|
 |
 |
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 4:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Въпрос: Fiat Brava и 100 октанов бензин
Автор |
Съобщение |
mita
|
 Въпрос: Fiat Brava и 100 октанов бензин
От скоро зареждам Shell V-Power Racing (100 октана). Разликата с другите бензини е все едно преди съм сипвал вода (прозвуча направо като реклама на Шел  ). Колицата върви супер, струва ми се че и двигателя бачка някак си по-равномерно.
Въпросът ми е: Как влияят тези 100 октана върху този двигател? И върху десет годишна кола? Чувам доста противоречиви мнения, та бих искал да чуя и вашите.
|
Пон Окт 16, 2006 11:42 am |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Въпрос: Fiat Brava и 100 октанов бензин
mita написа: От скоро зареждам Shell V-Power Racing (100 октана). Разликата с другите бензини е все едно преди съм сипвал вода (прозвуча направо като реклама на Шел  ). Колицата върви супер, струва ми се че и двигателя бачка някак си по-равномерно. Въпросът ми е: Как влияят тези 100 октана върху този двигател? И върху десет годишна кола? Чувам доста противоречиви мнения, та бих искал да чуя и вашите.
Освен на джоба ти на друго няма да повлияе зле. Мотора се чувства чудесно с този бензин.
|
Пон Окт 16, 2006 11:51 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
А за моя двигател добре ли ще е?
И... колко горе долу струва този бензин?
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пон Окт 16, 2006 12:29 pm |
|
 |
mita
|
За цената - май беше 1.95, ама излиза все едно я караш с 95, щото поне на мен ми гори по-малко. Разликата в цената компенсира и ценовия разход за 100 км се запазва почти същия.
|
Пон Окт 16, 2006 12:32 pm |
|
 |
TRE GAZELE
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Ное 08, 2005 7:54 pm Мнения: 197 Местоположение: Варна 02 Приморски
|
влиянието е само положително:по-добра динамика,по-малък разход,по-добра работа на ДВГ...е има и едно минусче...малко по-скъпичък,но пък си заслужава 
_________________ forza forever
|
Пон Окт 16, 2006 7:30 pm |
|
 |
mita
|
Благодаря за всички мнения! Изпратих и запитване от официалния сайт на Фиат fiat.com откъдето са го препратили към Ауто Италия. Ето и техният отговор:
Цитат: From: "Anatolij Zhiyanski" <azhiyanski@autoitalia.bg> To: <me@mita.name> Subject: zapitvane do fiat Date: 20 Октомври 2006 г. 08:33
Untitled SignatureZdravejte, Vashiat vupros kum FIAT be prenasochen kum nas- AUTO ITALIA EAD - Bulgaria.
Otgovor: Ako izpolzvate goriva ot benzinostanciite na Shell, OMV i dr. golemi na pazara, ne bi sledvalo da imte problemi s avtomobila.
Model BRAVA i osobeno dvigatel 1.6 sa mnogo uspeshni.
Jelaem vi mnogo priatni kilometri.
Anatolij Zhiyanski After Sales Manager
|
Пет Окт 20, 2006 11:36 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
mita написа: Благодаря за всички мнения! Изпратих и запитване от официалния сайт на Фиат fiat.com откъдето са го препратили към Ауто Италия. Ето и техният отговор: Цитат: From: "Anatolij Zhiyanski" <azhiyanski@autoitalia.bg> To: <me@mita.name> Subject: zapitvane do fiat Date: 20 Октомври 2006 г. 08:33
Untitled SignatureZdravejte, Vashiat vupros kum FIAT be prenasochen kum nas- AUTO ITALIA EAD - Bulgaria.
Otgovor: Ako izpolzvate goriva ot benzinostanciite na Shell, OMV i dr. golemi na pazara, ne bi sledvalo da imte problemi s avtomobila.
Model BRAVA i osobeno dvigatel 1.6 sa mnogo uspeshni.
Jelaem vi mnogo priatni kilometri.
Anatolij Zhiyanski After Sales Manager
този отговор ми се струва "отбиване на номера"
Пет Окт 20, 2006 4:12 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|