|
|
Дата и час: Съб Юли 12, 2025 9:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
Автор |
Съобщение |
Vladim
|
 Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
Преди три месеца ми се строши скоростната кутия. Никой не успя да обясни, как и, защо се е случило, маслото в скоростите бе наред. Показвам ви единият вал на скоростите... без думи! :|
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Нед Окт 15, 2006 10:38 am |
|
 |
Nino
|
Подозирам "ДЪЛГАТА РЪКА НА КГБ", :roll: до края на миналия век ФИАТ имаше сериозни доставки на метали от Русия! :mrgreen:
|
Нед Окт 15, 2006 10:57 am |
|
 |
Vladim
|
Аз пък подозрения за намеса на извънземни сили, които са ми облъчили колата и е станала захарна! Трябва да внимавам да не се озова в кола тип Флинстоун по някое време! 
|
Нед Окт 15, 2006 11:37 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Vladim написа: Аз пък подозрения за намеса на извънземни сили, които са ми облъчили колата и е станала захарна! Трябва да внимавам да не се озова в кола тип Флинстоун по някое време! 

_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Нед Окт 15, 2006 1:38 pm |
|
 |
Uneek
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:51 am Мнения: 368 Местоположение: Благоевград
|
И аз имах подобни премеждиа с мойто браво. Муфата и зъбното на 3та скорост изглеждаха по подобен начин... А пък колко са скъпи не ме питай :evil:
Нед Окт 15, 2006 7:17 pm |
|
 |
trace
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2005 1:39 am Мнения: 231 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Нема страшно, то скоростните кутии са по 200лв, консуматив, така да се каже  (за Браво 1.6, за другите не знам)
И аз си купих Бравото със счупена скоростна кутия и си я смених след година и половина, даже продавам старата за резервни части.
Нед Окт 15, 2006 9:00 pm |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
Да бе то всичко за тия коли стана консуматив
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Нед Окт 15, 2006 9:11 pm |
|
 |
sachma
Фиат фанатик
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 8:50 pm Мнения: 908 Местоположение: София/Добрич
|
Така се е счупил, все едно си вкара задна докато си карал със 150!
_________________ N.Y. State of Mind
|
Нед Окт 15, 2006 10:08 pm |
|
 |
Vladim
|
trace написа: Нема страшно, то скоростните кутии са по 200лв, консуматив, така да се каже  (за Браво 1.6, за другите не знам) И аз си купих Бравото със счупена скоростна кутия и си я смених след година и половина, даже продавам старата за резервни части.
Намерих много трудно скоростна кутия за моят двигател срещу 350лв. а не искам да казвам, колко излезе ремонта! :evil:
|
Нед Окт 15, 2006 10:42 pm |
|
 |
Vladim
|
sachma написа: Така се е счупил, все едно си вкара задна докато си карал със 150!
Да... само дето си карах съвсем нормално в града и постепенно се появи някакво тракане, което се засили. След това при тръгване колата подскачаше... грозна картинка... :|
|
Нед Окт 15, 2006 10:44 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Дали има значение обаче това че колата ти е дизелова?
В смисъл такъв - има голяма мощност на ниските обороти и дизеловите коли се карат на по-висока предавка спрямо бензиновите.
Дали това по някакъв начин не се отразява на износването на елементите на скоростната кутия?
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Нед Окт 15, 2006 11:05 pm |
|
 |
Todor_Gagovski
Кара кола
Регистриран на: Сря Юли 20, 2005 11:48 am Мнения: 315 Местоположение: Пловдив
|
Mazgarev написа: Дали има значение обаче това че колата ти е дизелова? В смисъл такъв - има голяма мощност на ниските обороти и дизеловите коли се карат на по-висока предавка спрямо бензиновите. Дали това по някакъв начин не се отразява на износването на елементите на скоростната кутия?
какво значение има,скоростите трябва да са сметнати за тези натоварвания.просто некачествена стомана и малък късмет за собственика.има и друга версия много от колите се сглобяват в БГ с части от италианските морги оттам на татък сами можете да се сетите какво става.
_________________ BRAVA 1,6 16V ELX-
|
Пон Окт 16, 2006 9:31 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
Vladim написа: Преди три месеца ми се строши скоростната кутия. Никой не успя да обясни, как и, защо се е случило, маслото в скоростите бе наред. Показвам ви единият вал на скоростите... без думи! :|
Повреденото е вторичния вал, това което предава движението на короната, или т.н. главно предаване.
Такова изронване на зъбното колело се получава при влизането на чуждо тяло между пиньона и короната или при неправилно, несъосно зацепване между двете, поради разбиване на лагерите на вторичния вал!
При теб е по-вероятна втората причина понеже се вижда нараняване на здравите зъби и язви по оста на лагеруване, и ако е така кутията е повишила шума си в последните си жизнени часове!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пон Окт 16, 2006 10:16 pm |
|
 |
Vladim
|
 Re: Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
hit-ko написа: ...При теб е по-вероятна втората причина понеже се вижда нараняване на здравите зъби и язви по оста на лагеруване, и ако е така кутията е повишила шума си в последните си жизнени часове!
Може да ти се струва, че това са язви, защото валът е започнал да ръждясва, сетих се чак сега да го снимам. А, че е станала по-шумна кутията... знам ли... с този дизелов мотор не се усеща много, а пък и в големият град - тръгни, спри... И аз си мислех за счупен лагер, а и си представям, едно отронено парче метал в скоростната кутия, какво може да направи!
|
Пон Окт 16, 2006 10:34 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|