Дата и час: Съб Юли 12, 2025 9:21 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича! 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
Преди три месеца ми се строши скоростната кутия. Никой не успя да обясни, как и, защо се е случило, маслото в скоростите бе наред. Показвам ви единият вал на скоростите... без думи! :|

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Нед Окт 15, 2006 10:38 am
UNREAD_POST 
Подозирам "ДЪЛГАТА РЪКА НА КГБ", :roll: до края на миналия век ФИАТ имаше сериозни доставки на метали от Русия! :mrgreen:

Нед Окт 15, 2006 10:57 am
UNREAD_POST 
Аз пък подозрения за намеса на извънземни сили, които са ми облъчили колата и е станала захарна! Трябва да внимавам да не се озова в кола тип Флинстоун по някое време! :)

Нед Окт 15, 2006 11:37 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Vladim написа:
Аз пък подозрения за намеса на извънземни сили, които са ми облъчили колата и е станала захарна! Трябва да внимавам да не се озова в кола тип Флинстоун по някое време! :)

:36_2_33:

Нед Окт 15, 2006 1:38 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
И аз имах подобни премеждиа с мойто браво. Муфата и зъбното на 3та скорост изглеждаха по подобен начин... А пък колко са скъпи не ме питай :evil:

Нед Окт 15, 2006 7:17 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Нема страшно, то скоростните кутии са по 200лв, консуматив, така да се каже :) (за Браво 1.6, за другите не знам)
И аз си купих Бравото със счупена скоростна кутия и си я смених след година и половина, даже продавам старата за резервни части.

Нед Окт 15, 2006 9:00 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Да бе то всичко за тия коли стана консуматив

Нед Окт 15, 2006 9:11 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Така се е счупил, все едно си вкара задна докато си карал със 150!

Нед Окт 15, 2006 10:08 pm
Профил
UNREAD_POST 
trace написа:
Нема страшно, то скоростните кутии са по 200лв, консуматив, така да се каже :) (за Браво 1.6, за другите не знам)
И аз си купих Бравото със счупена скоростна кутия и си я смених след година и половина, даже продавам старата за резервни части.

Намерих много трудно скоростна кутия за моят двигател срещу 350лв. а не искам да казвам, колко излезе ремонта! :evil:

Нед Окт 15, 2006 10:42 pm
UNREAD_POST 
sachma написа:
Така се е счупил, все едно си вкара задна докато си карал със 150!

Да... само дето си карах съвсем нормално в града и постепенно се появи някакво тракане, което се засили. След това при тръгване колата подскачаше... грозна картинка... :|

Нед Окт 15, 2006 10:44 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Дали има значение обаче това че колата ти е дизелова?
В смисъл такъв - има голяма мощност на ниските обороти и дизеловите коли се карат на по-висока предавка спрямо бензиновите.
Дали това по някакъв начин не се отразява на износването на елементите на скоростната кутия?

Нед Окт 15, 2006 11:05 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
Дали има значение обаче това че колата ти е дизелова?
В смисъл такъв - има голяма мощност на ниските обороти и дизеловите коли се карат на по-висока предавка спрямо бензиновите.
Дали това по някакъв начин не се отразява на износването на елементите на скоростната кутия?

какво значение има,скоростите трябва да са сметнати за тези натоварвания.просто некачествена стомана и малък късмет за собственика.има и друга версия много от колите се сглобяват в БГ с части от италианските морги оттам на татък сами можете да се сетите какво става.

Пон Окт 16, 2006 9:31 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
Vladim написа:
Преди три месеца ми се строши скоростната кутия. Никой не успя да обясни, как и, защо се е случило, маслото в скоростите бе наред. Показвам ви единият вал на скоростите... без думи! :|

Повреденото е вторичния вал, това което предава движението на короната, или т.н. главно предаване.
Такова изронване на зъбното колело се получава при влизането на чуждо тяло между пиньона и короната или при неправилно, несъосно зацепване между двете, поради разбиване на лагерите на вторичния вал!
При теб е по-вероятна втората причина понеже се вижда нараняване на здравите зъби и язви по оста на лагеруване, и ако е така кутията е повишила шума си в последните си жизнени часове!

Пон Окт 16, 2006 10:16 pm
Профил WWW
UNREAD_POST Re: Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
hit-ko написа:
...При теб е по-вероятна втората причина понеже се вижда нараняване на здравите зъби и язви по оста на лагеруване, и ако е така кутията е повишила шума си в последните си жизнени часове!

Може да ти се струва, че това са язви, защото валът е започнал да ръждясва, сетих се чак сега да го снимам. А, че е станала по-шумна кутията... знам ли... с този дизелов мотор не се усеща много, а пък и в големият град - тръгни, спри... И аз си мислех за счупен лагер, а и си представям, едно отронено парче метал в скоростната кутия, какво може да направи!

Пон Окт 16, 2006 10:34 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]