
kiro_of_the_day написа: Abarth. написа: Преди типото имах голф,голфа се чупеше адски.... не ми се говори,с типото нямах толкова ядове,но аз търсех кола до 2000лв преди година точно като теб и до тука типото ми стъпи на 4000+лв,затова събери още някой лев за читава кола и не се набивай като мене,че ше съжаляваш ;) И двата автомобила май си ги купувал със затворени очички...
Голфа не съм го купувал аз,а типото беше перфектно с изключение на ламарините (поочукана врата,калник и т.н.) и имаше един лагер на главина за смяна ;)
|
Сря Окт 18, 2006 5:52 pm |
|
 |
B_TURBO
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 7:15 pm Мнения: 3 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
Благодаря за бързите отговори момчета. От тях стигнах до извода, че не е толкова важна марката ( VW или Фиат), а състояноето на колата. Единствено ме притесняваше подръжката, защото не знам какви са цените на части за Типо и лесно ли се чупят. И на вас ви е известно, че повечето хора смятат, че италянските коли се чупят по-лесно (признавам и аз съм един от тях, или поне бях:)). Мисля да изчакам 2007-а да видя какво ще стане с митата и ДДС, пък и да посабера още малко пари. Отново ви благодара, ще се радвам да стана един от вас!!!
|
Сря Окт 18, 2006 5:59 pm |
|
 |
Ferrari
|
Ако станеш един от нас ще видиш каква песен е стопанисването на ФИАТ. Освен евтината подръжка винаги можеш да намериш човек който не само ще ти помогне със съвет ами ще е готов да работи заедно с теб по колата ти.
|
Сря Окт 18, 2006 6:04 pm |
|
 |
Abarth.
|
B_TURBO написа: Благодаря за бързите отговори момчета. От тях стигнах до извода, че не е толкова важна марката ( VW или Фиат), а състояноето на колата. Единствено ме притесняваше подръжката, защото не знам какви са цените на части за Типо и лесно ли се чупят. И на вас ви е известно, че повечето хора смятат, че италянските коли се чупят по-лесно (признавам и аз съм един от тях, или поне бях:)). Мисля да изчакам 2007-а да видя какво ще стане с митата и ДДС, пък и да посабера още малко пари. Отново ви благодара, ще се радвам да стана един от вас!!!
Поддръжката на типо е много по евтина от на голфа ;)
|
Сря Окт 18, 2006 6:31 pm |
|
 |
Rayo
|
Да кажи аз някоя дума ...
наистина за голф-3, а не 2, но и за старите коли по принцип.
майка ми има Г-3 на 245 000 км реални - колата е карана в семейството. Купувана е нова в Бг и е карана само тук, като не са жалени пари за поддръжка - примерно карана е само с "Кастрол магнатек". Е, с навъртането на километрите се появяват проблемите. Съвсем наскоро се направиха следните работи по колата : смяна на съединителя, смяна на тампони на двигателя, смяна на гумички на клапаните, смяна на тампони на носачите. смяна на биелетките, смяна на гарнитурата на клапаните. Правих и ауспух. Плюс масло и обичайните консумативи. по различни поводи са боядисвани различни елементи -- калници, врата. Просто километрите и годините си казват думата, каквато и да е колата. Мисля, че колегите са прави -- важно как е стопанисвана.
|
Чет Окт 19, 2006 12:07 am |
|
|